LOADING

Type to search

Smykker med personlighet

bogstadpuls Mote

Smykker med personlighet

Nå skal smykkene ha flere lag. Både bokstavelig talt og i kraft av symbolikken
de bærer. Det er i alle fall fasiten om man skal følge strømningene som har gjort seg synlige i trendbildet den siste tiden. «Symbolikk, lekne kombinasjoner og personlig stil står sentralt nå», forteller butikksjef for David-Andersen i Bogstadveien,
Marte Lin A. Andersen.

– Den nye kolleksjonen vår er kjempespennende og gir rom for å vise hvem man er gjennom smykkene man bruker, sier hun videre. Selv har butikksjefen en «M» hengende rundt halsen og en signetring med eget monogram på venstre lillefinger kombinert med flere andre kjeder og ringer. Begge deler er fra David-Andersens egen «Love Letters»-kolleksjon som kom tidligere i år.
– Monogrammet har jeg faktisk designet selv og fått gravert inn, forteller Andersen, som mener den tradisjonsrike gullsmedkjedens nyeste kolleksjon åpner for at kundene kan sette sitt personlige preg på smykkene de bærer.
– Bokstavanhengene kan man for eksempel bruke til å danne ord som «YOLO» eller «XO». Det at bokstavene har ulike fonter, bidrar også til et unikt uttrykk. På samme måte kan man også gravere inn oppbyggende ord som «Love» eller «Happy» på signetringer, foreslår butikksjefen.

Symbolikk og lekenhet
At smykkene fungerer som små påminnelser i hverdagen, går igjen i flere kolleksjoner.
– Man ser at hvert enkelt merke har sin tilnærming til trendene, og at de ulike merkene treffer forskjellige folk, sier butikksjefen.
– Da Ole Lynggaard Copenhagen lanserte sine «Hooked on life»-armbånd, gjorde de dette med en oppfordring om at man skal mikse ulike armbånd sammen og skape sin egen vri.
Andersen trekker videre frem bruken av fargestener i de årsferske kolleksjonene «Nature Cuff» av Ole Lynggaard Copenhagen og «Good vibes only» av Camilla Pihl by David-Andersen. Camilla Pihl, som i år kan se tilbake på et fem år langt samarbeid med David-Andersen, har lagt vekt på fargestenenes symbolske kraft i sitt siste tilskudd til smykkesamarbeidet.
– Det er dessuten veldig fint å blande smykker fra forskjellige merker, slik at man får unike kombinasjoner og ikke bare sammensetninger som kunne vært hentet fra merkets egen produktkatalog, tilføyer hun.
– Kjeder i ulike lengder, flere armbånd satt sammen, ringer på flere fingre og miks av metaller – alt er lov med dagens «lag på lag»-trend. Man skaper sin egen stil ved å kombinere smykker slik man selv ønsker.

Trendy og tidløst
Andersen mener man bør ta seg tid til å velge rett smykke, enten man kjøper til seg selv eller andre. Butikksjefen og kollegene, som for øvrig kan ønske kundene velkommen i nyoppussede lokaler i Bogstadveien, bidrar gjerne med gode råd på veien.
– Jeg tror én-til-én-kontakten vi kan gi kunden her i butikken er verdifull, både for oss og kundene. Noen har en kjole de ikke aner hva slags smykker passer til. Andre er usikre på hva ­de skal kjøpe til kjæresten – og det er jo gøy hvis gaven man kjøper treffer når man kommer hjem, smiler hun.
– Tenk så hyggelig det vil være for en mamma å få forbokstavene til barna sine fra «Love Letters»-kolleksjonen for eksempel, foreslår Andersen. Det at smykkene har en personlig betydning mener hun gjør smykkene tidløse, samtidig som de er moteriktige akkurat nå.
– Et smykke med forbokstaven til en du er glad i, vil alltid ha en betydning. Det er dessuten noe som kan gå i arv – i motsetning til en del andre bokstavsmykker, er «Love Letters»-anhengene i 14 karat gull, påpeker hun.◻

1. Hver bokstav har sitt uttrykk i David-Andersens «Love Letters»-kolleksjon.

2. Butikksjef Marte Lin A. Andersen i David-Andersens avdeling i Bogstadveien ønsker kundene velkommen i nyoppussede lokaler.

3. Signetringer er med på å skape en personlig stil.

4. Øreringer med peridot fra Camilla Pihl by David-Andersen-kolleksjonen «Good vibes only»

5. Å kombinere flere smykker skaper personlig stil, her gjort med blant annet et «M»-anheng og en gravert signetring fra David-Andersens «Love Letters»-kolleksjon.

6. Ole Lynggard Copenhagens nyeste armbånd kombinert lag på lag.

Bogstadveien 23 | 22 59 50 00 | www.david-andersen.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og David-Andersen

Les mer i magasinet her: