LOADING

Type to search

bogstadpuls Mote

Med diamanter på ønskelisten

Christina Borgen Leonthin og Anniken Borgen er 3. generasjons-eiere av Gullborgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Christina Borgen Leonthin og Anniken Borgen er 3. generasjons-eiere av Gullborgen.

Gullborgen har nylig pusset opp butikklokalene i Bogstadveien. Med den nye, mørke fargen på veggene kommer smykkeutstillingene enda mer til sin rett og forsterker det eksklusive inntrykket.

Jeg føler virkelig at vi har klart å skape en ny stemning i butikken. En lunere, mer eksklusiv følelse som vi synes passer en gullsmedforretning svært godt, sier eier og daglig leder Christina Borgen Leonthin. – Det er viktig med en balanse. Butikken skal oppleves som innbydende og lekker, uten å være «råflott». Alle skal føle seg velkommen, uansett om du kommer for å kjøpe diamanter eller et forgylt sølvsmykke til noen hundrelapper, sier hun videre.

Gullborgen_022

Spennring i rosègull med diamant.

Delikat håndverk
Gullborgen selger mye diamanter og klassiske gullsmykker. De er en familieeid gullsmed med to butikker, drevet av 2. og 3. generasjon. Gullborgen har sitt eget klokkemerke, Rutina. Gullsmedbutikken er kjent for å ha et bredt utvalg av smykker som de kjøper fra blant annet Tyskland, Italia og Belgia. Smykkene som håndlages i disse landene har en helt unik kvalitet som fremhever det feminine og delikate.
– Vi importerer mye av smykkene våre selv, og vi har en del varer som de andre gullsmedbutikkene ikke har. Du finner selvsagt de store smykkeprodusentene her også, men mange av våre klassiske smykker – som ofte er en investering for kundene våre – kjøper vi fra mindre produsenter. Vi elsker å reise på europeiske messer og finne en ukjent italiensk smykkeprodusent som ingen andre i Norge har hørt om. Det er mange nydelige smykker på disse messene og det er lett å la seg friste til å kjøpe de fineste og dyreste diamantene. Vi blir jo nærmest litt miljøskadet her vi går rundt i butikken med store, glitrende diamanter på alle kanter, sier Christina og ler. – Fordelen med disse smykkene er at du får unik kvalitet til en lavere pris enn dersom du kjøper det samme fra et kjent smykkemerke, som ofte koster mer på grunn av merkevaren.

Gullborgen_gullborgen 5.20171086ok

Rekkering i roségull med diamanter. Finnes også i hvitt- og gult gull.

Rekkeringer med diamanter
Smykketrenden med mange smale ringer på samme finger, såkalte «stackable rings» holder fortsatt stand, ifølge Gullborgen. – Vi selger mange såkalte rekkeringer, både enkle varianter i gult eller hvitt gull, med og uten diamanter. Det er nydelig med en kombinasjon av hvitt gull og roségull med diamanter og hvitt gull med sorte diamanter på én finger, fortsetter
hun og viser frem ringene som bekrefter det hun beskriver.
– Vi selger også mange gullanheng og gullplater med bokstaver på. Mange ønsker seg initialene til barna eller andre de har kjær rundt halsen, og denne fine symbolikken på kjærlighet og samhørighet kommer nok ikke til å gå av moten med det første.
– Når kundene kommer hit for å kjøpe en smykkegave, prøver vi å sette oss litt inn i hvem gaven er til. Vi spør alltid om personen er sporty, jålete, har kort hår, langt hår og til og med hvilken øyenfarge hun har. Hos oss er det viktig at man opplever å få god og personlig service. Vi får ofte tilbakemelding fra handlende kunder om at gaven de har kjøpt, falt i smak.
– Vi har generelt veldig få byttinger etter jul, dette må vel tyde på at vi gjør noe riktig, sier Christina med et vennlig smil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julehandel med glede
– Jeg er så spent på julehandelen i år. Det er mye snakk om at vi handler mer på nett for tiden, og det gjelder også julegaver. Vår bransje er heldig stilt, da smykker stort sett er noe folk helst vil se, ta på og prøve før de handler. Jeg krysser fingrene for at folk tar turen til den fine julegaten i Bogstadveien for å handle. Vi i Gullborgen står i hvert fall klare for å gi deg den aller beste hjelpen for et vellykket smykkekjøp til en du er glad i, avslutter Christina.◻

Bogstadveien 43A | 22 16 60 90 | gullborgen.no

 

Tekst CHRISTINA UNDLI foto Christina Undli og Gullborgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les mer i magasinet her: