LOADING

Type to search

Fra coffee to go til fine dining

Mat og Drikke

Fra coffee to go til fine dining

Cru_uteserveringB

Enten du er på jakt etter en rask shoppinglunsj, en lang brunsj i sola, en kaffekopp i hånda eller en femretters gastronomisk matopplevelse, har Majorstuen-området alt du måtte ønske deg. I denne utgaven av Bogstadveien Magasinet har vi plukket ut noen av restaurantene og kafeene i området for å vise litt av mangfoldet.

Frokost eller coffee to go
Det finnes mange koselige kaffebarer og bakerier i Bogstadveien hvor du kan få en deilig frokost, fersk juice, rykende varmt brød og det mange sverger til for å våkne en tidlig morgen – nemlig kaffe i alle varianter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baker Brun og Baker Hansen er begge familiedrevne bakerier med lange tradisjoner. Visste du forresten at det var Baker Hansen som «oppfant» kneippbrødet? Her får du ferske brød og bakervarer siden 1861, i tillegg til salater og deilige supper. Baker Hansen er opptatt av kvaliteten på råvarene og har et bredt utvalg av både økologiske og glutenfrie varer.
Il_moro

Ønsker du en litt mer eksotisk kaffeopplevelse, kan du ta turen til den lille italienske kafeen Il moro, beliggende der Professor Dahls gate går over i Hegdehaugsveien. Her møter du italienere som drikker espresso på italiensk vis, og den sjarmerende italienske cafeen spesialiserer seg på take away av det italienske slaget. Lasagne, pizza og hjemmelaget foccacia er blant favorittene hos gjester og forbipasserende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nærmest vegg i vegg med Il moro finner du Akka Arabisk espresso. Som navnet tilsier, en arabisk kaffebar som appellerer til mennesker i alle aldre. Det sammensatte klientellet gjør dette til det perfekte stedet for people watching. Akkas caffe mocca kan anbefales på det sterkeste! I tillegg til baklava og armensk honningkake, som smaker nydelig til den arabiske kaffen, kan du også kjøpe utvalgte retter som pizza, pasta og salater. Eller hva med å nyte et raust glass med vin i solen på en lørdag formiddag?
Kaffebrenneriet_v20172

Det velkjente Kaffebrenneriet finner du både i Parkveien og ved Colosseum. Her lager de Husets Espresso etter egen oppskrift – som er selve ryggraden i alle espressobaserte drikker de serverer. I tillegg får du ferske kaker, bakervarer og sandwicher fra deres eget bakeriet, og håndlaget sjokolade – perfekt tilbehør til kaffen.
I den senere tid har det dukket opp flere kjente og populære kaffekjeder som Starbucks, Joe & The Juice og Espresso House i området. Her tilbys et bredt utvalg av kaker, sandwicher, smoothies, salater og selvsagt også kaffe. Og så må vi ikke glemme Lille Valkyrien Kaffe og Tehus i Jacob Aalls gate, spesialforretning for kaffe og te i løs vekt – samt kaffebar med nogo attåt.

 

Lunsjinspirasjon
Det er mange gode lunsjsteder å velge mellom på Majorstuen. Og igjen kan du velge og vrake mellom alt fra en rask matbit i hånda, til take away i lunsjpausen eller en bedre lunsj med et glass vin eller en øl.
Olivia20101103-_MG_3864oliviaOlivia er Homansbyens italienske oase. Peis, levende lys og oliventrær sørger for den lune atmosfæren inne, og hagen med uteservering er godt utstyrt med varmelamper og pledd for kjølige dager. Det perfekte stedet for en rykende varm pasta og en italiensk cappuccino på shoppingrunden.

Nattklubb-3Vis-à-vis Olivia ligger Lille Asia. Her serveres Oslos eneste asiatiske buffet, med et rikt utvalg av kalde og varme retter hvor asiatiske smakskombinasjoner står i fokus. I et trivelig og avslappende miljø finner du den gode settingen for forretningsmøter eller den uformelle sammenkomsten. Hver lørdag kveld er Lille Asia Lounge Club stedet for den optimale partystemningen – kveldens DJ sørger for den kuleste dance musikken.
Homan_skilt

Gatens største utvalg i øl finner du på Homan Bistro & Bar. Her får man folkelig kvalitetsmat for hele familien, kombinert med god stemning. Her lages maten fra bunnen av, og Homans egne dressinger må bare prøves. Bistroen har sol hele dagen og uteserveringen er svært populær – særlig dersom det norske som­merværet spiller på lag.
The Broker_MG_9508_printOmtrent midt i Bogstadveien finner du The Broker. Her får du husmanskost servert under store lysekroner og nydelige takmalerier, som bidrar til den rustikke atmosfæren. Baren i midten er samlingspunktet, og stedet er spesielt kjent for gode cocktails. Om sommeren åpnes de store vinduene ut mot gaten, og du kan nyte Bogstadveiens liv og røre.

2017.03.03_FishnchipsJacob All Brasserie & Bar Majorstuen lig­ger øverst i Bogstadveien. I tillegg til å være et populært lunsjsted, har de åpent til 03.00 i helgene. Her er det god stemning fra lunsj til langt ut i de små nattetimer. Jacob All serverer en variert meny med burgere, sandwicher, salater, pastaretter og ulike hovedretter, og har helårsuteserving med varmelamper og pledd på kalde dager.
Kverneriet

Kverneriet er en skikkelig «American burger joint» – en ny stjerne på burgerhimmelen. Her får du burgere i alle varianter, trippelfriterte fries, trøffel-fries, fries med parmesan, løkringer og kyllingvinger, og på toppen av det hele serverer de milkshake laget av den legendariske amerikanske isen Ben & Jerrys. Her kan du være sikker på å innta et måltid som metter godt!

