LOADING

Type to search

aktiviteter bogstadpuls

God musikk, god mat og norsk øl

I år blir Norwegian Wood arrangert i Frognerbadet 14.– 16. juni. Festivalsjef Henning Thoresen bor selv på Majorstuen og kommer fra en musikkelskende handelsfamilie med foreldre som drev klesbutikk i Bogstadveien på 70-tallet. Han har følt hvor viktig Norwegian Wood er for Oslo og hva festivalen betyr for musikkmiljøet.

Thoresen har vært imponert over Norwegian Wood i alle år. Festivalen har hatt navn som David Bowie, Johnny Cash og Bob Dylan på programmet i løpet av de 25 årene den har eksistert.
– Det var tilfeldig at jeg fikk med meg det som skjedde med Norwegian Wood i fjor. Jeg holder på med å bygge et stort, norsk ølselskap og tenkte at øl og festival går jo hånd i hånd.
Valget ble gjort for å sikre noe for Oslo. Byen trenger Norwegian Wood.
Ved bruk av energi, nettverk og kunnskap håper Thoresen at han har funnet et godt team til å drive Norwegian Wood de neste 25 årene. Festivalen feiret nemlig 25 år i fjor.
– Det er Norwegian Wood sin historie vi prøver å bygge på. Et dugnadsprosjekt. Målet er ikke å eie, men å få det til å gå rundt.

Hva er det som gjør at Norwegian Wood skiller seg ut?
– Nå kommer det til å bli en mer voksen festival. Det har vel kanskje alltid vært litt voksent i utgangspunktet. Vi ønsker å lage en festival som har fokus på god musikk, god mat, godt norsk øl og litt vin, og veldig gode opplevelser.
Målet er at menneskene som er på Norwegian Wood skal gå hjem med en følelse av at de har hatt en utrolig god dag. En festival som er hyggelig, og ikke minst god mat. Festivalen samarbeider med Dag Tjersland som driver Skur 33 og Baltazar.
– Han er veldig dyktig og tar med seg mennesker som har peiling på gode viner, god skinke, gode oster. Vi kommer til å løfte maten til et nytt nivå. Det skal bli så godt! Hele opplevelsen fra A til Å skal være en positiv opplevelse, sier Thoresen.

25 år siden gjennombruddet til Di Derre
Jo Nesbø har valgt Norwegian Wood som sin arena for Di Derres 25-års jubileumskonsert.
– Nesbø er en personlighet som har tilhørighet i denne bydelen. Jeg ser ham ofte på kafé i Bogstadveien. Det er jo her han er.
I den forbindelse har Norwegian Wood fått Finn Bjelke fra Herreavdelingen (NRK P1) som konferansier. Bjelke kjenner et band som heter The Rainmakers, som er et av Jo Nesbø sine favorittband, og som skal spille på lørdagen før Di Derre spiller på hovedscenen.
– Siden det er 25-års-jubileet til Di Derre, så trekker det kanskje ikke så mange unge. Men alle vet jo hvem Jo Nesbø er. En verdenskjent forfatter som har et band. Han elsker å spille og synge, og det har en positiv effekt på det konseptet vi ønsker å lage.
I tillegg til Di Derre og The Rainmakers, er Thåström, Jason Isbell og Rival Sons bekreftet til sommerens store begivenhet. Totalt vil det være 18 til 20 artister gjennom tre dager, fordelt på to scener (Hovedscenen og Woodville). Det blir slik at man kan gå fra den ene scenen til den andre, da det er ingen konserter som vil krasje. I år det er mulig å kjøpe dagspass til alle tre dager.
– Vi startet som sagt med blanke ark, og var faktisk usikre på om vi klarte å skape denne festivalen. Da vi begynte med å slippe artister som skulle spille de ulike dagene, så viste det seg at det ble tre veldig forskjellige dager. Vi bestemte oss for å ha kun dagsbilletter i år og satser heller på festivalpass neste år.

Drømmen om Woodville
– Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Majorstuen. I mine langsiktige planer kaller jeg det for Woodville. Det er liksom Norwegian Wood Village. Det er nabolaget vårt. Det er her vi er og her skal vi være. På sikt ønsker vi å knytte til oss utesteder og butikker, som alle på en måte driver denne Woodville-tanken fram.
Ifølge Thoresen er Bogstadveien Norges fremste handlegate. Når det er markedsdager her, er det så fullt at man nesten ikke kommer fram. Det er da man ser hvordan gaten virkelig fungerer, sier han. Norwegian Wood har planer om å være med på Markedsdagen 21. april.
– Da skal vi ha en liten stand. Kanskje en liten scene. Det vil også være mulighet til å kjøpe billetter til festivalen.

Entusiasme
Det er ingen tvil om at Thoresen har gode røtter i Majorstuen. Med Norwegian Wood vil han skape entusiasme i denne fantastiske bydelen.
– Majorstuen og omegn. Frognerbadet er en så fin plass å ha et slikt arrangement. Det kommer jo selvsagt med sine begrensinger. Det er ikke plass til 10 00, men de som kommer, de det er plass til, de skal vi gi en hyggelig opplevelse.
For å oppleve god musikk, god mat, norsk øl, og ende opp med en god følelse etter at dagen er omme, så blir Norwegian Wood arrangert i Frognerbadet 14.–16. juni.◻

norwegianwood.no

Tekst og Foto Else Solheim og Norwegian Wood

Next Article