LOADING

Type to search

Grønne, glitrende kunstige juletrær

interiør

Grønne, glitrende kunstige juletrær

3-paularneskajemogplasttraer

Hageland Skajem Hagesenter har Oslos beste utvalg i kunstige juletrær med hele 50 forskjellige sorter. –Slik finner du garantert noe du liker, sier daglig leder Paul Arne Skajem.

Høye, lave, frodige, elegante, lysegrønne og mørkegrønne. Kunstige juletrær kommer i absolutt alle varianter hos Hageland Skajems Hagesenter. Du får til og med kunstige juletrær med granbar-lukt!

Rett utenfor Majorstua, på Ris Hovedgård, ligger Hageland Skajems Hagesenter. Hagesentret har opplevd en overveldende økt interesse for kunstige juletrær siden 2013.
– Da bestemte vi oss for å bli Oslos beste på nettopp kunstige juletrær. Nå utgjør kunstige juletrær 20 prosent av hele juletre-salget hos oss, sier daglig leder Paul-Arne Skajem.
Og er du på juletrejakt, er det lett å bli entusiastisk hos Skajems. Der kan du velge mellom 50 forskjellige kunstige juletrær i mange vakre grønntoner – fra helt lysegrønn til dype og intense grønntoner i barnålene. Trærne finnes i alle størrelser, alt fra de søte, små du kan ha på barnerommet til en seks meter høy majestetisk kjempe som blir det naturlige midtpunktet under de høyeste takene.
For ikke å glemme juletrærne med snø, glitter eller belysning på grenene. Noen av trærne har lys som blinker og lager en ekstra god stemning.

skajem_1

Plastgrener med lukt
Mange som sverger til ekte juletrær argumenterer med at trær av plast ikke lukter noe godt. Men der tar de selvfølgelig feil. Skajem kan tilby kunstige juletrær med juletrelukt for den som måtte ønske det.
Dessuten er kunstige juletrær ekstremt lettstelte. De skal verken beskjæres eller vannes, og de drysser ikke i det hele tatt.
Og når du først har investert i et kunstig juletre blir julestria et hakk roligere. Du trenger aldri mer å stresse ut i kulden for å jakte på et juletre som selv svigermor er fornøyd med. Det er bare å ta seg en tur på loftet eller kjelleren og smyge frem pakken hvor juletreet i plast trofast venter – år etter år.
For mange allergikere er kunstige juletrær en nødvendighet. Mange får helseproblemer i jula nettopp på grunn av juletreet. Om du ikke har en allergi mot bartrær i utgangspunktet, er det mange som likevel får plager med rennende nese og røde, irriterte øyne når juletreet kommet inn. Det finnes nemlig massevis av pollen og muggsopp i juletrær som står og tørker hjemme i stua. Bartrær avgir også terpentinlignende gasser som irriterer slimhinnene.

imgp5401

Skajem har pusset opp butikken og fått tilpasset ny innredning som bugner over av julevarer.

Moderne livsstil
Skajems har drevet med salg av juletrær i Oslo i 40 år, og det er først de ti siste årene kunstige juletrær har vært etterspurt.
– Trenden med kunstige juletrær har sannsynligvis litt med vår moderne livsstil å gjøre også, tror Paul Arne Skajem.
– Vi er urbane og stadig flere foretrekker å bo i små leiligheter midt i byen. Da er et kunstig juletre perfekt. Det moderne mennesket vil ha livet så enkelt som mulig. Plastjuletre reduserer stress i adventstiden, det er alltid tilgjengelig og svært så kortreist – om du har det i boden din!
For de som foretrekker ekte juletrær, har Skajems selvfølgelig et godt utvalg her også.
– Det er jo disse trærne vi selger mest av. Vi har furu, gran, dansk gran og edelgran fra Norge og Danmark. Edelgranen er manges favoritt. Men det er også økende interesse for litt mindre juletrær som står i potte. Disse er veldig praktiske. De kan pynte inngangspartiet ditt året rundt, og i jula kan de være midtpunkt i stua, pyntet som seg hør og bør. Bare du har en frostsikker potte lever treet i årevis, sier Paul Arne Skajem.
– Vi merker også at de mest trendy menneskene vil ha alternative juletrær med en mer skulpturell form. For spesielt interesserte kan jeg anbefale Cedrus Atlas. Dette treet har sølvgråe nåler og foretrekker høye temperaturer.
Skajems elsker julehøytiden og gjør så mye ut av førjulstiden som mulig. Innendørs finner du både en kunstig og en ekte juletreskog og alt av hva som hører julen til. Siste søndag i advent byr Skajems på kanefart, noe som er spesielt populært blant barna.
Skajem går dessuten en spennende vår i møte.
– Vi pusser opp lokalene våre, sier Paul Arne Skajem.
– Når vårsola atter skinner gleder vi oss til å vise alle i Oslo nye farger, rom og grønne vekster i tusen forskjellige former.

imgp5409

De har også «flyttet» låven fra Østre Holmen gård inn i butikken. Her henger skiene som eier Paul Arne Skajem brukte når han deltok i slalåm i OL i Lake Placid i 1980.

Tekst og foto Eli Lund

Risveien 7
22 13 96 90
www.skajem.no

 

Previous Article