LOADING

Type to search

Helårspark med gode opplevelser

aktiviteter

Helårspark med gode opplevelser

friends

Oslo Sommer- og Vinterpark ligger i området rundt Tryvanns­høgda, strekker seg helt ned til Sørkedalen og er et helårsanlegg med visjon om å skape begeistring hos de besøkende.

Dette klarer de helt fint gjennom sin lidenskap og ansvar i alt de gjør. Hvis du ønsker å fly høyt i byens beste lekepark i naturskjønne omgivelser, holder klatreparkens fasiliteter åpent til og med 16. oktober.
– Vi regner med å åpne Vinterparken i månedsskiftet november/desember, så fort vi får 2-3 kuldegrader over noen dager, sier Espen Bengston, som etter 14 år i selskapet føler stor stolthet om fasilitetene. Sommer som vinter. Mens vi prater videre, bader Oslo i sollys. Utsikten er upåklagelig.
Vinterparken har i år valgt å holde samme priser på sesongkort frem til 1. desember.
– Vi gjør det for å gi Oslos befolkning en mulighet til å få gode opplevelser på snø, forteller Bengston. Med sin kjærlighet til snø, friluft og gode opplevelser har parkens daglige leder alt å vinne. Selv er han oppvokst i Oslo, født med ski på bena og med begeistring for en aktiv livsstil. Espen bruker mye av fritiden i anlegget sammen med familien. De trives med nærheten til marka i kombinasjonen med det urbane.

_eks0610

Parken tilbyr en alpefølelsen som er til å ta og føle på.

Det ligger en viktig arv i å forvalte denne høyden i Oslo by. Belysningen dekker alle de 18 bakkene, og det innebærer at denne lekeplassen, er et fullverdig skiresort i Oslo i norsk målestokk. Dette til ski- og snowboard glede for alle. Det ligger mye omtanke bak konseptet, da aktiviteter som samler familien er viktig. I anlegget som strekker seg over de løypene på 10 km er det ulike vanskelighetsgrader, men det viktigste er tilgjengeligheten ved reduserte priser. Prisstrategien endret de i fjor, med et ønske om å gi anlegget flere lojale gjester, forteller Bengston.
– Om sommeren leier vi ut Mountain Bikes, og vi tilbyr guidede sykkelturer i marka. I tillegg har vi en Høyt og Lavt Klatrepark med 205 elementer i trærne, fordelt på ulike løyper og vanskelighetsgrad. Her kan de besøkende utfordre seg selv i høyden, forteller han med entusiasme. Parken har ansatte i alle aldre, alt fra studenter til pensjonister, et mangfold Bengston setter stor pris på. De tilbyr ski- og snowboardskole, blant dette Norges eldste barneskiskole med lange tradisjoner. Den nedstammer fra verdens første barneskiskole som ble grunnlagt akkurat her på Tryvann av Tomm Murstad, forteller Bengston. I tillegg til alt dette tilbys PT-timer, utleie og salg av utstyr, fra erfarne medarbeidere.

park

Oslo Vinterpark har et løypetilbud med stor variasjon som sikrer at alle finner skibakker til sitt nivå, både for snowboard- og skientusiaster.

Byens beste utested med sunne verdier
Parken drives av engasjerte eiere, som brenner for at byens befolkning skal komme seg ut i skogen uansett ferdigheter. Der Tryvann og Wyller for noen år tilbake ble koblet sammen, fikk flere traseer og egen snøproduksjon, er dette et paradis som må oppleves. Anlegget utfordrer TV-spillgenerasjonen og de ønsker seg ungdom ut av sofaen og inn i skidressen eller klatreutstyret.
Kjerneverdiene er tuftet på engasjement, medmenneskelighet og ansvar. Kulturen i Oslo Sommer- og Vinterpark er preget av en ansvarlig opptreden, som skaper tillit og et godt omdømme. Det satses på miljøet og de har et bevisst forhold til hvordan de selv kan bidra, og det sender noen gode signaler.
Bengston, som har jobbet med drift i en årrekke, vet hvilket arbeid som legges ned. Han trekker frem innsatsen medarbeiderne gjør for at de besøkende skal få gode og minnerike opplevelser. Det inspireres til å utforske lek og lidenskap for snø, med marka som boltreplass.

dscf2584

Daglig leder, Espen Bengston, ved inngangen til Høyt og Lavt Klatrepark. Hunden Snowie er parkens maskot, smiler Bengston.

Lek kombinert med trening
Forskning viser at fysisk aktivitet er den viktigste enkeltfaktoren som bidrar til å opprettholde god helse og for å forebygge livsstilssykdommer.
Kompleksiteten i alpint og snowboard som treningsform, hvor man blant annet utfordrer utholdenhet, styrke, spenst, hurtighet og koordinasjon, er kvalitetsaktiviteter. Uansett nivå. Et besøk i klatreparken utfordrer et spekter av kroppens muskler, ikke minst konsentrasjonen. En sykkeltur på en av parkens leide sykler er forfriskende, enten du tar i eller bare triller innover marka.
Bengston forteller om bedrifter som legger teambuilding og strategiplanlegging til parkens løsninger for samlinger. Det ligger mye samhold og inspirasjon i aktiviteter, sammen med et faglig innhold.
Besøket, en sen høstdag, kan avsluttes med en god kopp kaffe og nystekt vaffel i eventyrlig friluft, nærmere beskrevet under Tigerspranget. Stokken er 25 meter høy. Våger du deg opp de 88 trinnene, er kanskje utfordringen å hente nok mot til å hoppe ut. Men utsikten på toppen er praktfull. Blant frisk luft og robuste grantrær legger Bengston til at det å komme opp hit er en naturopplevelse i seg selv. Hvorfor dra over fjellet etter snø, når man har dette, avslutter han.

Tekst Hanne-Karine Sperre Foto Kyle Meyr, Hanne-Karine Sperre og Oslo Vinterpark

Fakta OSLO SOMMER- OG VINTERPARK
18 nedfarter 11 heiser 2 halfpiper Gratis parkering Kollektiv-
tilbud 1 sort løype 4 røde løyper 7 blå løyper 6 grønne løyper
Café Tårnstua med fersk og velsmakende mat Afterski på
fredager Skiskole Skiutleie Ski- og snowboardverksted