LOADING

Type to search

Fargetrend i full blomst

bogstadpuls Mote

Fargetrend i full blomst

Det våres og går mot sommer – blomstrer gjør det også i smykke­skrinet. Med design inspirert av farger og flora, er det ikke bare gull
og diamanter som skinner hos David-Andersen i Bogstadveien.

Med stadig nye tilskudd til samlingen, har David-Andersens egen kolleksjon Flora nærmest vokst til en aldri så liten blomstereng i smykkeutvalget hos den tradisjonsrike gullsmeden. De unike, forgylte emaljesmykkene inspirert av den norske floraen, ble første gang lansert på 80-tallet.
I anledning David-Andersens 140-årsjubileum for noen år siden, ble enkelte modeller igjen løftet frem og redesignet av resirkulert gull. Denne våren er det svært så sjeldne artsvariasjoner som slår ut i full blomst.

Begrenset opplag
Ute i naturen kommer blomsten natt-og-dag i flere fargekombinasjoner – nå får den duse, lilla som har plass i den faste Flora-kolleksjonen selskap av to nye.
I en begrenset periode vil natt-og-dag-anheng være tilgjengelige i en mørkere lillatone og hvitt og gult. Den klassiske natt-og-dag-varianten dukker dessuten opp i et eksklusivt creoldesign. Disse øreringene går inn i det faste sortimentet.

 

Håndlagd i Oslo
En ny blomst får for øvrig plass i den faste kolleksjonen i form av en stor dekorativ brosje formet som en prestekrage. Siden smykkene håndlages i Oslo, blir hver eneste «markblomst» i Flora-kolleksjonen unik.
– Etter en lang vinter, er dette nydelige smykker som oser av vår og sommer. De kan like gjerne løfte hverdagsantrekket som å brukes til festkjolen i bryllupssesongen, påpeker markedssjef Ida Lund-Hermanrud i David-Andersen.

Fornyet form og pastellbruk
– Nordmenn er vanligvis kjent for å være ganske enkle i stilen, så det er herlig med noen små fargeinnslag gjennom smykkene vi bruker, sier daglig leder hos David-Andersen i Bogstadveien, Sara Andresen Skundberg.
David-Andersens egendesignede Flora-smykker er ikke det eneste som bidrar til den blomstrende fargefesten i montrene i butikken.
Det danske smykkemerket Georg Jensen lanserte nylig en ny kolleksjon basert på sitt klassiske design Daisy. Motedesigner Stine Goya, kjent for sitt friske, lekne uttrykk, har tolket klassikeren på sitt vis. Hun har gitt de danske emaljesmykkene et oppdatert design der de hvite tusenfrydene har fått fornyet form og florlette fargestrøk i pastell.

Kronprinsessefavoritt
Ærverdige Georg Jensen bidrar ikke alene til den forfriskende paletten blant danske smykkedesignere.
– Ole Lynggard Copenhagen ser vi bruker fargestener i stor utstrekning. Det gjelder ikke minst også Dulong, sier Andresen Skundberg.
Dulong Fine Jewelry som så dagens lys på midten av 2000-tallet, er kanskje som en nykommer å regne sammenlignet med de to øvrige nevnte danske smykkemerkene, men har i senere år så absolutt gjort seg stadig mer gjeldende med særegent design som blant annet stilsikre kronprinsesse Mary av Danmark for lengst har lagt sin elsk på.

1. Natalia Dunus speiler seg mens hun prøver en øredobb fra Dulong med oransje og lilla perle.

2. En stor brosje med prestekrageform får nå fast plass i Flora-kolleksjonen.

3. (Motsatt side): Natt-og-dag-anheng fra Flora-­kolleksjonen i mørke­lilla spesial­versjon.

4. Hvit- og gulfarget natt-og-dag-anheng som kun vil være tilgjengelig i en begrenset periode.

5. Creoler med natt-og-dag som blikkfang.

6. Natalia Dunus (t.v.) og Sara Andresen Skund­berg hos David-Ander­sen Bogstadveien synes fargetrenden er spennende.

7. David-Andersens avdeling i Bogstadveien 23.

8. Flora-kolleksjonen med håndlagde emaljesmykker er inspirert av markblomster. Her en eng med prestekrager.

Tekst Ingri Valen Egeland Foto Ingri Valen Egeland og David-Andersen

Bogstadveien 23 | 22 59 50 00 | www.david-andersen.no

Les mer i vårmagasinet her:

 

Previous Article