LOADING

Type to search

En smak av sørstatene

Mat og Drikke

En smak av sørstatene

LuckyBird_01

På grunn av stor etterspørsel gikk «Chicken and Waffles» fra å være et lunsjtilbud til å bli en rett som serveres hele dagen.

Med en meny som inviterer gjestene til å fylle bordet med ulike retter og tilbehør, som oppmuntrer til broderlig og søsterlig deling over borddekkingen, er det duket for en hyggelig diner-opplevelse i Lucky Birds amerikanske sørstatsverden.

LuckyBird_05

Den amerikanske diner-opplevelsen starter med en gang du åpner dørene hos Lucky Birds.

Inngangspartiet er opplyst av gamle tønner som henger fra taket, og veggene har et rustikt preg med slitt maling over brukt trevirke. Bønner i hermetikkbokser er sirlig oppstilt på hyller rundt omkring og på bordene står bestikket klart i blanke blikkbokser. Trebenker strekker seg langs noen av veggene, og ved siden av baren står det en rekke 50-tallsinspirerte diner-stoler som i sin røde retroprakt gjør det autentiske synet komplett.

fullsizeoutput_5fb

Den 1.desember åpnet Lucky Bird i Bogstadveien, med daglig leder Emma Åskag i spissen.

Daglig leder Emma Åskag forteller at det har vært en hektisk periode etter at de åpnet Lucky Birds andre restaurant i desember.
– Det har vært spennende å se forskjellen på gjestene her, i forhold til de som kommer på Vulkan. Der planlegger folk å ta turen på forhånd og aldersspennet er ikke så stort. Her i Bogstadveien er det mange som kommer spontant innom når de er ute og går i området, og vi ser absolutt alle aldersgrupper, forteller Emma. Med et smil legger hun til at det bestilles en hel del mer vin og salater i Bogstadveien, enn det gjør på Vulkan hvor de blant annet har et større utvalg av spesialøl.
– Det er litt annerledes å være her, og vi tilpasser oss klientellet i bydelen så godt vi kan. Vi har mange gode amerikanske viner i baren.

LuckyBird_04

Typisk sørstats-mat
Hver torsdag arrangeres det musikk-quiz hvor besøkende kan få testet kunnskapene sine om amerikansk musikk. Dette har vært en suksess med fulle lokaler så langt og er veldig gøy, sier Emma. Nå ser hun fram til påsketider, for da skal de åpne uteserveringene sin.
– Vi får 90 sitteplasser utenfor her, og det tror vi blir godt mottatt når solen for alvor titter fram. Det er ikke så mange restauranter i nærheten som har uteservering, så det gleder vi oss til!
– Vi serverer typisk sørstatsmat, med fokus på kylling, forteller hun og ramser opp noen av de mest typiske bestanddelene i sørstatsmenyen. Bakte bønner, maisstuing, lønnesirup og da selvfølgelig deep fried chicken som hovedattraksjon. Én stor forskjell finnes imidlertid fra de vaskeekte amerikanske serveringsstedene.
– Vi bruker Stange-kylling for å få den aller beste kvaliteten på maten. Dessuten friteres alt i olivenolje, skyter hun inn. Dette for å unngå det verste transfettet, samt lukten som fritering normalt bringer med seg.
Restauranten legger til rette for at ikke bare innholdet i menyen skal være amerikansk, men at selve middagsopplevelsen er i tråd med de forventningene man gjerne har til matkulturen i sørstatene.
– Det er mange som ikke forstår menyen med en gang, fordi den består av en del rene kjøttretter og tilbehør man bestiller hver for seg. Ideen er jo at alt som kommer på bordet skal kunne deles – som en typisk «sharing family dinner». Det er også derfor vi setter fram en stabel asjetter på hvert bord. Mange bestiller kjøttet hver for seg og deler på tilbehøret.
Når det gjelder drikkeutvalget har Lucky Bird et bredt utvalg av både alkoholfrie og alkoholholdige drinker. De har milkshaker, både klassiske og det de kaller favourites – «Salted Caramel» eller «Cherry Chocolate». Den hjemmelagede isteen med bringebær og sitron virker for øvrig å være Emmas personlige favoritt.

LuckyBird_09

Her får man både de klassiske milshakene og de mer utradisjonelle. Hva med en Salted Caramel Shake?

– Den er helt fantastisk og vi lager cocktail med den også, sier hun ivrig. I baren finner man et stort utvalg av amerikansk bourbon til gunstige priser, i tillegg til vin og øl.
– Dette er definitivt plassen for de som ønsker seg en helamerikansk opplevelse med skikkelig deilig «comfortfood» og «soulfood» – da selvfølgelig med god drikke til, avslutter Emma.

Tekst Therese Holmen   Foto Lucky Bird og Therese Holmen

Bogstadveien 20 | 23 89 84 04 | luckybird.no

LuckyBird_06

I lune og avslappende lokaler, er det bare å lene seg tilbake og nyte sørstatsmaten på bordet.

Previous Article
Next Article