LOADING

Type to search

Vakker tradisjon i 160 år

Mote

Vakker tradisjon i 160 år

Erling Bjerke

Innhaver og daglig leder Erling Bjerke tok over Thune i 1988, og er svært stolt over gullsmedkjedens tradisjonsrike historie.

Thune Gullsmed & Urmaker ble etablert allerede 1857, da Nilius Martinius Thune startet produksjon og butikkvirksomhet på Egertorget i Oslo. I 150 år var butikken et landemerke for både lokalbefolkningen og folk som kom langveisfra for å kjøpe sølvtøy og smykker til helt spesielle anledninger.

001-714252_butikk

Nilius Martinius Thune var tidlig ute med å påvirke bransjen internasjonalt og var en gullsmed med pågangsmot. Thune deltok blant annet på en gullsmedmesse i Sverige på 1860-tallet, og hadde stor innflytelse på bransjen helt fra starten av. Design, kvalitet og service sto sentralt hos Thune den gang, og dette er verdier som innehaver Erling Bjerke viderefører den dag i dag.

127.25.27.20.55.001_1 (1)

Eksklusive smykker og sveitsiske klokker
– Thune Jewelry & Watches fyller 160 år i år, og det er vi svært stolte av, forteller Erling Bjerke. – Vi er opptatt av tradisjon, samtidig som det er viktig for oss å investere i fremtiden ved å utvikle moderne kvalitetsprodukter og systemer som skal gi kundene våre den aller beste handleopplevelsen, enten det er i butikken eller på nett. Vi ser at det stadig blir viktigere for kundene å kunne lese seg opp på smykker, klokker og design. Det gjør at vi også må følge med i tiden og konstant utvikle oss for å gi kundene den informasjonen de ønsker før et eventuelt kjøp, fortsetter han.
I 1988 tok Erling Bjerke over Thune Gullsmed & Urmaker på Egertorget. I dag består kjeden av 16 butikker, samt nettbutikk.
– Vi er den eneste gullsmeden i Norge som er ekspert på både smykker og sveitsiske klokker, forteller han videre. – Vi har fokus på eget smykkedesign, samtidig som vi fører verdenskjente smykke- og klokkekolleksjoner.

Rose lilla sten A ny

De store anledningene
I 2015 flyttet Thune fra Egertorget og åpnet en stor flagship-store i Stortingsgaten 6, preget av klassisk eleganse og ekspertise. De ansatte her har solid faglig kompetanse og butikken har egen urmaker, gullsmed og gemmolog.
– Det er helt avgjørende for oss at de ansatte holder seg oppdatert både på den faglige og kommersielle biten, poengterer Erling. – Kundene våre er resurssterke og interesserte i både design, stil og kvalitet. De vet hva de vil ha og vi har mange lojale kunder som kommer hit i forbindelse med spesielle anledninger som forlovelse, giftemål, konfirmasjon, dåp eller julegave til sin kjære. Etter mange års erfaring kan jeg med hånden på hjertet si at klassiske diamantsmykker nesten aldri slår feil, sier Bjerke med et smil.
Sommeren er storsesong for giftemål og frierier, og giftelystne par er hverdagskost for Thune på denne tiden av året. Få smykker har større betydning. Ikke bare er de symboler på kjærligheten og et løfte om å tilbringe livet sammen, men ringene skal også bæres hver dag resten av livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Thunes filial i Valkyriegaten 13 har ansatte med lang erfaring og unik kunnskap om smykker til alle anledninger.

Historie og fremtid hånd i hånd
– Det er viktig for oss å følge med i tiden, både når det gjelder smykketrender, netthandel og sosiale medier. I april åpnet vi også en ny butikk på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vi synes det er ekstra spennende og morsomt å være med på en internasjonal arena, og med dette tar vi med oss historien vår inn i fremtiden, avslutter Bjerke.◻

Tekst Christina Undli  Foto Thune Jewelry & Watches og Christina Undli

Valkyriegata 13 | 23 20 20 80 | thune.no

 

Elegance ny gruppe

Er du i tvil, kjøp diamanter! En klassisk diamantring slår aldri feil.

Calendar inside 2017 OP

Thune har lang erfaring med gifte-­ ringer og forlovelsesringer. Her får du hjelp til å finne den perfekte ring.

Previous Article