LOADING

Type to search

En verden av opplevelser utenfor egen dør

aktiviteter Nyåpning

En verden av opplevelser utenfor egen dør

Vi har over 150 spisesteder, en lang rekke spennende overnattingstilbud, mange muligheter for flotte kulturelle opplevelser og ikke minst Norges lengste og flotteste handlegate.

Velkommen til oss!

En verden av opplevelser utenfor egen dør

Shopping og storbyfølelse, franske fristelser i «mini-Paris» og Hollywood-«vibber» i vårt eget svar på Broadway – du finner alt rett rundt gatehjørnene i Bogstadveien.

Har du et skrikende behov for litt velfortjent avslapning eller adspredelse, men ikke booket helgeopphold utenlands? Det er likevel ingen grunn til å fortvile.
Under en «staycation» blir du værende der du er, slik det engelske nyordet – satt sammen av «stay» (bli værende) og «vacation» (ferie) – indikerer. «Staycation» er den stressfrie måten å feriere på – med feriedestinasjon nærmest rett utenfor stuedøren eller en kort kjøretur unna.

Shoppingmulighetene er mange i Bogstadveien og sidegatene rundt.

Trenger ikke reise langt
Det kan familien Folkøy Hermansen skrive under på. For dem lå storbyfølelsen bare en halvtimes busstur unna hjemmet i Drøbak med innsjekk hos Thon Hotel Gyldenløve sentralt plassert midt i Bogstadveien – med et vell av opplevelser ventende utenfor.
– Da vi tok med oss bagasjen, og jeg hørte lyden av hjulene på trillekoffertene som traff asfalten, kjente jeg faktisk på feriefølelsen, så man trenger ikke alltid reise så langt for å få litt avkobling i hverdagen, fastslår Marianne Folkøy Hermansen smilende overfor resten av reisefølget, ektemannen Anders Folkøy Hermansen, tenåringssønnen, Kasper, og hans kjæreste, Madeleine.
– Det er veldig hyggelig å kunne gjøre noe slikt sammen en helg. Det er ikke alltid det er like lett å få med seg ungdommen på ting med mamma og pappa lenger. Derfor er det ekstra fint å se at alle trives og koser seg, fortsetter Marianne mens hun ser på de tre andre som sitter samlet rundt bordet etter et smakfullt måltid i lune omgivelser hos den indiske restauranten Der Peppern Gror i Bogstadveien 1.

«Verdens beste saus»
Kulinariske opplevelser står i kø i området med mer enn 150 spisesteder. Noen små skritt fra hovedgaten, i Josefines gate 23, ligger Brasserie Blanche.
– Vi voksne gikk for andebryst med utsøkt vinmeny til, mens ungdommen ville ha entrecôte. Det var så godt at vi endte med å spise opp det tenåringene ikke orket. De hadde fått servert verdens beste bearnés til entrecôten, så den kunne vi ikke la gå til spille, humrer Marianne når hun forteller om den gastronomiske opplevelsen som ga en liten smak av Frankrike på Majorstuen.
Dette er likevel langt fra de eneste franske fristelsene å finne i området som i løpet av høsten har blitt forvandlet til et aldri så lite «mini-Paris», men mer om det senere.

Shopping, gastronomiske opplevelser, show og avslapning – det er rom for det meste på Majorstuen.
For øyeblikket er det publikumssuksessen Moulin Rouge! The Musical som står på plakaten på Chateau Neuf.

Franske perler
Skjulte franske perler er det flere steder her i nærheten. Nylig åpnet Gabi’s i Hegdehaugsveien 32, en fransk bistro og bar ispedd smaker fra andre verdensdeler.
Gourmetrestauranten À L’aise, i Essendropsgate 6, ikke langt unna Colosseum kino, er en kritikerfavoritt.
Trikoloren vaier i vind også utenfor hos Il Colosseo i Sørkedalsveien 3A. Riktignok er det franske flagget ledsaget av et italiensk flagg – og på menyen finner du retter fra begge de europeiske nabolandene, slik du gjør hos den europeiske fusionrestauranten, Mistral Restaurant, noe lenger bort på samme strekning, i Majorstuveien 41A.

«Rød mølle» i «betongslott»
På motsatt side av T-banen på Majorstuen, er crêpe, croissant, quiche og eclair blant det du kan velge i på en av nabolagskaféene i området, hos Grains Bakeri i Valkyriegata 21 – et steinkast unna handlegaten og kun noen få hundre meter fra Chateau Neuf i Slemdalsveien.
Det er på Chateau Neufs hovedscene «Den røde mølle», «Moulin Rouge», har reist seg inne i det ruvende «betongslottet» på Majorstuen med Moulin Rouge! The Musical.
Kretsende rundt denne røde møllen, er et dampende hett, yrende og hektisk kabaretmiljø i sent 1800-talls Montmartre i Paris.

