LOADING

Type to search

JULEMAT i SÆRKLASSE

Mat og Drikke

JULEMAT i SÆRKLASSE

Rakfisk forrett_DONET

Hos Jacob´s Majorstuen står inspirasjon og matglede i fokus. Fiskeansvarlig Andrea Finvold kan tilby et bugnende utvalgt av norsk­produserte fiskeprodukter. For mange kunder er fisken fra Jacob´s blitt en årlig juletradisjon.

RakfiskDONE

Ett tonn rakfisk
– Vi har et enestående utvalg av rakfisk her hos Jacob´s. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at vi er best på nettopp dette. Vi fører rakfisk fra kvalitetsprodusenter som Røn Gard, Noraker, Annes Hage, Hande, Lofoss Fisk, Wangensten og Hagen. I år har vi tatt inn ett tonn med rakfisk som vi skal selge frem mot jul, forteller Andrea, som håper at mange rakfisk-elskere vil komme innom butikken for råd og inspirasjon til festmåltidet.
Mange kunder vil gjerne ha samme type rakfisk fra samme produsent hvert år, og Jacob´s tar oppgaven med å gi kundene et variert og tradisjonsrikt tilbud som oser av kvalitet svært alvorlig.
– Både vi som jobber her og kundene våre er utrolig fornøyd med at butikken nå er blitt Jacob´s. Det er et navn som forbindes med kvalitet. De fleste kjenner til Jacob´s på Holtet, som har vært en matdestinasjon helt siden 1933. Med vår beliggenhet og kvalitetsbevisste kundegruppe, har endringen utelukkende vært til det positive for butikken, sier Andrea videre.
Som en del av Jacob´s, har butikken fått enda litt friere tøyler til å ta inn flere spesialvarer, blant annet kvalitetsprodukter fra lokale småskalaprodusenter. Jacob´s butikkene har flest varelinjer, flest unike varegrupper og er de to ledende ­delikatessehusene i Oslo øst og på Oslo vest.

Rakfisk wrap_DONET

Økt fokus på ren mat
– Vi har mange av de samme kundene som da vi var Ultra. I tillegg har vi også begynt å få en del nye kundegrupper, som nyetablerte barnefamilier og unge mennesker som er blitt mer bevisste på mat. De senere årene har det vært et økende fokus på ren mat og økologisk mat, og på at forbrukeren skal vite hvor maten kommer fra. Dette gjør at stadig yngre og matbevisste mennesker også kommer hit, kan Andrea fortelle.
Folk kommer ikke til Jacob´s bare for å handle mat, men også for å få inspirasjon, råd og tips. De som jobber med ferskvare har fagutdannelse, og mange kunder oppsøker dem for å snakke om oppskrifter og høre hva de tenker om tilberedning av råvarene.

Jacobs_fiskedisk

Yrkesstolthet
– Vi har også andre juleprodukter som er svært etterspurte, og som kundene venter spent på hvert eneste år. Blant annet lutefisken fra Brødrene Andreassen, som vi selger sammen med vårt eget ribbefett, går raskt unna i ukene før jul. På Jacob´s graver vi i tillegg vår egen laks. Den hadde vi på standen vår på Mat i Bogstadveien tidligere i høst, og vi fikk masse gode tilbake­meldinger. I fjor ble vi raskt tom for gravlaksen, så i år skal vi grave enda flere kilo for å dekke etterspørselen. I dag er det ytterst få butikker som graver sin egen laks. Dette håndverket er bevart i butikken her hos oss og det er helt unikt for Jacob´s.
– Nå har vi snakket mye om fisk, men jeg vil også nevne vårt eget ostemodneri og modningsskap for kjøtt hvor utvalgt storfekjøtt modnes på tradisjonell måte over lang tid i kontrollert atmosfære. For de som liker kvalitetskjøtt og nydelige oster, må dette bare prøves. Vi kan trygt si at vi har julemat for enhver smak og enhver gane, og vi står klare til å hjelpe deg med å både få til fast nok lutefisk og sprø svor på ribba, avslutter Andrea kyndig.

Essendropsgate 9 (Colosseum Park)
Tlf.. 23 20 55 20
www.jacobs.no

Tekst: Christina Undli Foto: Christina Undli og Jacob´s

colosseum-riktig (1)