LOADING

Type to search

Glitrende 140-års jubilant

Mote

Glitrende 140-års jubilant

verktoey_ring-op-sten_2_cmyk

I år rundet gullsmed David-Andersen 140 år. I butikken i Bogstadveien finner kundene et bredt spekter av produkter til alle livets anledninger.

mange-ringer_hvit_bakgrunn_2_cmyk

I september markerte bedriften sin respektable alder med en jubileumsutstilling på Det Norske Teatret. Her ble det vist produkter som er laget hos David-Andersen gjennom 140 år. De har holdt til i Bogstadveien 23 siden 2003. Det rundt 68 kvadratmeter store lokalet rommer rikelig med skatter av både tradisjonelt og mer moderne design. Der skal kundene finne gaver til alle livets begivenheter – fra bursdag til bryllup, vertinnegaver og dåp.
– Vi ønsker å være til stede ved alle anledninger i livet, sier butikksjef Marte Lin A. Andersen.
Butikksjefen legger ikke skjul på at det er en oppgave hun stortrives med.
– Jeg synes det er veldig stas. Når jeg hjelper folk med å finne forlovelsesring, da blir jeg selv rørt. Jeg elsker det romantiske aspektet ved det, sier hun og smiler.
For de ansatte hos David-Andersen handler det ikke bare om at det riktige smykket for kunden skal se pent ut.
– Vi som jobber her formidler også kunnskapen som følger smykkene. Det er alltid en tanke bak et smykke. Vi er genuint interesserte i å finne de riktige smykkene for kunden, sier butikksjefen engasjert.

untitled-session0612

Stor suksess med eget design
Etter at David Andersen åpnet sitt gullsmedverksted i Christiania i 1876, har forretningen befestet sin posisjon som en av Norges fremste gullsmeder. Målet Andersen og de andre ansatte har for butikkens posisjon i Bogstadveien, er tydelig.
– Vi ønsker å være den butikken som folk i området først kommer til, sier hun.
Hun forteller at butikken stadig oppgraderes og at de satser på et spennende utvalg med merkevarer av høy kvalitet, som Ole Lynggaard Copenhagen, Efva Attling og Georg Jensen. I tillegg tilbys David-Andersens egenproduserte smykker. Den unike emaljekolleksjonen Flora, som gjorde stor suksess på 80-tallet, er redesignet og viderefører dermed en lang og tro praksis med å satse på egne produkter. Også den nye kolleksjonen er blitt svært populær, forteller butikksjefen.

david-andersen-camilla-pihl_a0277_v2

Også for menn
I det rikholdige utvalget av tidløse klassikere i butikken finner kundene også de nyeste trendene.
– Vi er og har vært en spydspiss i bransjen i mange år, og vi er flinke til å være frempå og forut for vår tid, sier butikksjefen.
Den tradisjonsrike gullsmeden er tidlig ute med å fange opp trender. Det har blant annet ført til et samarbeid med populære Jenny Skavlan og Camilla Pihl.
– Vi har samarbeidet med dem om kolleksjoner som kun er å få hos David-Andersen, sier hun.
For mange damer står kanskje en glitrende diamantring høyt på ønskelisten, men det er ikke bare damene som har et rikt utvalg å smykke seg med i butikken.
– Det er kanskje ikke så kjent, men vi har mange fine gaver til menn her, sier butikksjefen og viser frem et glassmonter med blant annet belter, kortholdere, lommebøker, eksklusive penner og mansjettknapper fra det luksuriøse merket Montblanc.
Når høytiden står på trappene mener butikksjefen det er liten grunn til å gå noe annet sted enn inn dørene til David-Andersens lokaler i Bogstadveien.
– Det er absolutt mulig å gjøre unna hele julehandelen hos oss, avslutter butikksjefen blidt.

Tekst Trine Dyrhaug Foto Trine Dyrhaug og produsentene

Bogstadveien 23
www.david-andersen.no
22 59 50 00

aug18-2016-06_cmyk

Previous Article
Next Article