LOADING

Type to search

Flekkfri til jul

bogstadpuls velvære

Flekkfri til jul

Pentøyet skal være flekkfritt, men mulighetene ligger også til rette for å få pigmentflekker, stilkvorter eller andre utvekster til å forsvinne fra hudens overflate før festsesongen.

– Jeg tror faktisk ikke alle er klar over at denne muligheten finnes så lett tilgjengelig, sier Ingelin Harlem ved Clinique Madeleine i Holtegata 30 på Majorstuen mens hudterapeut Marit Rorgemoen nikker enig.
– Det er synd at folk skal plages med og ergre seg over sjenerende pigmentflekker og stilkvorter når det er så lett å gjøre noe med, helt uten bruk av kniv eller kirurgi – og uten at det blir arr.
– For enkelte gjelder dette heller ikke bare det rent estetiske. Det kan også være ubehagelig og noen ganger kanskje også begynne å blø om man har utvekster i BH-kanten eller rundt skjortekragen, der stilkvorter gjerne oppstår som følge av friksjon, påpeker Rorgemoen.

«Lynnedslag» i huden
Små «lynnedslag» i huden er behandlingen som bidrar til å fjerne uønskede flekker og utvekster.
– Vi bruker en patentert plasmapenn fra Jett Plasma, som benytter likestrøm. Likestrøm er avgjørende for et presist og kontrollert nedslag. Plasmapennen fungerer på den måten at ionisert gass danner en gnist når pennen er nær huden. Strålen kan med stor presisjon siktes inn på flekkene og utvekstene man vil fjerne. Når denne gnisten da oppstår og når treffpunktet, vil den brenne bort den delen av huden man ønsker å få vekk, forklarer Harlem.
I tillegg til fjerning av nevnte pigmentflekker, aldersflekker og stilkvorter, kan plasmapennen også bidra til å fjerne andre uønskede forandringer i huden, som sprengte blodkar og xantelasma, samt redusere arr, løfte tunge øyelokk og stramme opp huden.

Nøye med flekkfjerningen
– Vi starter aldri flekkfjerningen uten konsultasjon først. Er det flekker vi er usikre på, henvises kundene rett videre til lege, understreker Rorgemoen.
– Dersom det er vanlige små flekker det er snakk om, vil dette for de fleste være en engangsbehandling som er unnagjort på et kvarters tid. Man får ny hud og kan oppleve litt rødhet, men ingen åpne sår, og det heles på en til to uker.
– Ved pigmentforandringer vet man ikke alltid hva som er underliggende og hvor dypt skaden ligger. Derfor er det vanskelig å forutse eksakt hvor mange behandlinger som trengs. Vi kombinerer ofte ulike behandlingsformer for optimalt resultat. Dette være seg kjemiske peelinger, JETT plasma, microneedeling og SPL, forklarer Harlem.
– Vi har også behandlinger og hjemmeprodukter som forebygger utviklingen av pigmentforstyrrelser, i form av både DNA-reparerende behandlinger og produkter samt melaninhemmende produkter, hvorpå Harlem viser frem et variert utvalg i klinikkens resepsjon.
– Alle våre flekkbehandlinger er svært effektive, og vi påser at behandlingenes hudtraumer er kontrollerte. Vi har meget god erfaring med LED-lys som en avsluttende behandling for at helingsprosessen skal gå raskere, avslutter Rorgemoen.◻

1. Ingelin Harlem (t.v.) og Marit Rorgemoen hjelper gjerne folk med «flekkfjerningen» før festsesongen.

2. Marit Rorgemoen legger på en såkalt Opera-maske med LED-lys på en kunde.

Holtegata 30 | 22 50 33 77 | post@cliniquemadeleine.com

Tekst INGRI VALEN EGELAND FOTO INGRI VALEN EGELAND OG Clinique Madeleine