LOADING

Type to search

Oscar Jacobson setter 70-tallspreg på våren

Mote

Oscar Jacobson setter 70-tallspreg på våren

SS16OJMAN_Einar_30517761_839_a

Det svenske herremerket Oscar Jacobson har slått røtter i Hegdehaugsveien. Med sin første konseptbutikk her til lands vil de sette Oscar Jacobson på kartet for godt i Norge.

IMG_2364

– Vi er opptatt av identitet, ikke trender. Det er det andre varemerker som driver med. Oscar Jacobson er snarere en trygg spiller når det kommer til klassisk estetikk, men med egne særpreg på kolleksjonene, forteller butikksjefen i Hegdehaugsveien, Joakim Stridsberg.

SS16OJMAN_Einar_30519674_222

Det moderne arbeidsantrekket
Oscar Jacobson har en lang tradisjon og historie som kan dateres tilbake til 1903. Skredderen Oscar Jacobson reiste rundt i Sverige, solgte tekstiler og besøkte kundene for å lage arbeidsklær til dem etter mål.

– Etterhvert ble det ansatt syersker, og det var her frøet begynte å vokse. Fra å lage dresser ut fra hver enkelt kundes mål, til at vi nå har ferdige mål å jobbe med. Det hele startet med arbeidsklær til herre og det gjør vi fortsatt den dag i dag, forteller Stridsberg.

Oppbygningen av arbeidsdressen har vært viktig for det svenske merket.

– Jeg tør påstå at det ikke er noen andre på det skandinaviske markedet som kan sammenligne seg med oss på konstruksjonen i skuldrene og de ulike passformene i fine kvaliteter, fastslår butikksjefen.

SS16OJMAN_Erik_ 20769697_129

Ønsket et yngre uttrykk
I Skandinavia har Oscar Jacobson lenge vært et velkjent konfeksjonsmerke. I 2009 fikk bedriften en ny administrerende direktør, Roger Tjernberg, som ville gjøre merket yngre.

– I Sverige har kundene vært gjennomsnittlig litt eldre. De har fulgt oss hele veien og er godt kjent med oss. Nå har vi flere og smalere passformer som gjør at vi treffer en større kundegruppe. Her i Norge er varemerket yngre og jeg synes også passformen her er litt yngre enn i Sverige, forklarer Stridsberg, som mener det passer godt for den unge nordmannen.

Selv om merket ikke lenger er familiedrevet, lever arven videre med fokus på kvalitet som selve grunnsteinen i bedriften.

– Passformen, konstruksjonen og kvaliteten i stoffet gjør at arbeidstøyet er komfortabelt å ha på seg i hverdagen, forteller Stridsberg.

Fokuset på kvalitet vises også i deres samarbeid med kjente og velrennomerte tekstil-leverandører. Blant annet er et av verdens eldste veverier, italienske Vitale Barberis Canonico, en stor leverandør av tekstil til Oscar Jacobson.

IMG_2294

70-tallspreg på våren
I vårens kolleksjon går Oscar Jacobson, med sjefsdesigner Mats Pettersson i spissen, tilbake i tid. Her møter stilen fra 70-tallet dagens «modern business».

– Vårt kreative team har laget en kolleksjon som primært er inspirert av filmen «Casino» med Robert De Niro. Det blir brede slag, høye og vide snipper på skjortene, bredere slips og glade farger. Pangfargene turkis og rosa vil sette sitt preg på plaggene i lysere toner. Dette er farger man blir glad av. Det blir en kul kolleksjon fra oss i år, smiler Stridsberg.

– Det er mer fokus på det praktfulle, elegante og luksuriøse uttrykket, fortsetter han.

Tilbehør til dressen har også fått mer oppmerksomhet og i butikken selges det også sko, belter, slips, vesker og lommetørklær.

– Vi kan sette sammen et helt antrekk fra topp til tå. Underveis lærer vi kunden hvordan han kan sette de ulike tingene sammen slik at antrekket får det lille ekstra, avslutter butikksjefen.

IMG_2339

Hegdehaugsveien 27
23 36 76 36
www.oscarjacobson.com