LOADING

Type to search

Valkyriegata 1-3 pusses opp

aktiviteter top-stories

Valkyriegata 1-3 pusses opp

Mellbye_Valkyriegaten_Day_Print

Du lurer kanskje på hva som skjer i Valkyriegata for tiden? Her kan du lese om oppussingen og hvordan det blir.

 

Bevarende byutvikling
Valkyriegata 1-3 er et velkjent sted for alle som ferdes på Majorstuen. Den ærverdige bygården ble oppført i 1889, og har huset alt fra en velrennomert delikatessebutikk, via bakeri med egen brødfabrikk i bakgården og Valkyrien Skomagasin, til dagens Kaffebrenneri og Ark bokhandel.

 

Mellbye_Valkyriegaten_Dusk_Print

Positivt for området
Nå står en ny tid for døren, og Valkyriegata 1-3 skal få det løftet og fornyelsen bygården både trenger og fortjener.

– Vi har holdt på med dette prosjektet i over 10 år, og da reguleringsplanen endelig gikk igjennom i 2015 var vi utrolige glade, forteller Marianne Tvenge i Fram Eiendom.
– Dagens bebyggelse er i dårlig stand, og vi har store utfordringer knyttet til drift og vedlikehold av bygningene. Vår utbygging vil bedre situasjonen og være svært positiv for området som helhet. Vi har brukt tid på å lage en gjennomtenkt og helhetlig rammeplan, og nå er alt på plass. Vi begynner i disse dager å rive garasjeskur og komme i gang med grunnarbeider. Vi skal kun rive skur og renseribygningen. Alt annet skal bevares, fortsetter hun og viser frem illustrasjonstegninger over utbyggingen som skal stå klar første kvartal i 2019.

Mellbye_Valkyriegaten_Interior_Print

Renoverer historiske bygg
Blant de byggene som skal bevares, er det en gammelt stall og en tidligere brødfabrikk med pipe som vil bli renovert. I den gamle stallen ønsker Fram Eiendom seg et serveringssted med uteservering i bakgården. – Ja, her ser vi for oss en hyggelig bakgård med brostein, parasoller på varme dager og varmelamper på kjølige kvelder. Med inngang fra Ole Vigsgate vil spisestedet være åpent og tilgjengelig utover butikkenes åpningstider. Vi har stor tro på flere innganger som er tilgjengelig rett fra gaten, og ikke én inngang som på tradisjonelle kjøpesentre, sier Marianne Tvenge, som tror dette kommer til å bli et flott supplement til serveringstedene som allerede finnes i området.

I Ole Vigsgate skal det bygges et nytt bygg som vil tette åpningen som er der i dag. Her skal det bygges leiligheter med eksklusive og unike kvaliteter. – Vi planlegger blant annet et uteområde med takhage på nybygget. Det tror jeg blir fantastisk flott – en grønn oase midt i smørøyet, forteller hun entusiastisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stor interesse
– I hjørnelokalet ser vi for oss ett butikkonsept over tre etasjer. Vi skal også bygge ut en kjeller i dette bygget, så her og i lokalet ved siden av vil det bli god plass til større aktører. Lokalet nærmest Majorstuakrysset kan enten være et stort handelskonsept over tre etasjer, eller det kan bli den perfekte lokasjon for et mer «Department store»-lignende konsept. Området kunne trengt et innovativt og spennende handelskonsept.

– Vi er godt i gang med å leie ut næringslokalene, men har ikke gjort noen avtaler ennå. Vi kan dessverre ikke avsløre hvem vi jobber med på nåværende tidspunkt. Det vi kan si, er at det er mange spennende aktører som ser muligheter på øvre delen av Majorstuen, og jeg tror det kommer til å bli en berikelse for denne delen av Bogstadveien.

– Fram Eiendom sin ambisjon er at dette skal være et prosjekt vi skal være stolte av når det er ferdig. Vi er et familieselskap med langsiktige ambisjoner, og vi er opptatt av å være en positiv bidragsyter til denne flotte og levende handlegaten, sier Marianne Tvenge avslutningsvis.

Tekst og foto: Christina Undli                     Illustrasjonstegninger: Fram Eiendom