LOADING

Type to search

Bli badeklar for sommeren

Mote

Bli badeklar for sommeren

16630-Tabitha-swimsuit-RGB

Hos Change merkes det også større etterspørsel etter badedrakter. «En godt designet drakt er lekkert på», forteller Beate Higley

Enten du skal hoppe i sjøen, i bassenget eller nyte sola på en solseng, er badetøy et «must» på varme dager. Det kan være vanskelig å få bikinien til å sitte like godt som undertøyet, men hos Change får du over 100 ulike størrelser i bikinioverdeler.

– Alle overdelene kommer i BH-størrelser og i over 100 ulike størrelser. Det er det faktisk ikke så mange som vet. Bikini kan nemlig sitte like flott som undertøy, og støtte og forme på samme måte når størrelse og fasong er riktig. Vi er stolte av utvalget og det er en sann glede å hjelpe alle de som synes at det å kjøpe badetøy kan være en utfordring, forteller undertøysdronning og administrerende direktør i Change Norge, Beate Higley.

_MG_1193

BH-dronning Beate Higley

Mål din optimale passform
Å finne riktig bikini er enklere enn mange tror. Hos Change kan du få eksperthjelpen du trenger for å finne det rette badetøyet. Kjedens minste butikk finner du på Majorstuhuset, men i mai åpnet butikk nummer to i området med sine 70 kvadratmeter i Bogstadveien 8. Første bud er å få hjelp til å finne riktig størrelse. Da får du et undertøy eller en bikini som virkelig gjør jobben for deg og som er behagelig å ha på, skal vi tro Higley.
– Første trinn er å finne det rette BH-beltet. Er dette for stort vil ikke BH-en sitte som den skal og er vond å ha på, det samme om det er for lite. Ta et fast mål under bysten og trekk fra 5-10 cm på målet. Det vil tilsvare størrelsen på BH-beltet ditt. Deretter skal skålens størrelse og fasong tilpasses slik at BH-en sitter optimalt og støtter og former akkurat der den skal. En riktig BH gjør underverker for ethvert antrekk og selvfølelsen!
Går du lenge med feil størrelse på undertøyet kan det gi konsekvenser for helsa, forteller hun videre.
– Først og fremst gir det direkte ubehag. Mange uttaler at de tar av seg BH-en så snart de kommer hjem. Da er den garantert feil. I tillegg vil det gi konsekvenser som ubehag i nakke og rygg, og ofte hodepine.

16632-Brigitte-plunge-tai-high-waist-RGB

Den rosa, rutete bikinien er inspirert av den franske skuespilleren Brigitte Bardot

Retro badetøy
Når riktig størrelse er på plass er det bare å nyte utvalget i Change-butikkene. Blant årets badetøymote hos Change finner vi en lys rosa, rutete bikini som tar oss tilbake i tid.
– Det er et retroinspirert design med sterk innflytelse fra den franske skuespilleren Brigitte Bardots stil. Andre ting som går igjen i badetøyskolleksjonen vår er inspirasjon fra Middelhavets klare farger, med botaniske og grafiske print som spenner seg fra det romantiske til trykk i skjønne, greske blåtoner og flismønster, forteller Higley.
I kolleksjonen finner vi også et utvalg av den populære trenden «color blocking», med sterke farger og grafisk design i stedet for print. Likevel er det spesielt én farge nordmenn er mer glad i enn andre på bikinifronten.

16638-Marine-posh-padded-tai-high-waist-RGB

– Marineblått! Det er en farge det satses stort på også denne sesongen. Marineblått er alltid populært i Norge, forteller hun.
Den klassiske badedrakten er også på vei tilbake.
– Vi merker større etterspørsel etter lekre badedrakter. Det synes vi er kjempegøy, for en godt designet drakt er lekkert på, sier Higley.

Doble levetiden
Etter en våt dag i sommersola er det viktig å ta vare på badetøyet når du er ferdig å bruke det.
– La aldri badetøyet ligge vått i en plastpose. Tørk det i skyggen. Husk også å vaske det i mildt såpevann etter hver gang du bruker det, for svette og solkrem bryter ned stoffene.
De samme vaskereglene gjelder for både undertøy og badetøy.

16636-Seaside-style-bandeau-stayup-tai-mini-RGB

– Felles er at det må vaskes i mild såpe uten enzymer, for eksempel Milo. Merk at såpe merket «sensitiv» ikke betyr det samme som enzymfri, men som regel at det er uten parfyme og derfor er mild mot huden. Selv om det står håndvask på undertøyet kan du fint legge undertøyet i vaskeposer, sette på et skåneprogram og bruke vaskemiddel uten enzymer, så holder plaggene seg like pene. Disse vasketipsene er kjempeviktig og kan mer enn doble levetiden til plaggene dine, fastslår Higley.

IMG_2631

Butikksjef Ragnhild Wyller (t.h.) og kollega Emilie Mass på jobb første dag da Change åpnet i Bogstadveien 3. mai

Bogstadveien 8
22 69 64 78
www.change.com

Tekst Tina Madeleine D. Halvorsrød Foto Change, Tina Madeleine D. Halvorsrød

IMG_2634

BH-dronning
Beate Higley.

Previous Article
Next Article