LOADING

Type to search

Den perfekte kombo

bogstadpuls Mat og Drikke

Den perfekte kombo

Sushibar+Wine-gründer Anders Westerholm ser på Oslo som et annet hjem. Finnen håndplukket Valkyrien som sted for å servere det han mener er «den perfekte komboen», som finnene har lagt sin elsk på – sushi og vin.

– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn et glass riesling som bryter mot fettet i norsk laks, fastslår Anders Westerholm.

Det er elleve år siden han sammen med businesspartner Matti Sarkkinen etablerte sushikjeden som har gjort stor suksess med sine fem restauranter i den finske hovedstaden. Da de bestemte seg for å ta steget videre ut i Norden, falt valget på Oslo, framfor Stockholm og Göteborg.

Vil være med på utviklingen
– Det føltes naturlig. Oslo er på størrelse med Helsinki. Dessuten liker jeg stemningen og holdningen i byen. Oslo har vært og går fortsatt igjennom store endringer. Det er et driv i folk her, mener Westerholm. Første norske Sushibar+Wine-restaurant åpnet i Posthallen i mars. I august kom den andre, på Valkyrien.

– Vi vil være med på utviklingen som skjer på Valkyrien om dagen. Første gang vi var for å se på mulighetene, var det nesten bare gravearbeid å se. Likevel så jeg raskt at dette kommer til å bli noe helt spesielt etter hvert.

Tidligere hiphopartist
Personlig hadde Westerholm for øvrig gode minner fra hoved­staden fra tiden han var hiphopartist og hadde venner han besøkte i det norske hiphopmiljøet , som Tommy Tee og Diaz.

Nå håper han at Sushibar+Wine sine to Oslo-restauranter vil bli et naturlig møtested for venner og andre som vil samles for å nyte god mat og vin med senkede skuldre i en avslappet atmosfære.

– Det skal føles som hjemme og være stedet du stikker innom flere ganger i uken gjerne.

Klimanøytral og organisk
Det at han både som artist, og sønn av en flyvertinne og en finsk reiseprogramleder, har reist mye rundt i verden, tror Westerholm har bidratt sterkt til å åpne øynene hans for nye impulser – og smaker – hvor enn han befinner seg i verden.

– Den nordiske estetikken faller veldig godt sammen med den japanske, mener han. Likevel har det vært viktig å gjøre Sushibar+Wine til et helstøpt finsk konsept, ikke en «fake trip to Japan», som han sier det.

Interiør og servise er nordisk, blant annet fra finske Marimekko og Iittala. Vinen i glassene er organiske og fra små produsenter. Sushien som serveres er sertifisert og CO₂-nøytral.

 

  1. Vin og sushi på finsk vis på fat fra Marimekko og Iittala.
  2. Fristende og fargerik sushi.­
  3. Sushibar+Wine-gründer Anders Westerholm koser seg i den nyåpnede Valkyrien-restauranten.
  4. Nordisk design har en stor rolle i alle restaurantene. De har samarbeidet med kjente merkevarer som Artek, Marimekko og Iittala siden starten.
  5. Servitør Marita Rojek (t.v.) og daglig leder Martina Kadoić ved S&W Valkyrie tilbyr både mat og vin i hyggelige omgivelser samt take-away.
  6. Sushibar+Wine er en nabolagsrestaurant med avslappet atmosfære.

Bogstadveien 58 | 40 43 00 36

www.sushibarwine.com

TEKST INGRI VALEN EGELAND  FOTO INGRI VALEN EGELAND OG SUSHIBAR+WINE/JOONAS OJALA

Previous Article
Next Article