LOADING

Type to search

God som gull

bogstadpuls Mote

God som gull

I et år der gull dominerer i trendbildet, feirer Gullborgen 65 år som bedrift. I Bogstadveien står tredje generasjon gullsmeddrivere, søstrene Christina Borgen Leonthin og Anniken Borgen, ved roret.

Dette er nok en milepæl for den tradisjonsrike gullsmedforretningen, etter at Gullborgen i fjor kunne markere 40 års drift på Majorstuen.
– Mamma startet opp avdelingen i Valkyriegata dagen før jeg ble født for 41 år siden. Jeg har vært med i butikken siden jeg var baby. Jeg har alltid elsket å dra i skuffene og se på alle de flotte smykkene. Jeg har nok en naturlig dragning mot alt som glitrer, humrer Christina. I dag er hun daglig leder for avdelingen som ligger i Bogstadveien 43, mens mor, Elisabeth Borgen, holder styr på butikken i Storgata. Søster Anniken har ansvar for markedsføring.
– Vi er en familiebedrift i alle ledd, konstaterer hun.

Elsker kundemøtene
I 2001 gikk 41-åringen for fullt inn i gullsmedvirksomhet som mormor og morfar Inger og Erling Langtangen grunnla. Mye har forandret seg i bransjen bare siden den gang.
– Man opplever ikke lenger kun konkurranse fra andre gullsmedforretninger. Tidligere var det sjelden snakk om å gi noe annet enn smykker til for eksempel dåp, konfirmasjon og barsel, men der har tidene forandret seg, fastslår Christina.
Den daglige lederen har satt sin stolthet i å gjøre turen innom Gullborgen til en spesiell opplevelse for kundene.
– Jeg elsker å møte kundene, sier hun og forteller i samme åndedrag om hvordan hun dagen i forvegen skysset noen kunder i egen bil mellom avdelingene for å sørge for at de fikk fatt i smykket de var på jakt etter.

– Blir så spent
Kommer det noen med frieriplaner innom butikken og ønsker hjelp til å finne den rette ringen, er Christina og kollegene heller ikke vonde å be.
– I tillegg til å få dem til å beskrive personen som skal ha ringen, hender det jeg ber om å få se et bilde av vedkommende for å få et inntrykk, slik at vi er sikre på at vi kommer frem til det beste alternativet. Vi designer selv og kan tilpasse så kunden får ringen akkurat slik man ønsker, sier hun.
– Dessuten ber jeg dem alltid fortelle meg hvordan frieriet går. Jeg blir så spent, smiler Christina, som dessuten minner om at de har gifteringer på lager for umiddelbar levering for dem som skulle ha hastverk med å bli smidd i hymens lenker.

Trendy med gull
Forlovelse i vente eller ei: diamantringer er på ingen måte feil å gi i julegave. Ellers er tykke gullsmykker en annen tydelig trend.
– Har du et arvet anker-, panser- eller bismarkarmbånd i gull liggende i en skuff, er dette tiden for å plukke frem slike gamle klassikere igjen, sier Christina. Hos Gullborgen har de selvsagt også mye nytt å friste med, med alt fra øreringer til kjeder og armbånd i massivt gull.
– Vi har kvalitetssmykker i alle prisklasser og noe for enhver, påpeker den daglige lederen og trekker frem forgylte smykker og sølvsmykker som rimeligere alternativer.
– Smykker med glitrende fargestener passer også bra nå i festsesongen, avslutter hun.◻

  1. Moderne rosettring i 14 karat gult gull med 0,46 karat diamant.
  2. Hos Gullborgen kan du finne gaver til alle, i alle pris­klasser. Her et smiley-anheng med roségull og diamant.
  3. Armbånd i gull, gjerne flere sammen, er ikke feil denne fest-sesongen.
  4. Christina holder frem tennisarmbånd med diamanter. Perfekt for dem som er ute etter en ekstra eksklusiv julegave.
  5. Anniken Borgen (t.v.), Camilla Ciolkowska, Matilde Sagstad og Christina Borgen Leonthin elsker gull og det som glitrer og deler gjerne lidenskapen med kundene.
  6. Gullborgen kunne i fjor feire 40 år i Bogstadveien. I år feirer bedriften 65 år.
  7. Gull er i trendbildet om dagen. Diamanter er en tidløs klassiker.

Bogstadveien 43 | 22166090 | www.gullborgen.no