LOADING

Type to search

Skobutikk med sjel

Mote

Skobutikk med sjel

dav

De over 6000 parene med sko som eierne Anders Bäck (f. v.) og Per André Deberitz flyttet til Valkyriegata 2, vil raskt få nye ben å gå på. Både kundene og eierne er strålende fornøyde med det flotte, lyse lokalet.

Lyst, lekkert og delikat var blant tilbakemeldingene da Valkyrien Sko åpnet dørene til sitt nye lokale i Valkyriegata 2.

fullsizerender5

Over 6000 par sko skiftet bolig da eierne Per André Deberitz og Anders Bäck i oktober flyttet butikken 100 meter bort i gaten. Til tross for at Deberitz har tilbrakt 30 år i butikkens lokaler i Valkyriegata 3, angrer han ikke på flyttingen.
– Det er en drøm å jobbe her. Vi har hevet standarden noen hakk og er veldig fornøyde med lokalene. Butikken har blitt litt mer delikat, men utvalget og profilen vår er den samme, forsikrer eieren.
I butikkens vindu står blomster, flasker med champagne og kort fra kunder som gratulerer med ny tilværelse for den tradisjonsrike butikken som har eksistert siden 1937. Det er ingen tvil om at mange har et kjært forhold til skobutikken, som har fått sin skrevne plass i både Unni Lindells «Orkestergraven» og Lars Saabye Christensens «Halvbroren».
img_1586

– Butikken er en institusjon, sier eieren, som syntes det var «merkelig, men morsomt» å lese om sitt eget arbeidssted.
Glad i butikken er også Deberitz selv, som tross lang fartstid i bransjen aldri blir lei av jobben sin. Ferier og fritid kommer lenger ned på prioriteringslisten for skoentusiasten, som ikke kaster ut kunder ved stengetid, men mener at det lønner seg å være fleksibel og grei.
– Jeg blir aldri lei av sko. Det er en livsstil – butikken går foran alt annet, sier han.
I september neste år runder Valkyrien Sko respektable 80 år. Det skal feires, forteller Deberitz.
– Det skal markeres med en utstilling av sko fra flere tidsepoker.

fullsizerender1

Designer sko på etterspørsel
Deberitz er alltid på jobb og har dermed god oversikt over kundenes behov. Noen avbrekk fra butikktilværelsen får han likevel. To ganger i året tar han turen til Milano for å oppdatere seg på nye modeller og gjøre innkjøp. Da kommer de 30 ekstra kvadratmeterne som flyttingen medførte godt med.
– Vi har et veldig stort utvalg. Vi pleier å ha fra 800 til 1000 forskjellige modeller i butikken til enhver tid.
I det 75 kvadratmeter store lokalet finnes sko for de fleste, men som selvstendig butikk har Valkyrien Sko likevel til en viss grad valgt å spisse sin profil.
fullsizerender6

– Vi har ikke barnesko. Sko i klassisk stil for voksne er hoved­fokuset vårt, sier han.
Om kunden ønsker en helt spesiell sko som ikke finnes på markedet, designer Deberitz den gjerne selv. Merket heter naturlig nok «Valkyrien» og produseres i Spania.
– Jeg lager sko på etterspørsel. Det gjør at vi har modeller som er litt annerledes enn det andre butikker har, sier han.
I lokalet henger et maleri med butikkens nye logo – en rød stjerne. Eieren frykter ikke fremtiden for institusjonen i Valkyriegata.
– Fremtiden ser lys ut, avslutter han, og ser ut over sitt flunkende nye, lyse lokale.

Tekst Trine Dyrhaug Foto Trine Dyrhaug og Valkyrien Sko

Valkyriegata 2
22 46 34 64

Previous Article