LOADING

Type to search

Trygg linsebruk

bogstadpuls velvære

Trygg linsebruk

Linser er helt trygt når du tar enkle forholdsregler. Ta vare på øynene dine, med råd fra våre erfarne optikere.

Optikere er helsefagarbeidere
Rita Ludviksen er optiker og har Master of Science, bl.a. rettet mot klinisk praksis, øyesykdommer og sammenheng mellom andre sykdommer og syn. Hun har vært produkt- og fagsjef hos Krogh Optikk siden 2008.

Tips til trygglinsebruk
1. Følg alltid anbefalte rutiner for linsebruk.

2. Unngå å ta deg i ansiktet generelt, og øynene spesielt.

3. Vaske hendene med såpe og vann, og tørk dem godt før du tar på linsene.

4. Husk å vaske hendene også før du tar ut linsene. Det er ofte lettere å glemme, særlig med endagslinser som uansett skal kastes.

5. Endagslinser er praktisk, siden de byttes hver dag.

6. Hvis du har månedslinser, husk å vaske linseetuiet med linsevæske.

7. Oppbevar linser og linseutstyr et sted med lavere temperatur enn badet, for eksempel på soverommet.

8. Hvis du føler deg uvel eller har feber, forkjølelse eller influensa skal du ikke bruke linser.

Trenger du hjelp til å velge linser?
Krogh Optikk har lang erfaring med linser, faktisk helt tilbake til 60-tallet. Optiker Arild Krogh var en av pionerene i Norge som den gang startet med tilpasning av kontaktlinser. På 90-tallet var han med på å lansere de første endagslinsene på markedet, ACUVUE 1-Day. I dag kan ACUVUE® OASYS 1-Day også tilpasses deg med skjeve hornhinner. Linsene er svært behagelige, sitter ekstra godt og oppleves å gi meget god synskvalitet – du merker så å si ikke at linsen sitter på. Hos Krogh Optikk i dag tilpasses både disse, og alle typer kontaktlinser av dyktige optikere, med høy faglig kompetanse og lang erfaring.

Riktige linser og grundig synsundersøkelse
– Helse og hygiene er alltid viktig i en optikers hverdag, men dette kommer selvfølgelig sterkere til syne under koronapandemien. Nå som vi nå har åpnet igjen for synsundersøkelser, merker vi at flere har større behov enn vanlig for trygghet rundt hygiene. Derfor tar vi en god prat med alle, og forteller om tiltakene våre. I tillegg har vi selvsagt tilrettelagt med tydelig informasjon, både i butikkene, i synsprøverommene og på nettsidene, om våre hygienetiltak.

Tiltak til trygghet i butikken

– Vi forholder oss til rådende retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.

– Vi sender SMS på forhånd til alle som skal sjekke synet. Hvis kunden har sykdomssymptomer, flytter vi timen. Vårt sterkeste smittevern er å sikre at alle som kommer hit ansees som friske eller er antatt friske.

– Vi sørger for god håndhygiene for både ansatte og kunder, med hyppig vask av hender og håndsprit rett innenfor døren.

– Vi rengjør alt det optiske utstyret før og etter hver kunde, og vi har også verneutstyr som hansker og munnbind lett tilgjengelig ved behov.

– Vi begrenser antall briller og solbriller kunden kan prøve, og alle brillene vaskes etter prøving. Vi stiller flere spørsmål i forkant, slik at vi lettere kan foreslå riktige modeller. Det merker vi faktisk gjør kundene enda mer fornøyde!

www.kroghoptikk.no
Kirkeveien 64
22 95 79 70