LOADING

Type to search

Gavene som blir minner for livet

bogstadpuls Mote

Gavene som blir minner for livet

Et flott smykke kan bli gaven man aldri glemmer og har glede av livet ut. For å finne den perfekte gaven, kan det imidlertid være godt å få en hjelpende hånd på veien.

– Selv synes jeg noe av det aller mest givende med denne jobben er å se den som har fått en gave fra oss komme glad og fornøyd til butikken igjen med smykket på ved en senere anledning. Da vet vi at vi har gjort noe riktig, og det er virkelig stas. Det er alltid hyggelig å få høre hvordan gaven ble tatt imot og vite at vi har bidratt til minneverdige stunder i folks liv, smiler Lene Børildsen Hovland hos David-Andersens avdeling i Bogstadveien.

Håndlagde smykker fra Oslo

Smykker fra det som er en av hovedstadens eldste gullsmedkjeder, med 144 års fartstid, har gjennom generasjoner ledsaget livets store øyeblikk.

– Vil man gi noen en personlig gave som vedkommende kan ha glede av i mange år og bruke mye, er smykker alltid et godt valg. Ønsker man å gjøre noe helt spesielt, kan man selv være med på å skape et unikt design. David-Andersen har eget gullsmedverksted i overetasjen på hovedbutikken i Karl Johans gate, der norske kvalitetssmykker med diamanter og edelstener lages for hånd, forteller Børildsen Hovland.

– Vi ser at flere velger å legge litt ekstra i det ene spesielle smykket – enten det er en gave til seg selv eller til sin kjære. Diamantsmykker er tidløse og elegante og står gjerne høyt på ønskelisten for mange – meg selv inkludert. Skal man virkelig slå til, er dette muligens tidspunktet å gjøre det på. Slike enestående smykker lyser definitivt opp og gjør noe spesielt ut av enhver anledning – det trengs kanskje særlig i disse tider.

 

Diamanter og gult gull

– Tennisarmbånd er en klassiker som alltid er etterspurt og som er veldig i vinden også nå. Tidligere har tennisarmbånd i hvitt gull vært det store, men nå ser vi at det begynner å bli veldig populært med disse helt klassiske diamantsmykkene også i gult gull, etter at den trenden kom for fullt igjen.

Også i de litt lavere prissjiktene er det gulltoner, i form av gullforgylt sølv, som dominerer på smykkefronten om dagen.

– Hos oss finner du gaver til alle, faktisk i de fleste prisklasser, understreker Børildsen Hovland. Dette er siste tilskudd i David-Andersens samarbeid med gjestedesigner Camilla Pihl et godt eksempel på. Den nye kolleksjonen er en hyllest til kjærligheten med små og store matchende, gullforgylte smykker, ment for mor og barn.

– Det er en veldig søt smykkeserie, som både er symbolsterk i seg selv ved å være en mor- og barnkolleksjon, i tillegg til selve bruken av symboler som hjerter, firkløvere, stjerner og måner.

Egne kolleksjoner populære

Smykkene fra David-Andersens samarbeid med en annen velkjent influenser og gjestedesigner, Jenny Skavlan, er også populære, men er på sin side mer organiske og spenstige i både form og uttrykk.

I tillegg til at egne design fra David-Andersen og merkevarer som Efva Attling, Georg Jensen, Ole Lynggaard Copenhagen og Tom Wood går godt, har smykkene fra gullsmeden Rikke Harsheim tatt gullsmedkjedens kunder med storm den siste tiden, etter at David-Andersen nylig begynte å føre det norske merket.

– Særlig ser vi at en del yngre jenter har omfavnet ringene fra Rikke Harsheim, som både er stilfulle og tøffe på samme tid, med alt fra små hjerter til dødninghoder som del av dekorasjon og design, der hun også kombinerer både sølv og gult gull. Generelt ser vi det at det å blande materialer og ha smykker lag på lag stadig er i motebildet. Mange har derfor litt av hvert i smykkeskrinet, sier Børildsen Hovland.

Titt i smykkeskrinet

Å ta en titt nettopp i smykkeskrinet, kan være en god idé, om man vil ha en pekepinn på hva slags smykker man skal kjøpe i gave.

– Dessuten er det lurt å merke seg hva slags smykker den som skal få gaven bruker i hverdagen. Smykker og stil er veldig personlig, så derfor prøver vi alltid å danne oss et inntrykk av mottakeren av gaven, slik at vi kan være med på å finne det riktige smykket.

– Ringstørrelse er ikke nødvendigvis noe alle har koll på, og det kan være vanskelig å måle i smug. Skulle ikke ringen du har kjøpt sitte helt godt på fingeren for eksempel, er det uansett bare å komme til oss, så sørger vi for at den passer perfekt.

 

  1. David-Andersen lager norske kvalitets­smykker med eget design i sitt verksted.
  2. Små pakker kan oppfylle store drømmer.
  3. Emma Berg (t.v.) og Lene Børildsen Hovland har mye å vise frem i David-Andersens avdeling, og leder gjerne kundene på rett vei i jakten på den perfekte gaven.
  4. Det er ikke bare smykker å finne hos David-Andersen, som også har lekre interiørgjenstander til hjemmet.

Bogstadveien 23 | 22 59 50 00 | www.david-andersen.no

 

TEKST Ingri Valen Egeland  FOTO Ingri Valen Egeland OG DAVID-ANDERSEN

Les mer i magasinet her: