LOADING

Type to search

Inspirasjon fra Nordens tidløse skjønnhet

bogstadpuls velvære

Inspirasjon fra Nordens tidløse skjønnhet

I sommer er det minimalisme og naturlig skjønnhet som preger hårfrisyrene. Nikita Hair er ute med en ny kolleksjon, Nordic Now, hvor de har skapt frisyrer som er like individuelle som Nordens beboere. Vi er mange ulike folkeslag, hver og en med ulik stil og personlighet som spiller sammen. I tillegg har frisørkjeden gode tips til sommerens must-haves til både hår og ansikt.

Nordic Now – Klipp, frisyrer og farger
– Når det kommer til hårklipp denne sesongen er det microlook som gjelder, altså korte lugger. Page, som er en del av Nordic Now-kolleksjonen, er også en del av sommerens trender. Frisyrene kan lett tekstureres og styles, sier Sanya Keränen som er creator director i Niktia.
Andre frisyrer du kan gå for er pixie cut, en kort frisyre. Er du veldig vågal kan du gå for en snagget frisyre, buzz cut, hvor man klipper håret til noen millimeter og eventuelt farger det i en sterk hårfarge.

Nordic Now-kolleksjonen er opptatt av å få frem den enkeltes naturlige utseende. Har du naturlige krøller eller afro, skal det fremheves.
– For menn er det en del skin cut, men også rene og klassiske herrefrisyrer. En blanding av det teksturerte og myke mot det skarpe og maskuline.
Nordic Now er hovedsakelig delt opp i stiler: Nordic Grunge, Nordic Blush, Nordic Precision, Nordic Sway og Nordic Simplicity. Frisyrene er sterkt inspirert av Norden, men også 70-tallet, 90-tallet og «festival-looken». Man kan heller aldri ta feil om man velger en flettefrisyre om sommeren.
– Amalie Snøløs er med på å fronte vår- og sommerkolleksjonen, og spesielt den fargen vi kaller for Blush Blond som er en rosablond hårfarge og litt pastellaktig.
Pastell er fortsatt en del av trenden, spesielt lilla eller korall, som man også kan se fra Nordic Now-kolleksjonen.
– Når det kommer til brune hårfarger er det viktig å få frem dybden i fargen og lysspillet. Det skal ikke være tydelige striper, men naturlige overganger fra mørkt til lyst. Nøttebrunt, blandet med beige toner, er for eksempel veldig fint til personer med mørkt hår.
Fargene i Nordic Now er marmorerte og glir inn i den naturlige basen som gjør fargene levende og uttrykksfulle i forskjellige lys. Nikita jobber for friskt hår med naturlig tekstur som også gjør stylingen enkel.

Sunkissed – Fargebehandling på 60 minutter
Våren og sommeren kan være travel for mange, spesielt med tanke på jubileer og bryllup. Hos Nikita får du gode råd og veiledning til en fin frisyre til festen. I tillegg tilbyr de en ny teknikk for raskere fargebehandling som de kaller Sunkissed. Med denne teknikken kan frisøren gi kunden et naturlig, lysere uttrykk på kun 60 minutter.
– En til to toner lysere for å friske opp håret i front.
For kunden vil dette spare tid, penger og bevare kvaliteten på håret.
– Målet vårt med å tilby denne behandlingen er fornøyde kunder som alltid vil ha tid og råd til å se fresh ut på håret.

Sommerens must haves
De fleste av oss bruker solkrem for å beskytte huden, men det er få av oss som tenker at håret også trenger UV-beskyttelse. Nikitas eget merke, Eleni & Chris, finnes for både hud og hår. Vitaminer og antioksidanter fra multeolje, vulkanmineraler, Sea3oil, som er en omega 3-olje, og vann som er tappet fra Svartisen finnes i Eleni & Chris produktene.
Noen av sommerens must haves er:
– Eleni & Chris tørrshampo. Denne holder frisyren fin selv når du ikke får tid til å vaske håret.
De har også saltvannspray som er perfekt for å få fram teksturen i krøllete hår, eller en wet look for å få håret til å se vått ut.
– Fuktighet til huden er viktig om sommeren. Det er et must å ha en Eleni & Chris Facemist lett tilgjengelig i vesken.
– Skal man reise bort har vi lansert Travel Kit, og i år tilbys dette også for silver shampo.
Travel Kit finnes i fem varianter. For farget hår har Nikita ChroMin, KeraMin som forsterker håret, GentleMin for menn, SensiMin for de som har en følsom hodebunn og nylanserte ScandiMin som er silver shampo. Ved hjelp av lilla pigmenter vil silver shampo freshe opp den naturlige blonde fargen og motvirke gule og varme toner. I tillegg tilføyer shampoen fukt sammen med lilla pigmenter.
– Sørg for å bruke produkter med UV-beskyttelse om sommeren. Vi har blant annet ChroMin Leave in-spray eller Volumin leave in-spray. Volumin-sprayen inneholder hveteprotein som hjelper med å ekspandere hvert hårstrå. Den gir masse volum og kan brukes til å lage frisyrer med beach waves.
En annen nylansering er Matte Clay, som er en matt leire til bruk for å style håret. Den kan brukes til både langt og kort hår, er fin til å style frem tekstur og vil gi et matt sluttresultat.
Om det er en ny frisyre, farge eller styling til en fest du ønsker, så har Nikita det du trenger til enhver anledning. Sommeren er rett rundt hjørnet, så husk å beskytte håret ditt i solen. Hos Nikita finner du alt du trenger for å ta vare på håret og fargen i sommersolen.◻

1. Få din nye sommerfrisyre hos en av Nikita sine dyktige stylister.

2. Husk å booke time. Salongen ligger midt i Major­stukrysset.

3. Travel Kit med shampo og balsam fra Eleni & Chris er en av sommerens must haves.

4. Amalie Snøløs fronter Nikitas nye kolleksjon Nordic Now.

Tekst Else Solheim Foto Nikita

Les mer i sommermagasinet her: