LOADING

Type to search

Lekre lag som luner

bogstadpuls Mote

Lekre lag som luner

Myk strikk, gode jakker og skjerf – det beste med høstmoten er «lag-på-lag»-trenden. Match Bogstadveien har utvalget som trengs.

Følelsen av å trekke på seg et deilig og behagelig strikkeplagg idet man går den mørkere delen av året i møte, er gjenkjennbar for de fleste: ikke for varmt, ikke for kaldt – bare herlig lunt.

– Ved å oppgradere klesskapet med tidløse ullprodukter i god kvalitet, bygger man en god basisgarderobe som gjør det enkelt å beholde stilen sesong etter sesong, tipser Kathinka Holm, markedskoordinator hos Match.

Hun fremholder cardiganen som et fint tilskudd til de grunn­leggende plaggene, både for dame og herre. Cardiganen har dessuten gjort et byks inn i motebildet igjen denne sesongen og er det perfekte plagget å slenge på seg en kjølig høstkveld.

Strikkede plagg vil alltid være en naturlig del av høstgarderoben. Mens herrekolleksjonene omfatter alt fra klassiske modeller med stilrene snitt, laget i myk merinoull til mer sporty varianter med glidelås og tøffere detaljer, preges høstens strikk til dame i år av mer feminine detaljer som volanger og små puffermer.

Mange valgmuligheter
Enten du velger enklere snitt eller fremhever detaljene, er det ikke noe problem å finne ulike sammensetninger for å uttrykke sin egen personlige stil.

– Ved å prøve seg frem med ulike materialer, som denim, kordfløyel og skinn, gir man antrekket et tidsriktig og lekent preg. I tillegg kan man gjerne kombinere nyanser fra samme fargepalett for et delikat ton-i-ton-uttrykk, foreslår Holm.

Hun trekker frem jordtoner – beige, brunt og offwhite – som de viktigste fargene for damene akkurat nå. Dette går til dels igjen hos herrene, men her gjør også farger som grønt, blått, gult og rustrødt seg mer gjeldende.

Selv om klassiske, ensfargede plagg aldri går av moten – og Match Bogstadveien bugner av modeller i tidsriktige høstfarger om dagen – har de mønstrede plaggene også sikret seg en plass i trendbildet. For damene kan både dyremønstre, striper og etniske trykk nevnes som tendenser i tiden, men denne sesongen må ruter fremheves som en klar favoritt, både hos menn og kvinner. En rutete skjorte, eller kanskje aller helst en jakke eller kåpe, er noe av det heteste man kan ha på seg om dagen.

– Investerer du i en rutete kåpe, vil dette løfte ethvert antrekk nå som temperaturen ute synker, forsikrer Holm.

Varmende lag-på-lag
Om man ikke føler seg komfortabel med for mye mønster helt ytterst, er mulighetene likevel mange for å holde seg varm og god gjennom årstiden vi går inn i. Markedskoordinator Holm forteller at butikkene deres nå fylles opp med et bredt sortiment med noe for enhver smak – alt fra tidløse ullkåper og frakker, til mer sporty modeller og tykkere dunparkaser. Ønsker man et mer avslappet og uformelt antrekk, samtidig som man holder stilen, kan man også gjerne bytte ut den klassiske jakken med en oversized skjorte, foreslår hun.

Det aller beste med høstmoten, mener Holm likevel er lag-på-lag-trenden. Hun og kollegene elsker å pakke seg inn i myk strikk og gode jakker og skjerf når det går mot vinter. Ingen skal være redde for å eksperimentere med forskjellige materialer og strukturer i lag. Damene kan for eksempel style antrekket ved å benytte en klassisk pologenser innerst, etterfulgt av en myk og behagelig cardigan. Buksene kan gjerne være vide og 90-tallsinspirerte, og antrekket blir komplett om du topper det med en tøff, rutete ullkåpe, mener de. Til gutta anbefaler de en tidløs denimskjorte, satt sammen med en klassisk strikkegenser over et par chinos eller kordfløyelsbukser.

– Det er alltid en sikker vinner.

Fullfør antrekket gjerne med en allsidig parkas som kan brukes både til hverdags og fest.

Høstlige detaljer
– Denne sesongen elsker vi tilbehør.

Match-staben er ikke i tvil. Høsten er tid for det lille ekstra, mener de. Årstiden er perfekt for å leke seg med hansker, skjerf, luer og vesker.

– Kombiner gjerne et ton-i-ton eller mørkt høstantrekk med tilbehør som setter farge på antrekket, er Holms råd.

Til slutt trekker hun frem fottøy som nok en viktig detalj i høstens motebilde. Et stilig antrekk blir enda mer helhetlig med et par røffe boots eller noen tidsriktige sneakers – da er «looken» komplett. Hos Match finner du nå et bredt utvalg av sneakers til både dame og herre.

 

  1. Varmende lag i ulike farger og stoffkvaliteter gir et trendy uttrykk.
  2. Lag-på-lag og ton-i-ton, gjerne i trendfargene beige, brunt og off­-white, er i vinden på dame­fronten nå om høsten.
  3. Luftig og lett dunjakke i grønt slår aldri feil.
  4. En rutete kåpe bør alle kvinner investere i i høst.
  5. Høsten er tid for tilbehør og detaljer. Her en sort, røff skinnveske.

Bogstadveien 24E | 21 95 06 18

www.matchfashion.no

TEKST INGRI VALEN EGELAND  FOTO MATCH

Previous Article
Next Article