LOADING

Type to search

Gylne gaver til enhver anledning

bogstadpuls Mote

Gylne gaver til enhver anledning

Når dørene til Gullborgen åpner seg og du trekker inn fra kulden, er det som å gå inn i et museum av gull, sølv og diamanter. Glassmonterne langs veggene er prydet av smykker
i flere prisklasser, så hva enn du måtte ønske av gaver til deg selv eller andre, er det her du kan få tak i det.

Det er tydelig at det norske folk er blitt mer bevisste på kjøpene de gjør. Det er ikke den samme hyppige og spontane jeg må ha den nå-mentaliteten.
– Hvis folk ikke vil kjøpe nye ting, hender det de roter litt i smykkeskrinet sitt og tenker hva kan jeg gjøre med dette? sier Christina Borgen Leonthin. Gullborgen er kjent for å ha forslag til hva du kan gjøre med gamle gullsmykker du ikke lenger bruker eller ønsker å ha som det er. Smelt om smykkene du har gått lei, og lag i stedet et armbånd eller et anheng.
– Du kan bytte inn 10 gram gull, og da vil du, etter 20 % svinn, kunne få et 8 grams armbånd i et design du heller ønsker.
Det handler om bruksnytte vs. bruksglede. Hvis dine gamle smykker ikke gir deg glede, men det har sentimental verdi. Da er muligheten til å smelte det om til et nytt design et ypperlig tilbud å benytte seg av.

Tradisjonelle gaver
Neste år har lille familiedrevne bedriften hjulpet kunder med smykker i 70 år, og de hjelper alltid kunden med å finne det de leter etter til best mulig pris. Søstrene Anniken Borgen og Christina Borgen Leonthin er tredje generasjon som arbeider i smykkebutikken, og de jobber iherdig med å tilfredsstille alle kundenes ønsker, enten det er forslag til julepresang eller valg av forlovelsesring.
Smykker vil alltid være populært fordi det er klassisk og varig! Et smykke kan vare i generasjoner! Det er veldig i tiden å tenke på at investeringer som skal vare evig! mener Borgen.
– Både til dåp, konfirmasjon, bryllup, jul og bursdag.
Gullborgen har to fysiske avdelinger, der den ene ligger i Storgata, og har ligget der siden de ble etablert i 1954. Den avdelingen fokuserer på større merker og smykker fra flere tidsepoker. Den andre butikken, som er mindre og mer intim, ligger i Bogstadveien. Her legges det stor vekt på de klassiske gullsmykkene, diamant-anhengene og designene.
Med nærmere 70 år i bransjen, tiltrekker Gullborgen seg kunder som har et ønske om unike men klassiske gaver opp mot juletider.
– Folk begynte å kjøpe julegaver allerede i oktober, for å være tidlig ute, forteller Christina.
– Vi har likevel bytterett til januar. Det skulle jo bare mangle.
Men det er ikke bare julegaver som blir innkjøpt tidlig, fordi «folk gifter seg til alle tider,» fortsetter hun med et smil om munnen etter å ha hjulpet en kunde med å plukke ut en giftering. Gullborgen har gifteringer på lager, og som Christina Borgen stolt poengterer:
– Vi er kjent for at her kan du kjøpe ringen og, omtrent på dagen, ta den med deg.
De spesial-lager og graverer selvfølgelig hver enkelt ring, men utgangspunktet deres er at de som bedrift leverer på kort varsel.

Gull går aldri av moten
Selv om prisen på gull har gått opp, synes det ikke på etterspørselen.
– Folk ønsker seg kjeder, armbånd og øredobber i gull som vil vare livet ut.
Et gullsmykke vil aldri gå av moten, spesielt hvis du går for et klassisk design.
– Tynne gullringer går det også mye av, svarer Borgen etter spørsmål om hvilke smykker det går mest av.
– Vi selger mye smykker i rimeligere prisklasser, men det går også en del dyrere diamantcollier og tenniskjeder.
Inngraverte og personlig tilpassede gullplater som anheng på kjeder er en annen ting Gullborgen er kjent for. Nå skal de også få inn piercings som kan kjøpes som single studs.
– Der vil vi trolig nå en ny aldersgruppe som blir introdusert til Gullborgens glitrende verden.

1. Søstrene Christina og Anniken med diamantsmykkene de er kjent for.
2. Glitrende diamantringer er perfekte julegaver.
3. Et lekkert smaragd­armbånd i 14 kt gull.
4. Black & White Diamonds – glitrende diamantsmykker som er litt utenom det vanlige.

Bogstadveien 43A | 22 16 60 90
www.gullborgen.no

Tekst og Foto Hedda Askheim

Les mer i julemagasinet her: