LOADING

Type to search

Julens smykkeparadis

Mote

Julens smykkeparadis

IMG_2054_1

Med sitt unike utvalg av smykker er familiebedriften Gullborgen stedet å handle inn julens glitrende gaver.
– Diamantsmykker og ringer går det mye av til jul. Personlige smykker er også virkelig i vinden om dagen, forteller Christina Borgen Leonthin, tredje generasjon og daglig leder i familiebedriften Gullborgen.

Gullborgen_041

Smykker med mening
Hvis man vil gi noe personlig og romantisk til jul, tar Gullborgen deg godt imot i sine lokaler øverst i Bogstadveien. Her leser de hva kunden vil ha og gir en personlig service som gjør at man er i trygge hender hos familiebedriften. I butikken møter vi også mor og andre generasjon i bedriften, Elisabeth Borgen. Sammen med Christinas søster Anniken Borgen, som er markedsansvarlig, viser de frem sine beste gavetips til julen.
– Rutina diamantur, sier Elisabeth, som vil at håndleddene skal glitre denne vinteren. Hun er utdannet urmaker og har studert gemmologi. Dermed kan hun alt om det som skinner.
– Rekkeringer i roségull og hvitt gull med sorte diamanter er utrolig fine, sier Christina og viser frem sine rekkeringer.
– Graverte gullplater, gjerne med sin kjæres eller barnas initialer er også fint, synes Anniken.
For at de skal yte maksimal service tar de også imot spesialbestillinger med personlig design fra kunden. Trenden er at det skal ligge en mening bak hvert smykke.
– Vi selger også en del tynne gullringer med symboler, Fatimas hånd og halskjeder med symbolsk mening bak fra Joy, forteller Christina.

Gullborgen_09.201556273

Flinkere menn
Det er et kjent fenomen at julegavene ofte blir kjøpt inn i siste liten. Det er intet unntak i gullsmedbutikkene.
– Mange menn kommer inn døra i siste liten! ler Elisabeth. Hun styrer den andre butikken deres, i Storgata, og må ofte stå til midnatt på lille julaften for å hjelpe rådløse menn. Christina mener derimot at menn er blitt flinkere med årene.
– Det er ikke så ofte de kommer på lille julaften lenger. Kanskje det har noe med at vi planlegger bedre, eller at vi ikke lar mennene våre gå ut på julaften lenger, ler hun.
Frieri og giftemål er også ofte tema når man nærmer seg årsskiftet. Da kan det være godt å ha gullsmedbutikken i nærheten.
– Hvis noen har glemt å gå til innkjøp av gifteringer er det mange som tror at det er noe de kan få kjøpt med en gang, men det er ikke alltid tilfelle. Ofte er det tre ukers bestilling, men hos oss har vi heldigvis de klassiske gifteringene i alle størrelser på lager. Vi kan til og med gravere dem mens man venter, smiler Christina.

Gullborgen_090

Håndplukkede produsenter
Vil man gi smykker som ikke alle andre har i julegave, skiller Gullborgen seg fra andre gullsmedkjeder. Når de er på smykkemesser i Basel og Zürich gjør de innkjøp rett fra hjertet.
– Vi er ikke så opptatt av hva merket heter. Vi velger heller det vi liker. Når Christina og jeg er på innkjøp griper vi ofte de samme tingene på bordet fordi vi har lik smak og vet hva kundene våre vil ha, forteller Elisabeth.
Gullborgen har et godt og bredt utvalg fra små og store smykkeprodusenter i hele Europa, alt fra Italia og Belgia, til Tyskland og Frankrike. Familien mener det har sin sjarm å ha små produsenter fremfor kjente, store varemerker.
– Blant annet har vi besøkt en italiensk familiebedrift hvor far og sønn sitter og håndfatter alle stenene, mens mor og datter velger ut diamantene de skal bruke. Dette er ikke masseproduserte smykker, men unike modeller, forteller Christina.
– Vi drar til fabrikkene for å sjekke kvaliteten på arbeidet de gjør. Det er viktig å kjenne fremstillingsprosessen til et unikt smykke, synes vi. Det føles godt å vite at smykkene lages etter de beste håndverkstradisjoner. Vi kjøper inn alt vi synes er pent og elegant som passer det norske marked, fortsetter Elisabeth.
– Som morfar sa: Vi skal ha størst utvalg, best kvalitet og lavest mulig pris. Som kunde skal du føle at du er verdsatt hos oss og at går du ut med større verdi enn du gjør hos andre butikker, avslutter Christina.

Gullborgen_022

Bogstadveien 43A

Tlf. 22 16 60 90

www.gulborgen.no

Tekst & foto: Tina Madeleien D. Halvorsrød

IMG_2059_1