LOADING

Type to search

Med ett mål for øye

bogstadpuls Mote

Med ett mål for øye

Å få skjorter, dresser og fritidsklær tilpasset din kropp kan åpne en ny verden for den stil- og kvalitetsbevisste. Med nær sagt endeløse valgmuligheter innen målsøm, kommer kyndig veiledning hos Gunnar Øye godt med for kunden.

Andreas Walle brer det som ved første øyekast ser ut som bøker utover bordet. Med et lite «bibliotek» bak seg og eksklusive dresser hengende omkring, tar avdelingssjefen hos Gunnar Øye plass bak pulten i en avskjermet del av andre etasje med utsikt over Bogstadveien, der han vanligvis ønsker kundene velkommen til en prat. Bak «bokpermene» skjuler seg nemlig utallige stoffprøver i ulike materialer, farger og teksturer.
– Kjenn her – dette er et utrolig mykt og deilig stoff, sier Andreas før han entusiastisk blar seg videre gjennom stoffprøvene. Alle med sine karakterer og unike egenskaper.

 

Kan gå seg vill
Å skulle bestille en blå skjorte eller en blå dress kan med det kreve større beslutningsevne enn mange i utgangspunktet vil anta.
Skal stoffet være tykt eller tynt, med eller uten mønster – er du mye på reise, har du muligens behov for et stoff som ikke skrukkes så lett. Hvilken form skal skjortekragen ha, og hva slags mansjetter passer best? Det finnes like mange spørsmål som valgalternativ. Alt styres ned til minste detalj og føres inn med sirlig hånd i et omfattende skjema der også mål noteres ned.
– De fleste vet faktisk omtrent hva de vil ha på forhånd, men utvalget er så stort at man lett kan gå seg vill, erkjenner avdelingslederen med et smil.

Bred erfaring og stort spenn
Andreas har nærmere tretti års erfaring i bransjen og har tilbrakt de siste tretten årene hos den tradisjonsrike klesforretningen i Bogstadveien, som snart nærmer seg hundre års eksistens i handlegaten.
– Vi har hele spennet fra eldre som har vært kunder her siden ungdommen da de kjøpte konfirmasjonsdress, til unge som skal skaffe seg sin første skikkelige dress. Det synes jeg er fint.
Flere kunder har for lengst oppdaget fordelene ved målsøm. Andre igjen har til gode å gjøre det samme.

Ikke bare dress og smoking
– Mange forbinder nok målsøm først og fremst med dress og smoking, men faktum er at man kan bestille det meste sydd etter mål. Du kan fornye hele fritidsgarderoben, om du vil. Man ser en bevegelse i markedet mot at det finnes spesialleverandører på de fleste fronter. Kanskje finner du ikke akkurat en genser som passer, eller kanskje du vil ha en jakke som er helt unik. Målsøm er slik sett et flott supplement til det allerede fyldige utvalget vi har i butikken, konstaterer avdelingslederen.
Klærne som selges er produsert i standardiserte størrelser, med faste intervaller fra én størrelse til den neste, mens folk naturlig nok fordeler seg jevnt over hele spekteret. Å ha noe som sitter som støpt på kroppen, nøyaktig tilpasset egne mål, skaper en ny opplevelse for mange.

Italienske luksusleverandører
Når alle nødvendige mål er gjort og detaljene fastsatt, sendes det omfattende skjemaet videre som en nøyaktig oppskrift, hovedsakelig til den tradisjonsrike, italienske luksusleverandøren og veveriet Ermenegildo Zegna. Et tilsvarende samarbeid har Gunnar Øye også med det italienske merket Corneliani og det tyske merket Eduard Dressler.
I prosessen som venter, er kvalitetsleddene mange frem mot ferdig produkt, som pleier å være kunden i hende etter fire til seks ukers tid.
– Selv om ikke alt er gjort med håndsøm – enkelte ganger er det faktisk maskinsøm som gjør seg best og blir penest – er det håndverk i alt som gjøres og utrolig mange som tar del i prosessen for å få et perfekt resultat, avslutter Andreas.

1. Ull- og silkestoff med rutemønster.

2. Elegante dresser og målsøm i de mest luksuriøse stoffkvalitetene dominerer hos avdelingsleder Andreas og kolle­gene i andre etasje hos Gunnar Øye.

3. Kordfløyel i høstlige farger kan bli til en lekker jakke ved hjelp av målsøm.

4. Gunnar Øye har samarbeid med den tradisjonsrike, italienske luksusleverandøren og veveriet Ermenegildo Zegna.

Tekst og foto Ingri Valen Egeland

Bogstadveien 52 | 22 69 34 90 | www.gunnaroye.no

Previous Article