LOADING

Type to search

Gnistrende eleganse

bogstadpuls Mote

Gnistrende eleganse

Midt i Oslos hjerte ligger et skattkammer, fylt med skinnende smykker og en rik arv som har beriket byen med eksklusiv skjønnhet gjennom 147 år. Nå har de en helt ny høstkolleksjon de er svært stolte av.

David-Andersens butikk, som har vært fast i Bogstadveien i over to tiår, er ikke bare en smykkebutikk. Den er et møtested for vakre smykker og minneverdige historier som har etterlatt dype spor i hjertene til de som har besøkt butikkens elegante lokaler.

Historiens gulltråder
Idet vi går inn i butikken møter vi to sentrale butikkmedarbeidere: Kristin og Emma. Kristin, med nesten tolv år bak seg, stråler av lidenskap for alt som glitrer. Hun trives i den intime atmosfæren butikken byr på, der hver dag bringer med seg hyggelige møter og fornøyde kunder. På den andre siden av disken finner vi den unge og entusiastiske Emma. Som relativt nyansatt beskriver hun sitt første år som utfordrende, men også svært spennende. For henne er det den personlige kundekontakten som skinner sterkest. De smykkene som kundene velger har ofte en dypere betydning knyttet til store anledninger i livet, og de ansatte blir en del av den viktige reisen.
– Det jeg husker best er når kunden finner det smykket de skal kjøpe til en spesiell anledning. Det er flere kunder som har felt en tåre og gitt oss en klem når de er ferdige. Jeg husker spesielt en ung gutt på 16 år som kom og kjøpte gaver til kjæresten sin igjen og igjen. Gavene ble større og større, og til slutt kjøpte han en forlovelsesring, forteller Kristin med et bredt smil.

 

Eksklusiv estetikk
Med en genuin kjærlighet for estetikk og skjønnhet har butikken et mangfoldig utvalg av smykker som bærer ekte håndverk i seg. Utvalget er mangfoldig og inkluderer alt fra Ole Lynggaards utstilling til deres egen Signatur-serie, som nylig så dagens lys. Signatur-kolleksjonen representerer bedriftens forpliktelse til håndverkskvalitet. Kristin er begeistret:
– Jeg tenker «wow» og blir helt euforisk når vi får inn nye smykker. Jeg elsker design og er glad i alt som er vakkert, forteller hun.
Nyheten Signatur er ikke bare et tilbehør, men også en personlig uttrykksform. Kolleksjonen består av lenker i tre forskjellige designs: mini, midi og bold. Enten du foretrekker et minimalistisk og diskré uttrykk eller et mer dristig og uttalt statement, vil du finne en lenke som passer perfekt til din stil og personlighet.
– Vi er veldig stolte av denne kolleksjonen. Den er et eksempel på vår lidenskap for solid håndverk og smykkekunst, forteller Kristin.

Menneskene bak
Selv om smykkene er viktige, er det menneskene som utgjør David-Andersen-butikkens hjerte og sjel. Kristin og Emma representerer dette hjertet, der den personlige tilnærmingen til kundene er bærebjelken. Fra historier om unge kjærester som forlover seg med et smykke fra butikken, til trofaste kunder som stadig kommer tilbake, blir hver dag i butikken en reise fylt av følelser og glede.
– Det er kundemøter på et veldig personlig plan. Mange skal kjøpe smykker til store anledninger i livet, forteller Emma.

En skinnende fremtid
Med en økende bevissthet om bærekraft har David-Andersen tatt grep for å sikre at smykkene deres ikke bare glitrer på utsiden, men også på innsiden. Resirkulert gull og sølv er en del av produksjonen, og selv om stenene og diamantene er fra andre land, sikrer en egen gemmolog at kvaliteten og sertifiseringer står i henhold til de strenge kravene gullsmeden stiller.
Fremtiden er like gnistrende som smykkene i butikken. Resirkulert gull og sølv er en integrert del av produksjonen, og grundig utvalgte stener sikrer kvaliteten. Med en strålende fremtid i horisonten har David-Andersen allerede begynt å planlegge feiringen av 150-årsjubileumet sitt. Med stadig vekst i produksjonen og en økt satsing på egne smykkeserier, fortsetter David-Andersen å bane vei for smykkekunst i Oslo.

1. Den nye Signatur-serien med en prislapp på 96.400 kroner.
2. Det dedikerte teamet Emma og Kristin står klart til å hjelpe hver kunde med å finne det perfekte smykket.
3. Her med kunden Kim Andrè Johnsen som kom innom for å fikse et smykke.
4. Ole Lynggaards ring fra serien Boho med grønn turmalin, 18 karat gull og diamanter.
5. Emma har hjulpet mange med å finne den perfekte forlovelsesringen.
6. Det dyreste armbåndet, med en prislapp på litt over 300.000 kroner.

Bogstadveien 23 | tel: 22 59 50 00 | www.david-andersen.no

Tekst og Foto Ulrikke Granbakken Narvesen

Les mer i høstmagasinet her: