LOADING

Type to search

Med Øye for detaljer i 93 år

bogstadpuls Mote

Med Øye for detaljer i 93 år

Søstrene Kari-Anne og Nina Øye bygger videre på det solide fundamentet etter farfaren og faren hos Gunnar Øye. Den eksklusive klesforretningen holder stand etter nesten hundre år i handlegaten og utvikler seg i takt med tiden.

Begge de to søstrene startet sin yrkesaktive karriere som julehjelp i en alder av 13 år i butikken farfar Gunnar Øye etablerte i Bogstadveien 52 i 1927. Først ut var storesøster Kari-Anne. Fire år senere var det Ninas tur.

– Jeg husker at jeg syntes det var spennende å få lov til å hjelpe til i butikken. Nokså umiddelbart merket jeg at dette ga meg noe. Helt fra jeg var liten har jeg nok visst at det var dette jeg ville drive med, forteller Kari-Anne.

Ikke et åpenbart valg

For lillesøster Nina var det annerledes.

– Var det én ting jeg var sikker på, var det at jeg ikke skulle jobbe med dette i alle fall, humrer hun.

– Det tok faktisk ganske lang tid før jeg skjønte at det nok var her jeg hørte hjemme likevel, forteller Nina. Etter noen år i tekstilbransjen i Tyskland, dro hun hjem til Norge. Da sto det klart for henne at også hun ville følge i farfaren og farens fotspor og legge all kunnskap hun hadde om handel og tekstil inn i familiebedriften.

– I dag kunne jeg ikke tenkt meg å drive med noe annet, fastslår hun. Søstrene er skjønt enige om at de begge har havnet på rett hylle. De takker faren, Erik Øye, for alt han har lært dem.

– Alt vi kan, er hans fortjeneste. Uten ham hadde vi ikke vært der vi er i dag. Han er helt fantastisk – han har rundet åtti år og er fortsatt med som en hjelpende hånd her i butikken. Skulle vi trenge råd, er det bare å gå til ham, smiler de to.

Kvalitet over tre plan

Erik på sin side, lærte alt av sin far, Gunnar Øye, som klesforretningen bærer navn etter.

– Gunnar Øye startet på hjørnet i bygget her med herreekvipering for 93 år siden. Før krigen ble butikken utvidet til å gå over to etasjer. Også på slutten av 60-tallet var det en større utvidelse. I nyere tid fikk butikken et løft i 1992 og på starten av 2000-tallet da vi fikk vår egen dameavdeling her, forteller Kari-Anne og Nina om familiebedriften.

I dag brer butikken seg over tre plan og rommer alt den stilsikre og kvalitetsbevisste mannen trenger til enhver anledning fra moderne, urbane og sporty ytterjakker og utstyr i kjelleretasjen til elegante dresser og målsøm i de mest luksuriøse stoffkvalitetene i andre etasje. Også damene finner et bredt utvalg hos Gunnar Øye, i den eksklusive dameavdelingen som har eksistert i om lag tyve år.

Er til for kunden

I løpet av det som nærmer seg et århundre, har mye forandret seg både i varehandelen og i handlegaten – også i nyere tid.

– Vi skal vel ikke akkurat legge skjul på at vi de siste årene innimellom har følt oss litt lukket inne med alt byggearbeidet som har foregått rett utenfor her, i forbindelse med omleggingen av trikkeskinnene og byggingen av Valkyrien. Selv med vissheten om at det på sikt er til det bedre for området, har det likevel vært krevende å stå i til tider, så det føles godt at vi endelig har fri sikt ut på Bogstadveien fra butikkvinduene igjen. Vi har tro på det å være til stede i handlegaten, og det å kunne skape en opplevelse for kundene som kommer hit til butikken ved å tilby vår ekspertise, konstaterer de to.

Kundene har funnet veien til Gunnar Øye gjennom alle tider – også da koronaviruset kom feiende over landet i vår.

– Vi har god plass, og det er lett å holde avstand til hverandre her inne. Noen faste kunder, som nok kjente litt på det å være alene da alt annet stengte ned, kom innom for å få litt menneskelig kontakt og bli sett. Det betyr mye for oss at vi er en institusjon i handlegaten hvor folk føler seg ivaretatt, avslutter søstrene Øye.

 

  1. Et knippe av Gunnar Øyes ansatte samlet i butikkens første etasje ved trappen opp til avdelingen for dress og målsøm. Nina Øye (fremst t.v.), Kari-Anne Øye med sønnen Erik Alexander Øye Andersen like bak. Ved siden av ham står Sondre Beck Solberg (i midten bak) og Jan Frode Jacobsen.
  2. Er du på jakt etter den perfekte dressen, finner du den garantert hos Gunnar Øye.
  3. Gunnar Øye har hatt en egen, eksklusiv dameavdeling i nesten tyve år.
  4. Et bredt utvalg skjorter og slips side om side i inspirerende omgivelser.
  5. Gjennom generasjoner har Gunnar Øye kledd opp stilsikre, kvalitets­bevisste menn.

Bogstadveien 52 | 22 69 34 90 | www.gunnaroye.no

TEKST INGRI VALEN EGELAND  FOTO INGRI VALEN EGELAND OG GUNNAR ØYE

Les mer i magasinet her: