LOADING

Type to search

Kledd for fritid og fest

bogstadpuls Mote

Kledd for fritid og fest

– Selv om de store selskapene uteblir i år, er det lov å pynte seg litt for hverandre likevel, mener trekløveret Astrid, Helge og André. Hos Nordseth i Bogstadveien tilbyr de et bredt utvalg klær og tilbehør til fest og fritid for både han og henne.

– Er ikke denne lekker?

Astrid Nordseth Gray trekker en dypblå kjole fra det italienske merket Bagutta frem fra et stativ i dameavdelingen.

– Disse silkeblusene fra Equipment er også nydelige, fortsetter Astrid og peker på to sirlig sammenfoldede silkebluser i henholdsvis hvitt og dyreprint, plassert på en glasshylle ved siden av et par sko fra det svenske merket Flattered, håndlaget i Spania.

Nesten ikke fått fatt i nok

Stilren, klassisk kvalitet for unge, voksne kvinner med et tidløst snitt – og noen friske detaljer som broderier på bukselommer og store gullknapper på blazere – det er den røde tråden i åpne, lyse lokaler i andre etasje hos Nordseth, en trapp opp fra herreavdelingen.

Slik har det vært i halvannet år – like lenge har Astrid og broren Helge Nordseth, som sammen eier og driver familiebedriften faren etablerte for nærmere femti år siden, regjert under samme tak, riktignok i hver sin etasje.

Filosofien om at kvalitet og godt håndverk skal ligge bak ethvert plagg er imidlertid den samme i både dame- og herreavdelingen. Det gjelder også trendene fra innerst til ytterst i en tid der de fleste oppholder seg mer ute og hjemme.

– På damefronten har strikkevester vært den virkelig store trenden denne høsten. Det har nesten vært en utfordring å få fatt i nok. Generelt har det gått mye av myke, behagelige plagg i ull og kasjmir fra blant annet Ane Mone og Fiore og collegesett fra Calvin Klein. Undertøy fra Calida i ull og silke selger også godt til både dame og herre, i tillegg er pysjer til karene populært.

«Dunjakker» uten dun

Også for gutta går nemlig de samme tendensene og stoffkvalitetene igjen.

– Det varmer godt dette, smiler Helge. Han har trukket en grønn, høyhalset strikkegenser over hodet og trer på seg en matchende jakke fra Save The Duck.

Ytterjakkene fra det nevnte merket er som navnet antyder, «dunjakker» uten dun – laget uten at dyr har måttet bøte med livet for å varme folk i vinterkulden.

– Save The Duck-plaggene er dyrevennlige, økologiske og laget av resirkulert materiale, i tillegg til å være stilige og fargefriske – et konsept i tiden som treffer godt blant begge våre kundegrupper, utdyper søskenduoen.

Rød dress for kona?

Butikksjef André Hilmar Lønnum, som har overblikk i både herre- og dameavdelingen hos Nordseth i det daglige, bekrefter at kvalitet og komfort er to viktige stikkord om dagen. Selv om bruksplagg er i fokus, er det likevel ingen grunn til å la festgarderoben stå ubrukt, til tross for at julebordsesongen og de største selskapene er avlyst.

– Man må kunne pynte seg litt for hverandre og kle seg opp til en liten, behersket fest. Kanskje er det dette året du skal overraske kona med rød dress på julaften. Vi syr etter mål og kan fikse det meste i vår dressavdeling, fastslår han.

Små, fargerike innslag, enten i form av Happy Socks med morsomme mønstre eller et sprekt skjerf, er for øvrig en enkel måte å løfte både humør og antrekk på i en ellers grå hverdag.

– Dette er også perfekte gaver, uansett hvem som er mottaker – hos oss finner du noe til de fleste i den voksne delen av familien. Du kan få gjort unna mye av julegavehandelen på ett sted – enten du handler her i butikken eller hjemmefra på nett i disse tider, avslutter trioen.

  1. Astrid Nordseth Gray holder frem en dypblå kjole fra det italienske merket Bagutta i dameavdelingen.
  2. Helge Nordseth i en høyhalset strikkegenser med matchende ytterjakke fra Save The Duck.
  3. Silkebluser fra Equipment og pensko fra Flattered.
  4. André Hilmar Lønnum i Nordseths dressavdeling med fyldig utvalg og muligheter for målsøm.

Bogstadveien 37 | 22 56 62 09 | www.nordseth.as

TEKST og FOTO INGRI VALEN EGELAND

Les mer i magasinet her: