LOADING

Type to search

Opptur i hverdagen

bogstadpuls

Opptur i hverdagen

Når du går inn på Bislet Bad og Trening, kommer smilet smygende. Det er som å tre inn i en annen tid full av historie, skjønnhet og velvære. Omgivelsene stimulerer den estetiske sansen, som igjen skaper lykke. Her kan du trene uten kø og støyende musikk – noe som er helt unikt for et treningssenter i Oslo.

Norges aller første svømmehall, Bislet bad, ruver i nybarokk-stil midt på Bislet, og ble på 1900-tallet regnet som Nordens største og vakreste anlegg. Badet stod nybygd i 1920 som det mest avanserte og moderne badeanlegget i Norden, og innvendig finnes fremdeles mye av det opprinnelige interiøret. Dette skaper en unik atmosfære i både svømmehallen, treningsstudioet, avslapningsrommet, boblebadet, vestibylen og i de to badstuene. De vakre detaljene og det historiske suset gjør Bislet bad til en helt spesiell opplevelse, uansett hva planen din er. Her er det rolig og avslappet, og det er lett å få en liten feriefølelse. Det finnes ikke bråkete musikk, skrik eller skrål. Det er aldri overfylt. Du slipper å stå i kø.
– Om du skal trene eller bade, vil du garantert få en sunn opplevelse, både fysisk og psykisk. En kombinasjon av treningsapparater, gruppetimer og basseng gjør det enklere for folk å være i aktivitet, enten det er for å styrke kroppen eller å finne en indre ro fra en hektisk hverdagen, sier senterleder Silje Sandvik (27).


– Bislet Bad og Trening er stedet for deg som vil investere i egen helse og velvære. Vi mener at dette er den viktigste investeringen du noensinne kan gjøre, og vi skal gjøre vårt beste for at du skal nå dine mål, fortsetter hun.
– Vi har flere kunder som har tilbragt store deler av oppveksten sin på Bislet bad, og derfor har en spesiell tilknytning til bygget. De deler gjerne historier og minner de har fra badet i gamledager!

En sterk helårskropp
Bislet Bad og Trening tilbyr profesjonell veiledning inkludert i medlemskapet til alle kundene sine.
– Vi har bred kompetanse innen helse og trening. For oss er det viktig å følge opp alle kundene så de når målene sine. Vi tar også i bruk digitale plattformer for å følge treningsutviklingen, noe som har slått an hos kundene. De synes det er spennende å følge med på egen aktivitet og progresjon. Utstyret vårt er topp moderne og sikrer en sunn helårskropp. Vi velger nemlig å fokusere på en solid helårskropp, i motsetning til en kortvarig sesongkropp. Vi jobber langsiktig for å oppnå holdbarhet og den beste kvalitet, forteller assisterende senterleder og teknisk ansvarlig Silje Rotevatn (25).
Fire dager i uken er bassenget ekstra varmt. Temperaturen måler da 32 grader og er perfekt for rekreasjon, sliten muskulatur og andre slitasjeskader. Silje Rotevatn legger ikke skjul på at bassenget er den største attraksjonen på Bislet bad. Men interessen for yoga, pilates, badstue og boblebad tar seg opp.
– Vi trener alltid i små grupper på maks seks personer. Det er veldig populært med både yoga, pilates og sirkeltrening. Hvis været tillater det, trener vi i parkene i nærområdet.
– Før eller etter et besøk er det mange som liker å sitte og lese avisen i loungen vår, og vi har nylig begynt å servere frokost for morgenfuglene. For en litt ekstra god start på helgen, steker vi vafler på fredager, forteller Silje Sandvik.
– Når medlemmene forlater Bislet bad ser de avslappet, fornøyde og harmoniske ut, legger Silje Rotevatn til.

Folkebad
Bislet bad er tegnet av arkitektene Harald Aars og Lorentz Harboe Ree og var i kommunalt eie i 85 år. I 2005 ble Bislet bad kjøpt opp av selskapet Thongård AS. Det ble da pusset opp og fikk et moderne treningsstudio. I 2011 besluttet Riksantikvaren å frede Bislet bad med følgende begrunnelse: «Med fredning av Bislet bad blir et viktig stykke av Oslos historie tatt vare på. Det handler om trangboddhet og folkehelse, om stor arkitektur og Norges aller første svømmehall». Badet står nå som et av Oslo mest moderne treningssenter, omgitt av historisk arkitektur.
I mellomkrigstiden var det få som hadde eget bad hjemme. For å fremme god helse og hygiene fikk Oslo-beboere tilbud om ukentlig bad på Bislet bad for en billig penge. Dette ble kalt folkebad, og i løp av det første året var det 287.890 besøkende innom. Etter hvert som levestandarden steg og flere fikk bad hjemme, fokuserte Bislet bad mer på svømming som en god sportsaktivitet. Opprinnelig hadde dessuten badet en diger sklie ned fra galleriet. Denne er i dag fjernet for å fremme fred og ro i bassenget.
– Hos oss kan kundene svømme og trene helt i fred. Du kan nyte privatlivet mens du jobber for en god helse, avslutter Silje Rotevatn og Silje Sandvik.

1. Norges første og kanskje vakreste bad byr på varmt vann i rolige omgivelser. Langs bassengkanten og på galleriet finnes vakre garderober fra 1920.

2. Boblebadet er blitt et populært alternativ for mennesker som ønsker å investere i helse.

3. Her kan du både svømme, trene i studio og slappe av.

4. Silje Sandvik og Silje Rotevatn er stolte av historiske Bislet bad.

Pilestredet 60 | 21 04 27 33 | bisletbadogtrening.no

Tekst Eli Lund Foto Kim Granli og Eli Lund

Les mer i sommermagasinet: