LOADING

Type to search

Polarn O. Pyret lanserer Second Hand i alle kjedens 93 butikker i Norden!

Mote Nyåpning

Polarn O. Pyret lanserer Second Hand i alle kjedens 93 butikker i Norden!

Polarn O. Pyret lanserte nylig sitt Bærekraftløfte der bedriften tar et enda sterkere grep om målsettingen å gjøre barneklesmarkedet mer bærekraftig og livslengden til barnas plagg lengre. I løpet av året fyller også Polarn O. Pyrets Second Hand-tjeneste 10 år, noe de feirer med å ta det digitale konseptet ut til samtlige fysiske butikker i Norden.

Polarn O. Pyret har allerede fra starten i 1976 vært opptatt av å lage klær av høyeste kvalitet, som kan leve lenge og brukes av flere. Slitesterke klær der funksjoner og passform varer og som kan gå i arv i generasjoner. Allerede i 1987 ble de første plaggene i økologisk bomull lansert, og i 2010, lenge før sirkulær økonomi ble et begrep, lanserte Polarn O. Pyret second hand-salg på hjemmesiden sin. Der kan kunder fortsatt kjøpe og selge brukte PO.P-plagg. Denne langsiktige bærekraftfilosofien har gjort at varemerket er blitt kåret til Sveriges grønneste varemerke¹ ti år på rad.

”Vi har i mange år jobbet ut fra det uttalte målet om «3 barn i hvert plagg», noe som preger utviklingen og produksjonen av plaggene, men også tjenestene som vi tilbyr for å gi klærne lengre levetid. Reparasjonstjenesten PO.P Repairs, som tilbys i alle butikkene våre, har for eksempel bidratt til å øke andelen ytterplagg som brukes av tre barn eller flere fra 49 % i 2017 til 55 % i 2019²”, sier administrerende direktør Nanna Hedlund i Polarn O. Pyret.

Flere kundeundersøkelser som Polarn O. Pyret har gjennomført, viser en stor og økende interesse for både bærekraft og ikke minst for å kjøpe og selge brukte barneplagg. I den siste undersøkelsen (november 2019) sier 44 % av kundene at de selger brukte PO.P-plagg. Det er en økning siden 2017, da den tilsvarende andelen var 39 %. En enda større andel, 54 %, oppgir at de kjøper brukte PO.P-plagg. Det er aller vanligst å kjøpe og selge ytterplagg brukt.

Nå, i forbindelse med 10-årsjubileet for bruktsalg på nett, tar Polarn O. Pyret neste steg og introduserer bruktsalg gjennom alle sine 93 butikker i Sverige, Norge og Finland – PO.P Second Hand.

Det betyr at kundene kan levere inn brukte PO.P-ytterplagg i en valgfri butikk, så selger butikken dem videre til neste barn, og du får direkte erstatning for dine gamle plagg.

Slik fungerer det:

  1. Polarn O. Pyrets kunder leverer sine hele og rene, brukte PO.P ytterplagg i valgfri butikk.
  2. Butikken vurderer plagget på bakgrunn av tilstand.
  3. Kunden får direkte oppgjør i form av en verdisjekk, basert på tilstand.
  4. Polarn O. Pyret-butikken selger de brukte plaggene ved utvalgte anledninger.

”Vi tror at kundene kommer til å verdsette enkelheten ved dette opplegget. Man slipper all håndteringen man ellers har ved salg på nettet, ikke minst i forbindelse med betaling og frakt. I tillegg kan man ta og kjenne på plaggene og få veiledning av våre eksperter i butikken. Vi tror og håper at nettopp enkelheten ved tjenesten gjør at vi kan forlenge levetiden til enda flere plagg», sier administrerende direktør Nanna Hedlund i Polarn O. Pyret.

Polarn O. Pyrets Bærekraftløfte og mer informasjon om deres tjenester kan du lese om på www.polarnopyret.no/popcares