Restauranttips
Oslos eldste og mest levende handlegate har de siste årene også utviklet seg til en restaurantgate med et mangfold av spennende spisesteder, som tilbyr alt du måtte ønske deg av velsmakende retter.
Rust Doghouse er en koselig nabolagsrestaurant nederst i Hegdehaugsveien. Her får du langtidsstekt kjøtt, digge burgere, salater og masse deilig tilbehør. Rust har en utpreget avslappet stemning, og om sommeren er det full fart på uteserveringen.

La Såda_v2017

Ønsker du å oppleve den forførende italienske stemningen for en kveld, er La Såda stedet for deg. Bortgjemt i et boligstrøk på Majorstuen dukker det opp en liten, italiensk restaurant som oser av romantisk og beroligende stemning. Messingstaker med dryppende stearinlys, intime bord og duften av ovnsbakt pizza er det første som slår deg. Rett og slett en liten perle for deg som elsker italiensk pizza!
Delicatessen__MG_6601

Har du fått smaken på det spanske, er Delicatessen Tapasbar stedet å gå. En tapasrestaurant med et bredt utvalg av både klassiske og moderne tapas. Her får du en uformell atmosfære i et intimt, koselig og sydende miljø – ikke helt ulikt det spanske temperamentet.
Asian Box Vindu

Hos Asian Box finner du ikke de «alminnelige» rettene fra Asia. Her får du autentisk asiatisk mat inspirert av matbodene i Hong Kong og Asia – såkalt street food. Prøv deres tasting menu, for en unik kombinasjon av det søte, salte og syrlige – rett og slett en fest for ganen!
LuckyBird_08

Er du derimot i det amerikanske hjørnet, kan du ta turen til Luckybird. Filosofien her er enkel – god mat, godt øl og fantastiske cocktails til en hyggelig pris. Alt lagt av de beste råvarene og med generøse porsjoner, for å skape den gode stemningen og den hyggelige opplevelsen fra USA midt i Oslo.
sebastianmyhre-0645

De to eierne av det flunkende nye spisestedet Fyr Bistronomi & bar, Sebastian og Are, ønsker velkommen til en verden med folkelig gourmet, hvor bistro møter gastronomi. Her kan du nyte ærlige retter fra kullgrillen i en intim og ujålete atmosfære. Stor uteservering mot Josefines park skaper en egen grønne oase midt i Bogstadveien hvor du kan finne roen, selv i den aller travleste tiden på døgnet.
I tillegg til nevnte restauranter finner du også velkjente klassikere som Lorrys og Horgans nederst i Hegdehaugsveien. Her serveres tradisjonelle bar- og pubretter, i tillegg til feststemning utover i de sene nattetimer. Og skulle du få lyst på fersk skrei finner du restaurant Lofotstua i Kirkeveien.

X-faktor
Er du på leting etter noe utenom det vanlige? Bogstadveien Magasinet gir deg noen ekstra hete restauranttips som er vel verdt et besøk.
Cru kjøkken2

Lidenskap for mat og vin står i fokus hos Cru Vin & Kjøkken. Kjøkkenet bruker helst ferske, norske råvarer og restaurantens 3-, 5- og 7-retter skiftes ofte. Cru har en uformell vinbar og et av byens største vinkart. Kjøkkensjefen henter inspi­rasjon fra den engelske landsbygda, og er lidenskapelig opptatt av å gi gjestene eksepsjonelt god og perfekt balansert mat.
o

I et lite, tilbaketrukket hvitt murhus finner du Brasseri Blanche, et av byens hyggeligste spisesteder. Menyen er inspirert av det klassiske, franske kjøkken, og inneholder kjente retter som blant annet løksuppe og sjøtunge. Blanche tilbyr også en 3–5 retters ukesmeny.
I det kuleste hjørnelokalet på Majorstuen, nærmere bestemt i Vibes gate, finner du Publiko – nabolagsrestauranten med high-end vibe og gourmetmat til folkelige priser. Her får du god stemning og smaksopplevelser av de sjeldne.
A Laise rest 1-031-3

Nedenfor Colosseum kino ligger Oslos ferskeste gourmetrestaurant, À L’aise. Dagbladet ga restauranten terningkast seks, og stilen omtales som kompromissløs fine dining, der det franske kjøkken møter dansk håndverk, med råvarer og ferdigheter som gjør restauranten til en av de aller beste i Oslo.

Kulinarisk reise
Det store matmangfoldet på Majorstuen gir deg en unik anledning til å bli med på en kulinarisk reise du ikke bør gå glipp av: Indisk mat, klassiske pubretter, folkelig gourmetmat, spansk tapas, fransk brasserimat, britiskinspirerte retter, italiensk pizza, thai-mat, meksikansk, asian street food, amerikanske kaffebarer og burgersjapper og tradisjonsrike bakerier. Bon Appétit og god fornøyelse!

Tekst Christina Undli Foto Spisestedenes egne, Bogstadveien Magasinet og Stian Broch for Appetitt/FYR BISTRONOMI & BAR

Previous Article