LOADING

Type to search

Til de store anledninger

Mote

Til de store anledninger

dsc_0127

Bunadsbutikken Haugtussa er et vakkert syn. Bare å gå inn i butikken gir deg ny vitalitet og inspirasjon til bunader og bunadstilbehør.

dsc_0111

Fra v. Anita Hverven, Susana Cea, Ellen Storvik, Bente Roaldset og Aase Kilander.

Haugtussa bak slottet ble etablert i 1996, og er 20 år i høst. Butikken lå tidligere på Ljan, før den i 2004 flyttet til Uranienborgveien 3.
Butikken har i dag fem ansatte.
– Det er vi som jobber her nå som eier bedriften. Tidligere eide Tyrihans Haugtussa. Jeg begynte som daglig leder her samtidig, og jeg har vært her siden 1. april i år, sier daglig leder Ellen Storvik.
– Hva er det beste med å jobbe her på Haugtussa?
– Det beste med å jobbe her er at vi ser veldig mange pene, vakre og inspirerende ting hver eneste dag. Vi har det veldig hyggelig med hverandre og med kundene, sier Ellen Storvik og leder av systua Anita Hverven med et smil.
Haugtussa er både en systue og en butikk. Hovedproduktet deres er bunader, og de leverer bunader fra nesten hele landet.
– Det som er unikt med oss er at når du kommer hit så får du snakke med de som skal sy bunaden din, siden vi har egen systue. Kundekontakten blir nærere, sier Hverven.
dsc_0138

– Bunaden er én ting, men tilbehøret er også en stor del av antrekket. Vi har mye tilbehør og er i så måte en totalleverandør. Vi har sko, sølv, skjerf, det som hører til. Vi har et bredt repertoar av bunader, særlig med tanke på at vi ikke er en stor butikk, sier Storvik.
– Vi har ikke bunader etter størrelser, vi tar mål av hver enkelt, sånn at de får sin bunad. Den fineste bunaden er den som «passer» til den som har den på seg, sier Storvik.

dsc_0130

Hårbøyler med fine søljer i gull og sølv, som er nytt i år.

– Det er viktig å få med at vi også selger Jubileumsdrakten for Oslo. Den er vi én av tre som har lisens på å selge, sier Hverven.Små dåpskjoler og luer fanger øyet ditt, både i utstillingsvinduet og når du kommer inn i butikken.
– For rundt en måned siden begynte vi med dåpsklær, og det er helt nytt hos oss. Det er i god Haugtussa-tradisjon, for vi har tatt utgangspunkt i enkle, gamle modeller og så modernisert dem litt, både i silke og bomull. Vi har også små søljer som passer til dåpskjolene, sier Storvik.

dsc_0122

17. mai
Nasjonaldagen er naturlig nok det som er det heftigste, men også morsomste som skjer hvert år for Haugtussa. Da er det viktig at kunder som ønsker bunad eller som ønsker endringer på bunaden kommer i rimelig tid før våren:
– For de som skal ha bunad til 17. mai eller sy om bunaden sin, så må de gjerne komme nå. De som vet at de skal ha bunad, bør komme nå før jul, sier Hverven.
dsc_0114

Smekker og luer til dåpskjolen.

– Det er utrolig hva disse damene klarer å trylle frem på kort varsel hvis det står om, men vi vil helst ikke måtte gjøre det i den verste stressperioden. Da kan vi heller ikke garantere at vi får det til, men enn så lenge kan vi garantere at man får bunaden til 17. mai. Men det begynner å fylles opp. Vi tenker egentlig litt 17. mai hele året, vi, avslutter Storvik med et glimt i øyet.

Tekst og foto: Sunniva Katrine Bornøy

Uranienborgveien 3
22 46 00 55
www.haugtussa.no

 

Previous Article
Next Article