LOADING

Type to search

Kjærlighet for øyet

Mote

Kjærlighet for øyet

IMGP5500

«Jeg er kjempestolt av jobben vi alle sammen gjør», sier optiker Arvid Krogh hos Krogh Optikk Majorstuen. Det er lett å se at optikeren, som er femte generasjon Krogh, brenner for faget sitt.

Blant glassmontre med siste skrik innen solbrillemodeller og skap fylt med briller for ethvert blikk, geleider han oss rundt i det lyse, lekre lokalet i Kirkeveien 64. Mens han går rundt i det som er Norges største optikerbutikk, prater Krogh entusiastisk om betydningen av å ta vare på synet sitt. Han mener litt for mange slurver når det kommer til øynene og synet, som står for rundt 80 prosent av våre sanseinntrykk.
– Det gjelder å se best mulig den tiden man har på jorden, sier han, med en visshet om alle kundene Krogh Optikk har hjulpet med å få et klarere blikk på verden gjennom årene.

IMGP5502

Fokus på kvalitet og fagkunnskap
Arvid Krogh stopper ved skapet som viser hvor det hele begynte. Her er det laget en utstilling fra da hans tippoldefar Andreas Jensen Krogh startet sin virksomhet i 1877, med briller, luper, kikkerter og kompasser. Tippoldefaren lagde blant annet briller til Bjørnstjerne Bjørnson og måleinstrumenter til Roald Amundsen. Selv om veien har gått fra håndverksfag til å bli mer klinisk kunnskapsbasert, er kvalitet i fokus for Krogh Optikk – da som nå.
– Det er bra med ting som har en form for kontinuitet, for der kan vi bidra. Vår familie har i 140 år holdt på med optikk, og vi og våre medarbeidere har en stor kjærlighet, jeg vil nesten si lidenskap, til det vi driver med, sier optikeren. – Vi mener synet og øynene fortjener topp kvalitet og fagkunnskap.
Lang tradisjon til tross, rettes blikket mot fremtiden.
– Vi investerer i topp optisk utstyr og solid fagkunnskap i alle våre forretninger. Svært mange av våre optikere har mastergrad innen optikk, og sjette generasjon optiker Krogh står allerede på trappene til å føre arven videre.

Brillesett1_dyp
Set-2

I optikerforretningen tar Arvid Krogh og hans medarbeidere seg god tid til kundene for at de skal være i trygge faglige hender. Optikeren er brennende opptatt av øyehelse. En grundig undersøkelse kan avsløre mer om helsetilstanden enn hva det blotte øye kan se.
– Vi gjør tester hvor vi kan se tidlige tegn på sykdommer, som for eksempel diabetes og høyt kolesterol. Da henviser vi kunden videre. Det er viktig for å ta fatt i ting som kan få konse­kvenser på sikt.
Gjennom sin lange historie har Krogh bidratt til å bedre synet for generasjoner. Det skal de fortsette med, forteller optikeren stolt. Og hvordan skal det feires at de har arbeidet for folkets øyehelse i 140 år?
– Vi har som mål å gi kundene ytterligere god service, sier Arvid Krogh entusiastisk samtidig som han røper at det vil skje en rekke arrangementer og markeringer gjennom hele jubileumsåret 2017.
Optikeren rekker knapt å fullføre setningen før blikket festes mot inngangsdøren. En kvinne med barnevogn er på vei inn i lokalet. Han holder opp døren for henne og signaliserer til en av sine medarbeidere at en ny kunde er ankommet. Hvem vet, kanskje ligger det også en fremtidig Krogh-kunde i barnevognen.◻

Tekst Trine Dyrhaug Foto Krogh Optikk ogTrine Dyrhaug

Kirkeveien 64 | 22 95 79 70 | kroghoptikk.no

BV0084O_003_Cat BV0072S_002_Cat BV0070O_007_Cat BV0064S_003_cat BV0063S_004_Cat