LOADING

Type to search

Med matbutikken som spiskammer

bogstadpuls Mat og Drikke

Med matbutikken som spiskammer

Å skaffe til veie råvarer er en smal sak når Jacob’s Majorstuen nå har åpnet sitt eget kurskjøkken med plass til over 20 personer rett ved siden av matbutikken.

– Nå kom det enda en henvendelse her, ser jeg, smiler butikksjef for Jacob’s Majorstuen, Erik B. Hansen, fornøyd mens han kaster et blikk på mobiltelefonen.
– Planen er å få på plass et bookingsystem, føyer han til. Bestillingene tikker inn i innboksen til butikksjefen til tross for at kurskjøkkenet ennå ikke er ordentlig tatt i bruk, annet enn til noen testrunder.


– Vi hadde personalmøtet vårt her nå nylig og lagde en femretters meny sammen etterpå. Det er veldig bra teambuilding å skulle samarbeide på et kjøkken, slår butikksjefen fast. Hansen ser store muligheter for det nye kurskjøkkenet. Med fasiliteter for å holde møter, i tillegg til kurskjøkken med plass og utstyr nok til både mange kokker og mye søl samt rikelig med bordplass, er bedrifter en åpenbar målgruppe for privat leie – enten de vil være med på å lage maten selv eller bare ønsker å spise den.
– En del har lagt julebordet hit, forteller Hansen, som mener gavekort til et kurs på kurskjøkkenet er en glimrende gaveidé. 1. desember lanseres kursplanen for januar til juni. «Food & drinks», «Havet på kjøkkenet», «Mors kjøkken» og «Helt på kjøkkenet» er blant kurstitlene. På agendaen står også barnekurs, mat- og vinkurs og vinsmakinger. Kursholder er kokk Bård Greni mens sommelier Frederik Kolderup vil ta seg av den vinfaglige biten.

Kompetanseheving
– Vi samarbeider med en vinimportør, og spiskammeret vårt har vi jo rett på utsiden her, sier Hansen. Fra kurskjøkkenet har han godt utsyn til formiddagshandelen som foregår bare noen meter unna. Butikksjefen påpeker imidlertid at en skillevegg kan trekkes for, så man slipper å kokkelere på utstilling.
– Det er butikken som drifter kjøkkenet. Ved siden av ferskvaresjefen og meg, vil også de øvrige ansatte være med å hjelpe til her, sier Hansen, som mener kurskjøkkenet kommer til å bidra til viktig kompetanseheving blant de ansatte.
– Det er unikt med et kurskjøkken som så godt som ligger i butikken. I tillegg til å lære å lage mat, kan man kjøpe råvarene rett ved siden av, sier ferskvaresjef ved Jacob’s Majorstuen, Arne Sagdal.

Åpent i byggeperioden
– Mange er ikke engang klar over at butikken vår ligger her, så kanskje kan vi trekke til oss noen nye kunder med kurskjøkkenet, håper Hansen, som for øvrig minner om at butikken holder åpent til tross for ombyggingsarbeidet som pågår fram til 1. januar.
– Butikken og kurskjøkkenet bygger på samme filosofi – vi ønsker å øke matgleden gjennom bruk av rene, gode matvarer. Forhåpentligvis vil kursene gjøre folk tryggere på kjøkkenet, avslutter Hansen.◻

1. Bård Greni leder kokkekursene på Jacob’s Majorstuen.

2. Jacob’s Major­stuens ansatte fikk selv prøve seg i kurskjøkkenet under personal­møtet nylig.

3 og 4. Kurskjøkkenet er utstyrt med toppmoderne utstyr, blant annet tre Falcon-ovner, kan butikksjef Erik B. Hansen (fremst) og ferskvaresjef Arne Sagdal opplyse om.

Colosseum park, Essendrops gate 9 | 23 20 55 20 | www.jacobs.no

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland, Jacob’s og Hans Fredrik Asbjørnsen

Les mer i magasinet som er ute nå: