LOADING

Type to search

Finnes det noe bedre enn høstmote?

aktiviteter bogstadpuls Mote

Finnes det noe bedre enn høstmote?

Vi elsker høstens stil, der lag på lag-trenden går hånd i hånd med synkende temperaturer. I tillegg er det lett å leke seg med ulike materialer og tidsriktig tilbehør.

Kathinka Holm i Matchs markeds­­­avde­ling vet hvilke nyheter og tren­der vi kan glede oss til denne sesongen.
– Nå er det basisplagg av god kvalitet som står i fokus. Både fargepalettene og produktene er tidløse og klassiske, med god kvalitet som holder seg sesong etter sesong. Nøytrale jordtoner, som grått, beige og svart – gjerne kombinert med noen sterke knallfarger innimellom. Rosa og lilla er en stor trend i disse Barbie-tider, forteller Kathinka.

 

Dette bør du investere i nå
– Den perfekte høstgarderoben består av få kvalitetsplagg som lett kan kombineres og styles med hverandre. Det viktigste er å investere i gode baseplagg man lett kan style opp og ned til ulike anledninger, forklarer Kathinka.
Selv sverger hun til klassiske plagg, kombinert med en deilig ullgenser fra DONNA.
– Du kommer langt med den perfekte jeansen, en lekker hvit skjorte og et par strikkegensere i god kvalitet! Denne sesongen har vi lagt vår elsk på Elyse genser fra DONNA i nydelig mohair-blend. Det er en fantastisk myk genser som vi vet at vi kommer til å bo i utover høsten. Genseren er dessuten perfekt å knyte over skuldrene, gjerne utenpå ullkåpen for å sette prikken over i-en på høstantrekket!

Yttertøyet vi vil ha nå
I tillegg til de klassiske ullkåpene og frakkene, ser vi også kortere varianter i motebildet denne sesongen.
– Lange ullkåper og frakker gjelder år etter år, men kortere versjoner står sterkt denne høsten. Gjerne dobbeltspente med en liten krage. For damene gir en lys ton-i-ton fargepalett et delikat utrykk. Våg å gå for en kremhvit kåpe – om du ønsker å være et sterkt blikkfang, oppfordrer Kathinka.
Dunkåpen og parkasen er og­så sterke kandidater i høst.
– En sikker vinner på jakke­fronten for menn er Napoli parkas, som er perfekt til å slenge over jobbantrekket i all slags vær. Vi sverger også til Bianca dunkåpe for alle moteriktige kvinner som vil holde varmen utover høsten.
– En annen sentral trend i jakkebildet denne høsten er dessuten det ikoniske tweed-mønsteret, som også gjelder for gutta! En nykommer i årets høstkolleksjon er Bari frakk fra Mario Conti. Overtal kjæresten din til å kjøpe den, og lån den selv for en oversized og kul look – så vinner dere begge to!

Nordmenn elsker funksjonalitet
– Funksjonelle plagg, som i tillegg er på moten, må jo være alle nordmenns drøm! Som eksempelvis den tidsriktige strikkevesten med zip-hals! Det er det perfekte plagget under blazeren på jobb og det gir et trendy uttrykk. Sleng den utenpå blusen og under jakken for å holde på varmen. Zip-vesten er virkelig et IT-plagg som vi elsker, sier Kathinka.
Nå som temperaturen synker, skal heller ikke gutta være redd for å leke seg med flere lag og materialer.
– En høyhalset ullgenser gjør seg ikke bare på vei til fjellet, men også under blazeren på jobb. Våg å utfordre den klassiske jobbskjorten med en tynn, høyhalset merinogenser, for en stilsikker look du vil bo i utover sesongen!
På fest utfordrer Kathinka oss til å ta i bruk ullgenseren.
– Damene kan gjerne bruke ullgenser også på fest! Store smykker og sløyfer til håret er på full vei inn i motebildet igjen, så løft antrekket ditt med tidsriktig tilbehør. Du kommer langt med en klassisk ullgenser – uansett anledning, avslutter Kathinka.

1. Frakk i klassisk tweed-mønster. Bari frakk fra Mario Conti.

2. Genseren vi vil flytte inn i denne høsten, Elyse genser fra DONNA.

4. Den kremhvite kåpen som vil gjøre deg til et sterkt blikkfang. Arnette jakke fra Jean Paul.

3. IT-vesten som vil holde deg varm utover høsten. Maja vest fra DONNA.

5. En deilig parkas som er perfekt for skiftende vær i høst. Napoli parkas fra Mario Conto.

Tekst Cathrine Angard Foto Match

Bogstadveien 24 | 21 95 06 18 | www.matchfashion.no

Les høstmagasinet her: