LOADING

Type to search

Eviggrønn undergrunn

aktiviteter bogstadpuls

Eviggrønn undergrunn

I Industrigata åpner det seg et eget lite univers under bakkenivå – den eviggrønne nykommeren Underground Golf Club.

En grønn løper er rullet ut utenfor Industrigata 36, like ved Bogstadveien. Enkelte ganger er gresset faktisk grønnere på den andre siden, skal det vise seg. Den grønne løperen leder nemlig ned til et eget lite eventyr av et utested – Underground Golf Club.
– Dette er min favorittplass her nede – «bakgården» vår, sier Olle Frandsen. Han slår seg ned på en benk under grønne, lyslenkebekledte «grener» ved selve oasen – baren – der edle dråper voktes av en «vrinskende» hest, stående på to ben med en golfball i munnen.
– Her samles nabolaget, kan du si, fortsetter han med et smil. Fasadene rundt med ytterveggpanel og seksrutede vinduer er utvilsomt med på å bygge opp under følelsen av å befinne seg i bakgården til en hyggelig, liten bygård.

Finner ikke maken
Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da Olle og fire kompiser, alle med bakgrunn fra utelivsbransjen, gikk sammen om sitt eget barkonsept – med innebygd 18-hulls golfbane.
Olle forteller at de ønsket å fange essensen av å stå på «greenen» – både for allerede overbeviste golfentusiaster som ham selv, og for dem som aldri har prøvd sporten før. Det har de også gjort – med en golfbane du ikke finner maken til noe annet sted.
– Vi har ikke benyttet oss av ferdige moduler i utformingen av banen – alle de 18 hullene har vi designet selv. Lokalet vårt brer seg over 800 kvadratmeter med mange kriker og kroker over flere platåer. Det har gitt oss mulighet til å utvikle en unik bane som gir nybegynnerne noe å bryne seg på – uten at det blir kjedelig for dem som har golferfaring fra før, utdyper han.
– Spillerne slipper dessuten å stå og vente i kø ved de ulike hullene, ettersom alle får tildelt starttid. Da kan du heller slappe av med en drink i baren til du vet at det er din tur.

Fargerikt og lekent
Idet man tar steget ut av baren – eller «bakgården» – og inn på «practice greenen», er det alt fra traktorhjul, bildekk, blikkplater og en gammel bensinpumpe til fargesterke veggmalerier, graffiti og blinkende neonlys som slår imot en under den store, skinnende diskokulen i taket. Flere av de 18 hullene ligger i små tilstøtende rom.
– Her kan du ta en snarvei til baren hvis du har lyst, smiler Olle og peker på et hull i veggen – eller ganske enkelt en sklie for dem som ikke skulle orke å ta bena fatt til baren i hovedrommet under. Lekenheten er gjennomgående. Her kan både store og små slå seg løs. Lørdags- og søndagsettermiddagene er faste familiedager hos Underground Golf Club.

Tinder-date og turnering
– Ellers må jo dette være det perfekte stedet å ta med Tinder-daten, humrer Olle.
– Dessuten legger vi til rette for at man kan arrangere ulike typer selskaper – gjerne med golfturnering, som jo kan være morsomt å invitere kollegene eller vennegjengen med på. Ved slike anledninger passer «klubbhuset» perfekt, så folk kan få være litt for seg selv, sier han med henvisning til selskapslokalet, innredet i loungestil.
Golfspillerne skal heller ikke gå sultne hjem.
– Barry’s Pizza Shack er vår egen lille «pizzeria», hvor det serveres steinovnsbakte pizzaer med både rød og hvit bunn. Take away har vi også, avslutter bardriveren som først og fremst håper å gi flere smaken på golflivets gleder.

1. Baren finner du i hjemmekoselige omgivelser midt i en fiktiv, liten bakgård.

2. Olle Frandsen ved ett av de 18 hullene med god oversikt over resten av golfbanen og baren.

3. På dette utestedet har du grønt «gress» under bena.

4. Blir du tørst av all golfspillingen kan du ta sklien, som du ser til venstre i bildet, ned til baren.

5. Det finnes ikke maken til denne golfbanen noe annet sted i verden.


Industrigata 36 | 23 65 11 60 | www.undergroundgolf.club

Tekst og foto Ingri Valen Egeland

Les mer i sommermagasinet her:

Previous Article