LOADING

Type to search

Smykker som gir ro og kraft

bogstadpuls Mote

Smykker som gir ro og kraft

Edblad tar den skandinaviske kvinnen på alvor. Høstens smykkekolleksjon inneholder bølgende metall, ringlende bevegelser og harmoniske former.
 
Høsten er en fantastisk årstid. Vi er fulle av energi og glede etter den deilige sommeren, og inspirerte til nytt arbeid og nye utfordringer, sier kreativ direktør og grunnlegger av svenske Edblad, Cathrine Edblad, med et stort smil.
– Dette speiles i Edblads høstkolleksjon; Ro, kraft og ettertanke. Det å være underveis i livet skal være en positiv opplevelse. Utfordringer krever noe av oss, men vi må også søke ro og refleksjon i forandringene.
Høstens smykkekolleksjon er inspirert av bevegelse og forandring. Formene er enkle, mens størrelsen eller sammensetningen gir smykkene særpreg.
I Cathrines favoritt-smykke denne høsten er det gravert in Tracee Ellis Ross sitt budskap: «May the space between where I am and where I want to be inspire me.»
– Disse velvalgte ordene er gravert på innsiden av armbåndet «Thought». Smykket er formet som en fremadgående pil og det har stor symbolsk verdi fordi bæreren forhåpentligvis blir ordene mer bevisst, forteller Cathrine Edblad.
Skandinavisk renhet
Edblads butikk i Bogstadveien 50 åpnet for to år siden og har en stadig voksende kundegruppe. Selve Edblad startet i 2006 i Sverige.
– Sammen med Hans Edblad hadde jeg drevet butikk en stund. Men vi ville gjerne skape noe helt spesielt sammen, noe som vi selv savnet på markedet. Vår første smykkekolleksjon ble deretter vist på en varemesse – og det tok helt av! Det viste seg at vi hadde funnet et hull i markedet. I begynnelsen var det vanskelig å møte den store etterspørselen. Dette var et luksusproblem, og vi jobbet ekstremt hardt og målbevisst, med stor glede og iver, forteller Cathrine Edblad.
Alle design hos Edblad er deres egne, og de har jobbet lenge med rustfritt stål.
– Vi var sannsynligvis de første i Skandinavia som laget smykker til kvinner av rustfritt stål. Vi tar den skandinaviske kvinnen på alvor og legger vår ære i å lage nye design til nye sesonger med utgangspunkt i våre kunders liv og behov. Vi vil at våre produkter skal passe til våre kunders behov og opplevelser året rundt. Den skandinaviske renheten er Edblads DNA, forklarer Cathrine Edblad.
Hva liker den skandinaviske kvinnen?
– De norske og svenske kvinnene er ganske like. Gull øker i popularitet. Kundene våre liker å variere og skape sitt personlige uttrykk i forskjellige kombinasjoner av smykker: Bokstaver og symboler med personlig verdi, smykker i forskjellige lengder og ulike ringer på samme finger.
Bølger og sinnsro
Denne høsten har Edblads egne designere virkelig utlevert seg selv i det unike uttrykket.
– Høsten betyr forandringer, og vi hyller livets skiftende sider. Serien Whisper er inspirert av lydbølger, mens Pebble viser hvordan bølgene former steiner gjennom årtusener. Halskjede, armbånd, øreringer og ringer har myke, organiske former og representerer havets ro. Serien Thought representerer forandringenes muligheter.
– Høstens tema har vi kalt Movement. Kraften i ettertanken underveis mot forandring, er grunnleggende, forteller Cathrine Edblad.
Det viktigste for Edblad er at kvinner skal få muligheten til å føle seg vakker, bekvem og sterk. Produktene skal forsterke bærerens personlighet. I Edblads butikker er også klær og interiør en viktig del av sortimentet. Alt til sammen er med på å skape en ekstra god og luksuriøs følelse hver dag, uansett hvilke utfordringer livet byr på.
– Det gjør oss takknemlige å se at våre kunder kommer tilbake. De anbefaler oss til sine venner. Det betyr at de har tillit til oss, og det betyr enormt mye.
Edblad jobber konstant med å utvikle seg. Nå planlegger selskapet en ny tilbehørskolleksjon bestående av blant annet vesker, solbriller og sjal. Og nye ideer til fantastiske smykke-kolleksjoner strømmer på hos Edblad. Når selve livet er inspirasjonskilden, tar det aldri slutt.
 
1. Serien Whisper er laget i elegant rustfritt stål og representerer lydbølger.
2. Smykkeserien Pebble finnes i både kjede, armbånd og øredobber.
3. Dette er Cathrine Edblads favorittsmykke denne høsten. Thought har et personlig budskap på innsiden som bæreren kan reflektere over
i hverdagen.
4. Cathrine Edblad er grunnlegger og kreativ direktør i Edblad. Hun er lidenskapelig opptatt av smykker, accessoirer og innredningsdetaljer.
5. Butikksjef Renate Ellingsgård pakker inn mange vakre gaver hver dag.
Bogstadsveien 50 | 23 96 48 02 | EDBLAD.COM
 
Tekst Eli Lund Foto Edblad og Eli Lund