LOADING

Type to search

Diamonds are forever

bogstadpuls Mote

Diamonds are forever

På Majorstuens travleste gatehjørne finner du Thune Jewlery & Watches. I nyoppussede og eksklusive lokaler i Valkyriegata 13 trer du inn i en rolig oase, omringet av vakker smykke- og klokkedesign. – Vi synes det er viktig med en delikat, lys og romslig by-butikk, og derfor har vi valgt å legge ned mye arbeid i oppussingen av lokalene våre her. I en tid hvor mange aktører går i motsatt retning med å legge ned butikker og kun satse på nettbutikk, ønsker vi heller å trappe opp butikkvirksomheten.
– Spesielt i vår bransje er det viktig å se, ta og føle på produktene før man går til innkjøp av noe som for mange er en stor investering, forteller butikksjef for Thune Majorstuen, Julian Berntzen.
– Det betyr selvsagt ikke at vi ikke fokuserer på netthandel også. Vi har blant annet Klikk & Hent, hvor du kan komme og hente varen i butikk uten å være forpliktet til å kjøpe dersom produktet ikke er som forventet.
Julian har vært butikksjef hos Thune Majorstuen i 14 år og har jobbet i Bogstadveien siden 2000.
– Jeg er blitt uendelig glad i dette området i løpet av disse årene. En stor del av kundekretsen vår er stamkunder som stikker innom butikken for å handle gaver til spesielle anledninger, fortsetter han.
 

Eksklusivt håndverk

– De fleste av våre egendesignede smykker lages på vårt eget verksted i Oslo, og det gir deg som handler her en garanti for at kvaliteten er akkurat det vi utgir den for å være. Her får du garantert ingen overraskelser.
Hos oss har vi god kompetanse til å designe det helt spesielle produktet. Sammen med kunden tegner vi smykket, og når kunden er fornøyd med designet, håndlages det unike produktet på verkstedet vårt. Slike samarbeid synes vi er ekstra moro, vi liker å si at alt er mulig her på Thune, sier Julian med et smil.

Ekte håndverk er viktig for den velrennomerte gullsmedbutikken. Barbro Alming er en av de utøvende gullsmedene som blant annet utfører småreparasjoner i butikken.

– Jeg reparerer lenker på armbånd, kjeder, bunads­sølv, trer perlekjeder og fikser klokkelenker som har røket grunnet slitasje og lignende, forteller Barbro. Mange av småjobbene – som å feste lås på kjeder eller rense diamantsmykker – kan vi ofte utføre mens kunden venter. Dette er rett og slett en ekstra­service vi tilbyr ved behov. Kvalitet i alle ledd er viktig for oss, og vi setter vår stolthet i hjelpe deg med å ta vare på smykkene dine, enten de er kjøpt her, hos en annen gullsmed eller det er et arvesmykke du kanskje ikke vet hvor kommer fra, skyter Julian inn.
– Når jeg renser en diamantring sjekker jeg samtidig om klørne rundt stenen sitter som de skal. Dersom de ikke gjør det, må smykket sendes til reparasjon på verkstedet vårt.
– Spesielt viktig er det å ta vare på gamle smykker som ofte har stener med en slipeform som ikke produseres lenger og som ikke kan erstattes. Det er svært synd å miste en sten som er uerstattelig. Smykkene er ofte verdifulle og har i tillegg en stor affeksjonsverdi som ikke kan måles i penger, poengterer Barbro.
– En diamantring som brukes hver dag vil jeg anbefale å rense én gang i måneden, både for å passe på at stenene sitter godt og for å bevare den unike diamantglansen. Ta turen innom oss neste gang du skal pynte deg litt ekstra. Det er noe eksklusivt over nypussede diamanter som gjør at du kjenner deg ekstra fin, fortsetter Julian.

 

Mannens smykke

– I forbindelse med oppussingen av lokalet har vi utvidet varesortiment vårt. Nå fører vi blant annet RADO Watches, et elegant klokkemerke kjent for den blanke og sorte high tech-keramikken. Vi tilbyr klokker i alle prisklasser fra mange ulike og velkjente produsenter, sier han videre.
– Vi er glade for at menn er blitt flinkere til å pynte seg med klokker igjen. I lang tid har både menn og kvinner kun brukt mobiltelefonen og har ikke hatt det samme behovet for et urverk på armen. Nå er klokken blitt et ekstra tilbehør for mange, og ikke bare ren funksjon. En klokke setter prikken over i-en på et antrekk også for menn, og flere investerer i eksklusive klokker – alt fra sporty og tradisjonelle modeller til 60-tallets retrostil.
 
Kjærlighetsringer
Sommeren er desidert høysesong for bryllup. Tradisjonelt bar bruden perler på selve dagen. I dag opplever Thune at bruden ofte velger smykker ut ifra egen stil og personlighet.
– Noen er så heldige at de arver et nydelig smykke fra besteforeldre eller foreldre som de ønsker å bære på bryllupsdagen. For mange er det viktig å kunne bruke smykkene etter bryllupet også, og ikke kun til brudekjolen, som du forhåpentligvis bare bruker én gang. Da velger paret gjerne å legge litt mer penger i brudesmykkene, som kan brukes i mange år fremover og fremkalle de gode minnene fra den store dagen, forteller Julian.
– Vi opplever også en økt etterspørsel etter egendesignede ringer og her har vi stor kompetanse. Dersom du har lyst til å overraske din kjære med en egendesignet forlovelsesring, så er vi klare for å hjelpe deg. Hos oss er du garantert i de beste hender, og sjansen for å få et rungende «ja» vil øke betraktelig, avslutter butikksjefen med et glimt i øyet.

1. Julian Berntzen (f.h.), Barbro Alming, Marit Hall og Bendik Lier; en del av et større team hos Thune Majorstuen.

 
2. Barbro Alming hjelper deg med småreparasjoner
i butikken.
 
3. I forbindelse med 160 års jubileum lanserte Thune en helt ny smykkekolleksjon. Joy by Thune gir deg øreringer med smykkestener og perler i nydelige farger. Creolene og ørehengene selges hver for seg, og kan derfor kombineres etter ditt ønske og antrekk.
 
4. Elegance by Thune er gullsmedforretningens mestselgende frierring. Ringen er elegant, enkel og lar diamanten være i fokus. Smykket uttrykker klassisk eleganse, og kler alle til enhver anledning.
 
5. Massive gullplater i gult gull. Mynten kan gra­veres der­som du ønsker å gjøre smykket mer per­sonlig. Diameter på denne mynten er fra 10 mm.
 
6. De nyoppussede lokalene er luftige og lyse og innbyr til en rolig handleopplevelse.
 
7. Rado Watches er det siste tilskuddet til klokkekolleksjonene hos Thune.
 
8. Klokke fra Longines er en flott gave til mannen som har alt.
 
9. Rado Centrix har et klassisk design kombinert med en minimalistisk stil. Klokken kommer med lenke i stål og sort high-tech keramikk.
 
10. Denne damemodellen er et quartz-ur med stållenke, samt perlemorskive med 12 TW diamanter. Klokken har ripesikret safirglass og er vanntett opp til et trykk på 100 meter.
 
 
11. Med Rado Integral ble high-tech keramikk introdusert for klokkeverden. Dette uret har Rado sin karakteristiske fleksibilitet og komfort.
 
12. Høsten 2017 introduserte TAG Heuer nye modeller av deres ikoniske Link serie for både dame og herre. Denne modellen er kjent for sin unike lenke, som flettes sammen av skruer, og sitt delikate design.
Tekst Christina Undli FOTO THUNE og Christina Undli
Previous Article