LOADING

Type to search

Asian street food på sitt beste

Mat og Drikke

Asian street food på sitt beste

3I Sporveisgata, kun et lite steinkast fra Bogstadveien, ligger Asian Box. Her får du autentisk asiatisk mat inspirert av matbodene i Kina, Vietnam, Thailand og Indonesia, med en crossover mot det franske kjøkken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Hos oss er smaken det aller viktigste, sier eier Johnny Wu. – At servicenivå og atmosfære også er på topp er nærmest en selvfølge, og gjenspeiler at vi elsker det vi driver med. Vi har en avslappet og imøtekommende stil her på Asian Box, og restauranten er lys og enkelt innredet med en lun atmosfære. I 2. etasje er det mer intimt og passer godt hvis du ønsker å slappe av med en øl eller et glass vin utover kvelden. Vi liker å si at Asian Box er folkelig, for alle, til enhver tid, fortsetter Johnny.
Restauranten åpnet 15. april i fjor. Tanken den gang var at de skulle servere tradisjonelle asiatiske retter. Etter kort tid bestemte Johnny Wu seg for å gjøre en liten tvist på det hele.
– Vi startet med én egenkomponert rett, og i løpet av svært kort tid fikk vi så gode tilbakemeldinger at vi valgte å designe enda flere retter. Vi gikk fra én til ni forskjellige småretter. Nå består hele menyen av 15–16 småretter, forteller han mens deres mest populære signaturrett, Bun Buns, blir plassert foran oss. En form for hvetebolle fylt med konfitert andebryst, koriander, rødløk og hjemmelaget xo-saus. Den spises som en hamburger, for å kunne nyte kombinasjonen av alle de gode smakene på én gang.

4Tasting menu
– Asian Box hadde en litt tung start, men så fikk vi ganske raskt en restaurantanmeldelse fra Aftenposten. Der fikk vi vår første femmer, og det var da alt startet, forteller Johnny.
– I løpet av et par måneder fikk vi fire restaurantanmeldelser til. Da var standarden satt, og siden har vi vært en gjenganger i media. I høst var vi også med på Dagbladets liste over Oslos åtte billigste og beste restauranter, og det er nettopp det vi ønsker å bli assosiert med – fine dining-mat til folkelige priser, sier han.
image1– Nylig lanserte vi også en tasting menu med vinpakke. Tasting menu er småretter som vi setter sammen med vin som passer perfekt til de ulike rettene.
– Kokkene våre kommer fra flere kjente steder, blant annet Maaemo og gamle Le Canard. Selv har jeg vært kokk i 13 år og har jobbet med det meste innen mat. Spesielt vil jeg si at min erfaring som ung leder i Dilla Holding AS, eierne av Hanami, har gitt meg en unik erfaring og kunnskap innen restaurantbransjen, forteller Johnny.
– Sammen utgjør vi et kokketeam som storkoser oss på kjøkkenet når vi eksperimenterer og utvikler nye retter som vi tror kundene våre vil like. Vi tar også imot forslag og ønsker fra gjestene våre, og mange av rettene våre er blitt til med inspirasjon fra de som spiser her.

bunPopulær take-away
– I disse dager åpner vi bakgården vår for uteservering. Her er det koselig loungestemning med varmelamper på kjølige kvelder. Dette er et ekstratilbud som jeg tror gjestene våre vil sette pris på i sesongen vi nå går inn i.
I tillegg til catering, tilbyr Asian Box også take-away på de fleste rettene, og mange i området benytter seg flittig av tilbudet, noen oftere enn andre.
– Vi hadde faktisk en fast kunde som var innom for take-away tre ganger i løpet samme dag. Da må vi vel kunne si at maten falt i smak, smiler Johnny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sporveisgata 35B | 21 08 80 78 | asianbox.no

Tekst Christina Undli Foto Asian Box og Christina Undli