LOADING

Type to search

Til seters i parken!

Mat og Drikke

Til seters i parken!

 

Sagnomsuste Club7 tiltrakk seg hovedstadens musikere, kunstnere og kulturkids fra 60-tallet til 1985. Om sommeren trakk de til seters – nærmere bestemt til «Club7-setra» i Frognerparken!

a15919

Inngangsportalen under glansdagene i 1978. Sommer­idyllen råder fortsatt under trekronene i dag.

Herregårdskroen i Frognerparken er et yndet vannhull og en idyllisk oase de korte sommermånedene. Under hengende løvverk, vendt ut mot vannet, hersker absolutt sommerstemning. Men visste du at det var én av hovedstadens hippeste møteplasser på 70-tallet? Etter sigende var det en vits om at Club7-folkene var litt bleke og tynne, og derfor måtte til seters for å gjøre seg fete om sommeren. Derav navnet «Club7-setra». Club7-gründerne Sossen Krohg og Attila Horvath var selvskrevne gjester. Det samme var Pushwagner, Nils Ole Oftebro og Karin Krogh. Det ble sagt at det gikk rene 17. mai-toget fra Club7 og opp til «setra» fra våren og hele sommeren igjennom.

X0186

Herregårdskroen i 1960, rett før forvandlingen til trendy drikkehull. Den gamle vinstuen i bakgrunnen.

Sommeridyll i parken
Herregårdskroen startet opprinnelig som Larssæterstuen med vinhandel på Majorstua i 1850. Det lille gule trehuset som ligger ved inngangen til kroen ble flyttet fra Fridtjof Nansens vei 9 på Majorstuen til Frogner hovedgård i 1959. Den ble raskt populær, som én av «de tre H-ene» i Oslos uteliv, sammen med Hawk og Huk. I «Bysommer» synger Lillebjørn Nilsen at han velger «Club 7-setra» en varm sommerdag.

Men jeg har kald makrell og pils i magen.
Og har ikke vært på Helgeroa.
Jeg ble sittende på Herregårdskroa,
og gikk en tur over Vigelandsbroa,
på en natt som var så varm at jeg lå
våken til sola rann.

God sommer!

 

Tekst Elin Kvandal Foto: Foto: Oslo Museum