LOADING

Type to search

Unik klinikk ønsker alle velkommen

velvære

Unik klinikk ønsker alle velkommen

Klinikk_for_alle_2

Klinikk for Alle, avdeling Majorstuen, er den originale av de totalt 16 klinikkene på landsbasis. Helseforetaket har et bredt og tverrfaglig behandlingstilbud.

Klinikk for Alle-gründer Jan Eric Arnesen vil at pasienten skal komme inn og få behandlingen de trenger – uansett om problemet er nerve-, muskel- og ledd­smerter, akutt svimmelhet, plager etter hjernerystelse eller kronisk migrene.

Klinikk for Alle, avdeling Majorstuen, jobber for å gi pasientene sine et helhetlig og tverrfaglig tilbud innenfor behandling av leddsmerter, nevrologiske plager og muskelplager. Selskapet har avdelinger over store deler av landet, men avdelingen på Majorstuen er den opprinnelige.
Det som gjør at helseforetaket virkelig er noe for seg selv, er ifølge grunnlegger og kiropraktor Jan Eric Arnesen den unike koordineringen mellom de forskjellige fagområdene.
– Hos oss har hver terapeut en utvidet rolle. I tillegg til å være terapeuter med profesjonsutdanning, er de også koordinatorer. Det vil si at de har ansvar for å lage et tverrfaglig skreddersydd behandlingsopplegg spesielt tilpasset pasienten, sier Arnesen.
Han forteller at mange pasienter opplever å være kasteballer i systemet uten å finne noe behandlingssenter som kan ta seg av dem på en tilfredsstillende måte.
– Å komme til Klinikk for Alle skal være som en endestasjon, der terapeuten din tar ansvar for deg. Det har vært mitt hovedmål i alle år, fortsetter Arnesen.

image001

Jan Eric Arnesen

Behandler akutt svimmelhet
Jan Eric Arnesen startet Norges første tverrfaglige klinikk i 1982. Senere utvidet han konseptet i samarbeid med gode kolleger. Nå har Klinikk for Alle blitt en hel kjede med fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater, akupunktører, massører og leger, og er Norges største av sitt slag. Klinikken på Majorstuen er den største av dem alle. Blant annet har den et nevro- og svimmelhetssenter for behandling av akutt svimmelhet.
– Vi har gode prognoser for å kunne kurere de som sliter med akutt svimmelhet. 80-90 prosent av pasientene våre trenger kun tre behandlinger. I tillegg kan vi behandle pasientene i TRV-stolen dersom det er behov for det, sier Arnesen.
Stolen er en spesialstol der pasienten spennes fast og føres i bestemte bevegelser for å løsne gjenstridige partikler som forårsaker svimmelheten. Stadig flere rammes av svimmelhet, og de vanligste årsakene er krystallsyke og virus på balansenerven. Foruten Ullevål sykehus er Klinikk for Alle den eneste klinikken i Oslo som har dette tilbudet.

Klinikk_for_alle_3

På Klinikk for Alles nevrosenter behandles lettere hjerneskader etter fall og hjernerystelser.

Har eget nevrosenter
På nevrosenteret på Majorstuen behandles lettere hjerneskader etter fall og hjernerystelser.
– Så mange som to av ti utvikler kroniske plager etter hjernerystelse, og det er ganske mange. De får kanskje konsentrasjonsvansker eller lærevansker eller sliter med andre kognitive oppgaver, sier Arnesen.
På Klinikk for Alle utreder behandlerne hvilke områder av hjernen til pasienten som har nedsatt funksjon, setter i gang med behandling på senteret og hjelper i tillegg til med kjerneøvelser pasienten gjør hjemme.

Klinikk_for_alle_1

På Klinikk for Alles treningssenter kan pasienter og behandlere gjennomgå medisinsk trening, slyngetrening, styrketrening og medisinsk yoga.

Minst mulig medisiner
Klinikk for Alle har også et eget hodepine- og migrenesenter. Der jobber lege og Ph.D. Sverre Larsstuvold Sand med å hjelpe pasienter med kronisk migrene og hodepine
– Han utreder og behandler migrene i samarbeid med kiropraktorer og akupunktører på klinikken og er opptatt av å lage behandlingsløp med bruk av så lite medisiner som mulig, sier Arnesen.
I tillegg har klinikken på Majorstuen et annet, helt nytt tilbud: en egen gruppe som jobber med kvinnehelse.
– Det er kvinnelige osteopater, kiropraktorer, fysioterapeuter og akupunktører som jobber med kvinners helseproblemer. Det jobber med svangerskapskontroller, bekkenbunns- og hofteproblematikk, underlivs- og fordøyelsesplager og inkontinens.
Arnesen legger vekt på at klinikken skal være et sted hvor alle kan komme og føle seg godt ivaretatt av fagpersonellet.
– Alle skal kunne gå inn og få behandlingen de trenger hos oss, avslutter han.

Gardeveien 17
Tlf: 02325
www.klinikkforalle.no

 

Osteopathy

Klinikk for alle har et bredt tverrfaglig behandlingstilbud innenfor behandling av leddsmerter, nevrologiske plager og muskelplager.

Tekst Astrid-Helen Holm Foto KLINIKK FOR ALLE OG Astrid-Helen Holm

Gym fitness people - woman lifting weights with help from instructor and fitness trainer in gym. Beautiful smiling happy fit female fitness model training shoulders.

På Klinikk for Alles treningssenter kan pasienter og behandlere gjennomgå medisinsk trening, slyngetrening, styrketrening og medisinsk yoga.

Klinikk_for_alle_6

På Klinikk for Alles nevrosenter behandles lettere hjerneskader etter fall og hjernerystelser.