LOADING

Type to search

Høygir i handlegaten

bogstadpuls Mote velvære

Høygir i handlegaten

Lokalene har vokst med 1000 kvadratmeter, skoveggen er blitt 20 meter lengre og sykkelbeholdningen i butikken betraktelig større. Anton Sykkeldelisk holder seg likevel midt i handlegaten.

«Hører du meg? «Over!». Butikksjef Stephan von der Lippe tester ut de nyanskaffede walkie talkiene med ansatt Morten Emil Væhle. De kan komme godt med når butikkens totalt 40 ansatte med ett har fått dobbelt så mye boltreplass – og langt flere varer – å holde oversikt over. I høst overtok Anton Sport de tidligere lokalene til Tatler, utvidet og mer enn doblet arealet til 1900 kvadratmeter.

– Vi har fått et bredere utvalg innen både tekstil, sko, ski og sykkel, i tillegg til at vi får vist frem varene vi hadde fra før bedre. Vi blir nesten som en form for sportsvarehus midt i Bogstadveien hvor vi fører merker som Amundsen, Lindeberg, Patagonia, Arc’teryx, Kjus, Douchebags, Hoka One One og Save The Duck. Det er stas. Jeg har stor forkjærlighet for handlegaten og kundestrømmen her. Dessuten er det en fordel å ha ekstra god plass å bevege seg på i disse tider, både for oss og kundene, sier butikksjefen.

Startet som sykkelreparatør

Lengst inn i underetasjen i butikken, som går over to plan, lyser et neonskilt formet som en sykkel. Her jobber fire ansatte med å fikse sykler dagen lang, året rundt. Som navnet tilsier, er Anton Sykkeldelisk en sportsbutikk med «hjerte for sykkel» – der sykkelverkstedet er selve hjertet i butikken.

Det var nettopp her Stephan selv startet karrieren i sin tid – seks år før Anton Sport tok over driften i 2002, og han ble butikksjef.

– Det hender jeg stepper inn som vikar en uke eller to om sommeren, men jeg må nok innrømme at jeg føler meg litt rusten i forhold til gutta som holder det gående på verkstedet til vanlig.

Sykkel hele året

Sykkelreparatørene har nok å henge fingrene i – sommer som vinter – ettersom stadig flere bruker sykkelen året rundt.

– Det brøytes mer og saltes mindre på veiene i den indre bykjernen, slik jeg opplever det. I løpet av en vinter er det kanskje fire-fem dager med totalt snøkaos. Ellers kan man stort sett benytte seg av sykkel om vinteren også. Vi har piggdekk som passer til alle sykler – det er en billig forsikring. I tillegg bør man ha et par gode hansker og en god sykkellue under hjelmen, så man ikke fryser på fingrene eller på ørene. Ellers er det viktig at folk sørger for at sykkelen de haster av gårde på om morgenen er i skikkelig stand til enhver tid, for egen sikkerhet.

Forbi køen på to hjul

Selv sykler Stephan til jobb hver dag.

– Jeg får trent til og fra jobb i stedet for å måtte bruke tid på det etterpå, så det er veldig kjekt. Jeg bor på Bogstad og synes det er like deilig hver gang jeg kan sykle forbi køen, humrer 43-åringen.

– Vi har dusj på jobben, og det er ikke akkurat som om det er noen dresskode her. Skal man rett i et viktig møte, vil man kanskje helst unngå å komme svett og sliten inn i rommet. Bruker du elsykkel, kan du imidlertid ta deg fram på en kjapp og morsom måte – og fortsatt se presentabel ut når du kommer frem. Elsykkel er nok fremtiden for mange slik sett.

Sykkeldelisk-sjefen tror likevel på ingen måte at elsykk­elen vil ta over for ordinær sykkelbruk.

– På generell basis har vi egentlig solgt nokså mye sykler, uavhengig av hva slags type sykkel, i år. Etter en laber skisesong i fjor, ser vi dessuten at det nå går unna med både felleski og toppturski. Toppturskiene er lettere å ta med seg og bruke til frikjøring nå når mange skiheiser står, og man ikke kommer seg på tur til for eksempel Alpene. Generelt har vi så langt i koronatiden solgt mye frilufts- og treningsutstyr, avslutter han.

  1. Butikksjef Stephan von der Lippe (bak t.v.) med et knippe av de ansatte hos Anton Sykkeldelisk, Morten Baatnes, Lars Lomsdalen, Morten Emil Væhle, Rasmus Rostad, Rikke Reiersen (foran t.v,), Cecilia Synnevåg Nybø og Simone Achilles.
  2. Skoveggen er blitt 20 meter lengre.
  3. Alex Binns spyler en sykkel ren inne i «verkstedhallen».
  4. Lars Lomsdalen holder frem et par felleski, som selger godt om dagen.
  5. Stephan von der Lippe har hatt Bogstadveien som arbeidsplass i nærmere 20 år.

Bogstadveien 2 | 22 95 59 70 | www.antonsport.no

TEKST og FOTO INGRI VALEN EGELAND

Les mer i magasinet her: