LOADING

Type to search

Nytt syn på brillebruk

bogstadpuls Mote

Nytt syn på brillebruk

Å finne den rette brillen til enhver anledning kan være en utfordring. Hos Synsam Majorstuen gjør skreddersydde løsninger det litt enklere.

Valgmulighetene slår imot en når man åpner døren til butikken i Bogstadveien 56. Brillemodeller i alle farger og fasonger står utstilt på rekke og rad.
Det er likevel ikke alltid slik at man trenger å velge – eller snarere å velge bort noe. Brillebruk bør være bekymringsfritt og tilpasset den enkeltes livsstil, mener butikksjef for Synsam Majorstuen, Manbir Singh.

Kan bytte ut hvert år
– Behovene man har kan endre seg noe over tid. For mange vil et brilleabonnement være en god løsning, sier butikksjefen.
– På den måten kan du skaffe deg et par vanlige briller, et par lesebriller og et par solbriller til samme tid – eller tre par solbriller for den saks skyld. Poenget er at du bestemmer hva som passer best for deg.
Hvert år kan man bytte ut et av de tre produktene, i tillegg er rengjøringsprodukter, synsundersøkelser og skifte av glass når styrkegraden endres inkludert mot en fast, månedlig kostnad i brilleabonnementet Synsam Lifestyle.

Solbriller for ulik bruk
– Er du for eksempel glad i solbriller, er det kanskje enklere å kunne unne seg tre forskjellige par til ulik bruk gjennom brille­abonnementet når man ikke må ut med en større engangssum, påpeker butikksjefen.
Kanskje vil du ha et par solbriller til solfylte feriedager, et til kafébesøk og shoppingturer og et til fjellturer. Ønsker du for eksempel solbriller tilpasset ditt syn og din livsstil, har mulighetene blitt mange.
– Du kan få solbriller med styrke fra de fleste merker – alt fra Saint Laurent og Bottega Veneta til Persol, Ray-Ban og Oakley, ikke minst.

Sportsbriller med styrke
Selv spenstigste sportsbriller kan fås med styrke.
– Det er uten tvil en stor fordel at du ser godt samtidig som du beskytter deg mot solen når du bruker solbriller i en aktiv setting. Sportsbriller er robuste og gir beskyttelse mot både vind, steinsprut og annen ytre påvirkning – med tilpasset styrke i glassene, ser du også skarpt.
– For å slippe å bruke kontaktlinser sommerstid, er det en del som foretrekker solbriller med styrke. Andre igjen velger fotokromatiske, fargeskiftende glass, såkalte Transitions-glass, som tilpasser seg lysforholdene ved bruk i sollys i vanlige briller. I senere år har det blitt et stadig større utvalg på denne fronten, forteller Manbir Singh.
– Uansett hva man er på utkikk etter, gir en grundig synsundersøkelse et godt grunnlag å bygge videre på i brillejakten, avslutter butikksjefen.

1. Optiker Gina
Marie Schei foretar en synsundersøk­else, som er en viktig start for å skreddersy en brille.

2. (Motsatt side)
Med brilleabonnement kan man velge tre par briller etter eget behov.

3. Sporty solbriller kan fås med og uten styrke.

4. Sofie Sandvik, Manbir Singh, Victoria Elverhaug og Lea Tvervåg geleider folk gladelig gjennom utvalget av sportsbriller med og uten styrke.

5. Synsam ligger et steinkast unna trikkestoppet på Majorstuen.

Tekst og foto Ingri Valen Egeland

Bogstadveien 56 | 22 20 11 00 | www.synsam.no

Les mer i vårmagasinet her: