LOADING

Type to search

Tilbake til røttene

velvære

Tilbake til røttene

Sunkissed Balayage

Med inspirasjon fra naturen har frisørkjeden Nikita Hair skapt en upolert og røff trend i håruniverset.

– Trenden «Eco-Librium» handler om å fremheve den natur­lige skjønnheten. Den er rå, skjør og ærlig. Vår inspirasjon kommer fra moder jord, så jordfarger og naturlige teksturer er i fokus, forteller kreativ leder i Nikita Hair, Laila Høgseth Pettersen.
– Klippene er supersofte, klippet for å få frem hårets naturlige bevegelser, fortsetter hun.
Frisørkjeden har i dag 69 salonger i Norge, hvor tre av dem holder til i Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Majorstuen.

Laila 239

Laila Høgseth Pettersen er kreativ leder i Nikita Hair og har vært med på å skape trenden «Eco-Librium». Trenden er inspirert av moder jord og skal fremheve den naturlige skjønnheten.

Franskinspirerte teknikker
Teknikkene som brukes for å få fargene i håret til å se mer naturlig ut er blant annet «balayage», «ecaille» og «Color ID».
– Balayage er et fransk ord og betyr å sveipe. Det er en frihåndsteknikk som skaper myke og naturlige striper. Ecaille er fransk for skilpaddefarget. Det er en kombinasjon av mørkere bunn med varme, lyse og gylne nyanser som blandes inn i lengdene for å skape et multi-dimensjonalt uttrykk. Dette ser man blant annet på kjendiser som Jessica Alba og Blake Lively, forteller frisøren.
– Med «Color ID» fra Wella kan man bruke flere farger samtidig, uten å måtte dele opp med folie. Det skaper sømløse effekter som ser naturlige ut, fortsetter hun.
Den klassiske afroen gjør også et comeback.
– Vi elsker afro, og det tror jeg vi vil se mye av fremover. Vi vil at folk skal fremheve den naturlige teksturen i håret, fremfor å stadig rette det ut, smiler Høgseth Pettersen.

Smokey Desert

Manneflettas inntogsmarsj
Langt hår på menn er fortsatt i vinden og er også en del av «Eco-librium»-trenden. Nå er «man bun» blitt byttet ut med «man braid».
– Mange menn farger håret, og nå blir trenden å lysne det litt som en slags «balayage». I vår kolleksjonsserie har vi blant annet gjort en «mohawk»- flette på modellen og dratt den litt ut for å få det til å se maskulint og tøft ut. «Man braid» er en super måte å få bort håret på, samtidig som det ser kult ut.
Skjegget skal også fortsette å gro, men med litt mer kontroll.
– Mannen skal fortsatt ha litt skjegg, ikke være altfor trimmet, men likevel klippet og formet, legger hun til.

Vanilla Pearl

Sommerglans
Etter en lang vinter kan det være greit å friske opp fargen og hos Nikita Hair gir frisøren en gratis konsultasjon om hvilke hårfarger og frisyrer som kler akkurat deg. Er man bare ute etter å få mer glans i håret kan «glossing» være et godt alternativ til farging.
– Hvis du føler håret er blast og tørt etter vinteren kan du få en hurtigbehandling hos frisøren. Dette skjer i vasken, og det blir tilsatt mye glans i håret. For eksempel kan man gi tilbake pigmenter til lyse striper som er blitt blasse og gule, forteller frisør Høgseth Pettersen.
I tillegg er det viktig å ta vare på håret også når man kommer hjem fra frisøren, ifølge den kreative lederen.
– Bruk riktige produkter! Har man investert i en ny farge er det viktig at man bruker en fargebevarende sjampo, balsam og hårmaske! Frisøren gjør alltid en analyse av hår og hodebunn, og deretter vil du få anbefalt de produktene som er best til deg. Håret forandrer seg også i forhold til sesong. Om vinteren kan håret være litt statisk, og da finnes det egne produkter mot det. Om sommeren er det viktig å beskytte også håret mot sola og tilføre fuktighet, avslutter Høgseth Pettersen.

Autumn Leaf

På Nikita Hair i Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Majorstuen kan man sikre seg vårens hotteste og naturlige hårtrend, «Eco-Librium».

Nikita Hair
Majorstuen
Valkyriegata
22 60 05 05

Nikita Hair
Westside
Bogstadveien 36
23 20 29 11

Nikita Hair
Hegdehaugsveien
Hegdehaugsv. 34
23 19 71 70
www.nikita.no

Tekst Tina Madeleine D. Halvorsrød
Foto Nikita kolleksjonsFOTO Baard Lunde
Klesstylist Margrethe Gilboe Makeup og hår Nikita Creative Team

fasade

Previous Article