LOADING

Type to search

Dyrker matgleden sammen

bogstadpuls Mat og Drikke

Dyrker matgleden sammen

Fra «Kjøkkenet» hos Jacob’s Majorstuen går du ikke bare mett, men kanskje også med en gryende liten gourmetkokk i magen.

Kurskjøkkenet som befinner seg bak glassvegger med dagligvarebutikken som et rikt og velfylt spiskammer like utenfor, er en mulighetenes arena.
– I koronatiden har det kun vært mulig å få arrangert et knippe kurs, så det føles fint å kunne oppleve fullt liv på kjøkkenet igjen. Etter tiden vi alle har vært igjennom, har folk lyst til å gå ut og oppleve ting igjen. I motsetning til restauranter som stadig er fullbooket, har vi stort sett alltid en ledig luke i kalenderen for folk som vil leie seg inn her, sier Finn Andre Klefstad, butikksjef for Jacob’s Majorstuen.
Det skorter i alle fall ikke på anledninger til å få finspisset både smaksløker og kokkeferdigheter.

Hummer, kobebiff og trøffel
I slutten av november ble en fyldig kurskatalog for første halvdel av 2022 lansert. «Trendy Food & Drinks», «Asian Street Food», «Fransk aften» og «Italiensk aften» er sammen med mat og vin og sjømat allerede blant populære tema. På nyåret venter i tillegg flere nyvinninger.
– Du er med på å lage maten selv og får sju til ti retter, inkludert vinmeny, så det blir en skikkelig helaften. På den måten får du også mye for pengene. Prisen på et kokkekurs ligger på om lag 1600 kroner. Til neste år skal vi også invitere til en ny, spennende gourmetaften der vi kun går for det aller ypperste med hummer, kobebiff, trøffel, østers og sjøkreps med årgangsviner og champagne til på menyen, så det blir nok litt dyrere. Vi skal imidlertid også ha egne kvelder for ølsmaking, vinsmaking og champagnesmaking med noen utvalgte småretter til, som er langt rimeligere igjen, forteller butikksjefen.

 

Bedriftsmøte med kokkelering
Til de oppsatte kursene kan du enten komme alene, ta med deg kjæresten, en venn eller kanskje hele vennegjengen.
– Enten du kan mye eller lite om mat og drikke fra før, er dette noe alle vil kunne ha utbytte av. Kokkekursene er også populære som bedriftsarrangement for å styrke samholdet kollegene imellom. Siden vi har eget møtelokale her, er det mange som legger et møte først før de gjennomfører kokkekurs sammen etterpå. Det er bare å sende en e-post og komme med ønsker. Vi kan stå for både bevertning med frokost og lunsj under møtet og stiller med egen kokk og servitører til kokkekurs etterpå, sier Klefstad.

Henter fra ferskvaredisken
Butikksjefen har Bård Greni med seg på laget som kokk og kursansvarlig. Frederik Kolderup er «Kjøkkenet» sin faste vinekspert. I tillegg leies også andre eksperter inn til temakveldene. Blant annet blir det eget småkokkekurs for dem mellom sju og tolv år med kokk og YouTube-er Fredrik Lervei Hagen, kanskje bedre kjent som n0rdavinden, som vet hvordan han taler barnas språk også på kjøkkenet.
Foruten gode råvarer, er også mye fagkunnskap å hente bak ferskvaredisken inne i butikken. De ansatte stiller nemlig som kyndige medhjelpere på «Kjøkkenet».

1. (Motsatt side)Petter Storfjell (t.v.) og ferskvaresjef Ismarel Tahon finner frem det beste fra fiskedisken.

2. Mat smaker ekstra godt når den lages i fellesskap.

3. Mat og drikke i skjønn forening på delikat vis.

4. Butikksjef Finn Andre Klefstad ved et av de fyldige vinskapene på «Kjøkkenet».

5. Det diskes opp med deilige retter fra kurskjøkkenet.

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Jacob’s og Ingri Valen Egeland