LOADING

Type to search

Julefred og himmelsk matfryd

bogstadpuls Mat og Drikke

Julefred og himmelsk matfryd

Det er stressfri sone hos Olivenlunden 1830. Den harmoniske stemningen, det sanselige som griper tak i deg og det middelhavske som forfører deg får deg til å slappe av. Julestemningen i delikatesse­forretningen lar deg nyte livet gjennom alle juleforberedelser.

Man blir rolig bare av å se de lysende julevinduene hos Olivenlunden 1830. Der inne hersker det gode livet, uavhengig av om det er november, desember og juleforberedelser. Butikken er i disse dager stappfull av julegaver til mennesker som setter pris på nettopp familie, venner, samvær og det gode liv. Olivenlunden 1830 tilbyr også en rekke ferdigpakkede julegaver med spennende smakskombinasjoner, innpakket i utsøkt papir og emballasje.

– I butikken tar vi oss tid til å lytte til behov og komme med forslag til ting som vi vet passer godt sammen. Ingen skal føle seg stresset i butikken vår. Vi er privilegerte som får så hyggelige besøk i butikken, og vi har et ansvar for bruk av kundens tid. Vi er takknemlige for hver eneste kunde, sier butikksjef hos Olivenlunden 1830 i Dronning Astrids gate 7, Lotta Ramstad.

Kunnskapsrike medarbeidere

En gave til seg selv kan være å bevisstgjøre seg hvordan man bruker tiden sin – og bruke den godt. Å sette verdi på langsomheten. Slik unngår du sannsynligvis julestress.

– I år er det ekstra stor grunn til å unngå julerushet. Skal vi følge helsemyndighetenes smittevernregler er det lurt å begynne julehandelen tidlig, for da unngår du folkemengdene. Hos oss kan du handle i fred og ro, sier Lotta.

Når du har god tid i butikken til Lotta, får du ekstra bonus gjennom de gode rådene kundene får fra kunnskapsrike medarbeidere.

– Vi kan anbefale en passende gave til en venn, en medarbeider og de du er glad i, sier Lotta.

– Vi tilbyr mange ferdig gaver, vakkert innpakket, og med et innhold som garantert havner i magen til mottakeren og ikke på peishyllen eller i kjellerboden. Gjør noe annerledes i år. Gi bord minneverdige smaksopplevelser, oppfordrer butikksjefen. Hun legger til at åpningstidene er utvidet hver dag, i tillegg til søndagsåpent i desember.

– Kundene er også velkommen til å ringe butikken og avtale slik at vi kan gjøre klar varene til henting – eller vi ordner med hjemlevering.

Små juleselskaper med stor stemning

Lotta tror at uansett hva folk ønsker seg, så er opplevelser det beste vi kan gi hverandre. Mat er en ting alle mennesker kan samle seg rundt og ha glede av.

– Inviter til et måltid laget med kjærlighet og omtanke, og skap en opplevelse i julegave. Det er julestemning det!

I år vil sikkert mange lage flere små selskaper, både før jul og gjennom selve høytidsdagene. Hos Olivenlunden 1830 finnes produkter som setter prikken over i-en på alle lunsjer og middager.

– Det er utrolig hva en god olivenolje og de rette urter kan gjøre med et måltid. Hvorfor ikke lage eggerøre med trøffelolje og trøffelsalt? Eller hva med basilikumolje og granateplebalsamico på tomat og mozzarella? Eller rett og slett fikenbalsamico og fikensyltetøy til ostefatet? Hvis du vil droppe forrett kan du servere Ciappe-kjeks med en god tapenade med timian, oliven og en pestato på grillede paprika. Kanskje tilslørte bondepiker med pistasjkrem til dessert?

– Vi er her til inspirasjon så du lager den juletiden som passer akkurat deg, sier Lotta.

Og vi tror henne. Mens Bogstadveien Magasinet besøkte Olivenlunden, kom flere matglade kunder innom. Lotta øste av sin kreative matkunnskap og hadde alltid gode ideer på lur. Og det er selvfølgelig mulig å smake. Lottas kollega er dessuten tidligere sykepleier og har stor kunnskap om matens helsebringende effekt.

Ja til middelhavsinspirert julemat

Vi spør Lotta om hvilke impulser og tradisjoner vi nordmenn burde adoptere fra Olivenlund-landene?

– Bruke olivenolje og balsamico hver dag, til lunsj og middag! Vi burde også ta med oss roen rundt matbordet. Man bruker mer tid på kjøkkenet, ofte sammen, og man sitter mye lengre rundt matbordet, oppfordrer Lotta.

Så spør vi Lotta om hun vil dele noen italiensk-franske-spanske-greske julemeny-forslag med oss. Det vil hun mer enn gjerne, og har til og med egne hefter og oppskrifter som kundene kan få i butikken.

– Vi har mange gode oppskrifter til ekte middelhavsinspirerte julemåltider. Denne julen skal jeg selv servere vår festcocktail med balsamico til aperitivo, og vår parmesansuppe med olivenpaté som forrett på nyttårsaften. Som juledessert serverer jeg vår panna cotta med basilikumolje og sitronbalsamico.

– Hele familien er viktig i jula; noe spesielt for barna fra Olivenlunden?

– De fleste barn elsker våre olivenoljer, balsamicoer, olivenglass, pesto, søte kremer, sjokolader, syltetøy og våre unike kjeks. Å bake sammen med barna er dessuten en fin førjulsaktivitet og vi har spennende oppskrifter som skoleboller med pistasjkrem og rullekake med sitron og nougatkrem. Dette har i alle fall blitt våre barns favoritter! Vi har også mange kunder som kjøper våre spiselige gaver til barnas adventskalender.

  1. Årets juleolivenoljen og julebalsamico. Olivenoljen er selvsagt økologisk, extra virgin og fra Sicilia. Balsamicoen er fra Modena og er lagret i 15 år
  2. Kakaokrem som smaker himmelsk på for eksempel vafler eller i varm melk.3. Det hersker en unik og rolig julestemning inne hos Oliven­lunden 1830 i Dronning Astrids gate 7. Mangler du ideer til julegaver, får du det garantert her.
  3. Lotta Ramstad og assi­sterende butikksjef Nina Corneliussen viser årets juleolivenoljen og julebalsamico.

Dronning Astrids gate 7 (ved Vibesgate)

92 04 34 40 | www.olivenlunden1830.no

Tekst Eli Lund  FOTO Eli Lund og OLIVENLUNDEN 1830

Les mer i magasinet her: