LOADING

Type to search

Bogstadveien i miniformat

aktiviteter Nyåpning

Bogstadveien i miniformat

Nå kan du gi bort Bogstadveien i julegave. Det sørger Finn Holden for.

– Jeg har gjort noe jeg aldri har gjort før. I boken er det med en guidet vandring gjennom hele gaten med litt historie om hver gateadresse i Bogstadveien, i tillegg til de store historiske linjene. Det håper jeg folk vil sette pris på, sier forfatteren.
Han har nemlig samlet historien til Bogstadveien mellom to permer i boken «Bogstadveien – en gate blir til».
Egentlig skulle det bare bli en historielagsartikkel. Med sin rike historie, fortjener Bogstadveien – som en livgivende åre i byen – en hel bok, mener han imidlertid.

 

Måtte trykkes i nytt opplag
Den pensjonerte historielektoren har allerede skrevet grundig om området som helhet.
«Frogner og Majorstuen gjennom 400 år» kom ut i 2020 og måtte trykkes i nytt opplag da førsteopplaget ble utsolgt.
Tidligere har Finn forfattet liknende bøker om Vestre Aker, Bygdøy, Aker Bryg­ge og Tjuvholmen, Kvadraturen, Vin­de­ren, Byløkker i Oslo og Akergårder i Oslo.
Selv om historien om Bogstadveien strekker seg over godt under halvparten av tidsperioden han tok for seg da han skrev om bydelen som sådan, er ikke denne boken langt unna tykkelsen på den forrige.

Kan brukes som bildebok
– Det er med en del gamle bilder som ikke har blitt vist frem før på denne måten. Det eldste bildet i boken, som er fra 1865, er av et lite landsted som gikk over to etasjer i Bogstadveien 42. Totalt er det 300 gamle og nye fotografier, sier Finn.
Nå som sist har han samarbeidet tett med fotograf Øystein Sandsdalen, som har tatt ferske bilder i Bogstadveien helt frem til i høst.
– Alle bilder har fyldig bildetekst, slik at man kan bruke den som en bildebok, om man vil det, forteller mannen bak boken.

Bogstadveien har vært og er en livgivende åre i byen. Nå har Finn Holden skrevet en hel bok om handlegaten.

Bogstadveien har vært og er en livgivende åre i byen. Nå har Finn Holden skrevet en hel bok om handlegaten.

Previous Article
Next Article