LOADING

Type to search

Har danset på dette gulvet i over 100 år

aktiviteter bogstadpuls Mat og Drikke

Har danset på dette gulvet i over 100 år

– Folk kommer inn døren, uten å vite hva de har i vente. Vi overrasker stadig og folk blir imponert. Det er noe jeg liker aller best med dette stedet, sier den nye kjøkkensjef hos Den Gamle Major, Adrian Mihai Calugaru.

Atmosfæren er inspirert av en tradisjonell engelsk pub. Med over 100 års erfaring er det ikke rart at Den Gamle Major er blitt en pub og et spisested der flere minner er blitt skapt, og som folk vender tilbake til. Den brune puben er rett og slett blitt historisk på Majorstuen.
Regina Klaar tok over driften i 2020, under tøffe koronarestriksjoner. I stedet for å ha sett på dette som en motgang, har hun heller sett på det som et punkt der alt kan bare gå én vei.
– Det som har vært gøy er at vi har fått føle på at alt går oppover. Vi har gått fra veldig strenge restriksjoner, full sosial nedstengning, helt til nyåpningen. Der fikk vi se kjente og ukjente ansikt komme til puben, og vi fikk endelig kjenne på hvem vi er og hva Den Gamle Major faktisk er og betyr for folk rundt, forteller Klaar.

Mange endringer, men noe består
Som leder av en brun pub med så mye karakter og historie, har hun klare tanker om hvordan hun skal drive stedet.
– Min jobb er å ta vare på det som er blitt skapt her. Jeg kan ikke bare komme inn hit og endre alt. Det vil jeg ikke heller, for selv elsker jeg nettopp denne stilen. Jeg elsker at det er en gammel nabolagspub. Folk som kommer hit, har kommet hit før meg.
Historien til den Gamle Major strekker seg helt tilbake til 21. september 1921. Da så spisestedet og puben Den Gamle Major dagens lys for første gang. Den Gamle Major har siden den gang gått igjennom en rekke oppussinger og endringer. Majorens drift ble overtatt av Olav Thon Gruppen i 1984. Da var det en restaurant med hvite duker og stramme skjenkeregler. Den Gamle Major var igjennom en siste oppusning i 2021 og står nå i ny prakt, men det er enkelte ting som ikke skal endres. Gulvet er et av dem.
– Folk har danset på akkurat dette gulvet helt siden 1921, så gulvet skal vi beholde, forteller hun med et smil.

Leser hverandre
Det er 12 ansatte som jobber i puben og på kjøkkenet. Blant disse tolv finner vi daglig leder Regina Klaar og assisterende leder, Alina Kopec. Alina begynte å jobbe her for ett år siden, men veiene deres har krysset hverandre tidligere.
– Jeg har jobbet her i ett år, men vi møttes for rundt seks år siden. Hun har vært sjefen min før. Det var sånn vi møttes og etter hvert ble venner, forteller Alina.

Ny kjøkkensjef
Den Gamle Major har nå nylig fått ny kjøkkensjef. I mars tok Adrian Mihai Calugaru over, og han trives godt.
– Jeg kommer godt overens med alle her og jeg opplever at vi jobber veldig fint sammen. Det er faktisk veldig uvanlig i denne bransjen. Det er et svært stressende miljø, men her stiger ikke temperaturen like raskt og vi klarer å regulere oss. Vi er snille med hverandre, forteller han med et smil.

Hvorfor vil du jobbe med mat?
– Det gjør meg lykkelig. Jeg er glad i å jobbe med mat. De fleste mennesker har en tendens til å like det de er gode til, når en først finner det. Uheldigvis er det flere som ikke klarer å finne akkurat dette. At jeg fant det, er ganske stort, meddeler kjøkkensjefen.

Hva er din livrett?
– Jeg har ikke en spesiell matrett som er min favoritt, men favo­rittmåltidet må nok bli frokost. Frokost trenger ikke å være en type rett. Det kan variere så veldig, og det er derfor jeg liker dette måltidet, sier han.

– Folk finner ikke toalettet
Folk har møtt sin møtt sin kjære her for første gang og kommer tilbake for å feire kjærligheten. Pubeieren har opplevd å være vitne til både frieriet og utdrikkingslaget til den samme kjærlighetshistorien. Noen finner kjærligheten, men ikke alt er like enkelt å finne her.
– Døren til toalettet er nærmest blitt en turist-attraksjon. Folk finner ikke toalettet. De tror vi tuller når vi sier at de skal gjennom bokhyllen, ler Alina.
De ansatte hjelper folk med å finne fram til toalettet, men også å finne og oppdage nye øltyper.
– Vi liker virkelig det vi driver med, og øl er vi svært opptatt av. Vi har en egen kjeller med spesielle ølflasker som en kan bestille, i tillegg til det vi har oppe i baren, forteller daglig leder.
Selv om de er en pub med fokus på god øl og et stort utvalg, har de også andre fokusområder.
– Folk tenker ikke alltid på at vi faktisk serverer veldig god mat. Her er det en varm atmosfære med folkelig mat, meddeler Regina.
Klaar forklarer at det er ikke holder at maten er god og øl-utvalget er stort.
– Vi skal ha musikkbingo annenhver mandag i høst. Etter 19. september kjører vi quiz hver tirsdag og det kommer ofte tilbud om øl-smakinger og «Beer makers dinners». Så her er det mye en kan møte opp til og oppleve, avslutter Klaar.

1. Sjefskokken, Adrian Mihai Calugaru, trives ekstremt godt i sin nye rolle.
2. Assisterende leder, Alina Kopec, og daglig leder, Regina Klaar, er veldig opptatt av å bevare energien og identiteten som Den Gamle Major allerede har opparbeidet seg.
3. Fra selve puben kan en se rett ned til øl-kjelleren gjennom gulvet.

Bogstadveien 66 | 22 46 29 04 | www.gamlemajor.no

Tekst og Foto Elisabeth Tjøsvoll

Les høstmagasinet her: