LOADING

Type to search

Sommermat fra havet

bogstadpuls Mat og Drikke

Sommermat fra havet

Endelig er de her igjen, de varme, lyse sommerkveldene som innbyr til forskjellige sammenkomster. Uansett om du skal i parken, på stranden eller servere hjemme, finner du alt du trenger til det perfekte sommermåltidet i fiskedisken HOS Jacob’s!

Vår og sommer er den beste tiden for gode spiseopplevelser. Butikkene bugner av alt man trenger for å bli inspirert til å lage
gode måltider. Vi elsker å spise ute, enten i parken eller påverandaen. Mat smaker godt i friluft, og enda bedre hvis man deler måltidet sammen med flere. På sommerens fine dager
kan det være godt å lage maten uten den helt store innsatsen, og enkle løsninger er ofte å foretrekke. Hvem sier vel nei takk til reker med et glass hvitvin til, eller blåskjell eller grillet laks med en frisk salat ved siden av på varme og solfylte dager?

I fiskedisken hos Jacob’s der Silje Olsen og hennes medarbeidere regjerer, finner du alt du trenger for det perfekte sommermåltidet med det som befinner seg i havets rike som hovedingrediens. Villaks, fersk hval, reker, makrell og østers er bare noe av det du kan finne der. Jacob’s skaffer levende sjøkreps og har egne hummer- og østersbasseng! Har du lyst til å gjøre det veldig enkelt bør du satse på varmrøkt laks, peppermakrell eller våre egne fiskekaker. De får du nylaget hver tirsdag.

Alt kan enkelt kombineres med salat fra Jacob’s egne salatbar. Østers er også en godsak fra fiskedisken som er enkel å ta med. Til eskene med et dusin østers følger det også med østerskniv. Da er det bare å finne seg et passende sted i det grønne og slurpe i vei. Vi forbinder sommeren med grilling, og mye du av det du finner i fiskedisken egner seg godt for grillen. Fjellørret, Telemark røye og makrell bakes i folie. Tilsett urter, løk, sitron og godt med smør for å få et herlig måltid. Ønsker du noe som er enda raskere å tilberede, har Jacob’s flere produkter som selges tilnærmet spiseklare. Blant annet nylaget fiskewok med sprø grønnsaker. Den er kjempegod å grille som fiskepakker i aluminiumsfolie eller tredd på grillspyd. Naturelle og marinerte scampi-spyd er også veldig populære. Det er nok av alternativer for deg som har lyst på spennende fiskemiddager av ferske råvarer i solen!

Mange vet ikke hva de vil ha til middag når de kommer til butikken. Da er det ekstra nyttig og hyggelig å bli møtt av folk bak disken med både kreativitet, fagkunnskap og matentusiasme. Hos Jacob’s får du god hjelp og veiledning hvis det er noe du lurer på, enten det er ulike middagsretter, oppskrifter eller fremgangsmåte. Og så skjæres fisken opp i nøyaktig den mengden du ønsker, og vil du ha den marinert gjør de selvfølgelig også det for deg!

Dampede blåskjell
(4 porsjoner)

2–3 kg blåskjell
2 dl hvitvin
2 fedd hvitløk
200 g sitrongress
1 bit fersk ingefær
1 lime
litt chili
1–2 bokser kokosmelk
olje

Rens blåskjellene og kast de som er knust eller de som ikke lukker seg. Grovhakk alle grønnsaker, husk at disse skal være med i retten når den serveres, så skjær jevnt og fint. Fres grønnsakene i oljen i et par minutter. Tilsett blåskjellene og rør rundt. Tilsett hvitvinen og la det hele dampe under lokk til blåskjellene har åpnet seg. Tilsett kokosmelk etter smak og la det koke med blåskjellene i ett par minutter. Server gjerne med godt brød.

1. Jacob’s fiskwok lages hver dag i butikken og inneholder fersk laks, forskjellige typer hvit fisk, scampi og masse sprø grønnsaker. Fiskwoken kan pakkes i aluminiumsfolie eller tres på spyd og grilles hvis du ønsker en annen vri enn klassisk wok.

2. Jacob’s skaffer levende sjøkreps og har østersbasseng med mange forskjellige typer østers. Kanadisk hummer får du kun ferdig kokt, mens den norske i sesong og skotsk hummer kan vi selge levende.

3. De marinerte scampi-spydene du finner i fiskedisken egner seg perfekt på grillen!

Tekst HEIDI NATHALIE HOVLAND FOTO HEIDI NATHALIE HOVLAND OG JACOB’s

Colosseum park, Essendrops gate 9 | 23 20 55 20 | jacobs.no

Les mer i sommermagasinet

Next Article