Du møter et stjernelag på scenen i Moulin Rouge! The Musical.
Her representert ved Anders Baasmo (bak t.v.), Heidi Ruud Ellingsen, Sondre Lerche, Jan Martin Johnsen (foran t.v.), Hans Marius Hoff Mittet og Modou Bah.

Stjernespekket
Liv til «galskapen» i norsk sceneformat er det et stjernelag som står for. I spissen som forlystelsesstedets grunnlegger og showmann, «Zidler», står Anders Baasmo, en prisbelønt ringrev av en skuespiller.
Den glødende kjærlighetshistorien mellom den søkende kunst­nersjelen «Christian» og showets glitrende dronning, «Satine», er det henholdsvis kritikerrost artist Sondre Lerche og musikalveteran Heidi Ruud Ellingsen, som tidligere blant annet har briljert i hovedrollen i «Flashdance» på samme scene, som spiller ut – slik Ewan McGregor og Nicole Kidman gjorde det i filmsuksessen fra 2001.
Andre erfarne musikalprofiler som Hans Marius Hoff Mittet, Anna-Lisa Kumoji og Jan Martin Johnsen er blant de øvrige som er å finne i kulissene.

Hitparade
De sterke røstene får så visst brukt sangstemmene sine til gagns. David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, a-ha, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John og Adele er kun et knippe av de mange verdensberømte artistene som representertes i den velfylte låtkatalogen med over 70 hits som er med i Moulin Rouge! The Musical.
«Jeg bobler over i ren musikkteaterglede!», konkluderte Aften­postens anmelder, Mona Levin, og trillet en sekser på terningen for Moulin Rouge! The Musical.

Houston-hyllest i Hollywood-innpakning
Publikum har åpenbart latt seg forføre. Etter en intensiv høst, ble det nylig kjent at det settes opp nærmere tjue ekstraforestillinger av Moulin Rouge! The Musical på Chateu Neuf på nyåret, som med det står på plakaten frem til midten av februar.
Til høsten skal nok en stor Hollywood-film, som så har gått sin seiersgang på Broadway, møte den norske musikalscenen, nemlig «The Bodyguard». Filmen fra 1992 om forholdet mellom en superstjerne og hennes livvakt, brakt til liv på lerretet av en særdeles kjent artist selv, Whitney Houston, med Kevin Costner ved sin side. Like kjent – kanskje til og med enda mer kjent – som filmsuksessen fra 90-tallet i seg selv, er Houstons verdenskjente versjon av Dolly Partons «I Will Always Love You».
Med innlemmet Houston-hyllest, er «How Will I Know», «Saving All My Love For You», «One Moment In Time» og «I Wanna Dance With Somebody» videre blant mange hits når «The Bodyguard – The Musical» har norgespremiere på Chateau Neuf 5. september 2024.
Det er Mimmi Tamba, blant annet kjent fra «Stjernekamp» og sist i rollen som «Elsa» i «Frost»-musikaloppsetningen på Det Norske Teatret, som har fått oppgaven med å følge i Whitney Houstons fotspor, mens komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson blir det norske svaret på Kevin Costner.

Handleturen blir ekstra stemningsfull under vinterbelysningen i Bogstadveien.

Snev av Broadway
– Vi har noen venner som er veldig flinke til å dra oss med på musikaler, så vi har vært på oppsetninger på Chateau Neuf flere ganger før. Det er alltid moro. Du får et snev av Broadway i lille Oslo liksom, mener Marianne.
Oppigjennom de siste årene har produksjonsselskapene Taran og StarWorks satt opp en rekke musikaler og oppsetninger i storstuen på Majorstuen.
En musikalaften på Chateau Neuf ble for familien Folkøy Hermansen med på å skape en ramme rundt den kortreiste ferieopplevelsen.
– Jeg synes det ble så mange høydepunkter etter hvert at det nesten er vanskelig å plukke ut ett. Spaserturen opp til showet da det fremdeles var åpne butikker man kunne titte inn i underveis og glede seg til shopping dager etter, var fin og spesiell.
Ekstra stemningsfullt blir det også under lyset fra julegate­belysningen i Bogstadveien.
– Å kunne lande litt i loungen på hotellet etter forestillingen før vi la oss, var også godt. Det var så stille og deilig stemning, selv om hotellet ligger midt i handlegaten.

Små pusterom
– Generelt må jeg si at jeg er overrasket over at det i et såpass travelt strøk finnes så mange små pusterom både i form av små kaféer, benker og parker. Det gjør noe med hele shoppingopplevelsen og gir assosiasjoner til større storbyer. Det er så mange koselige småbutikker og spesialforretninger du ikke finner andre steder.
– Det er her alle de fine butikkene er, fastslår Madeleine.
– Noen av oss drar hjem med litt mer bagasje enn vi kom med også, sier Marianne mens hun titter bort på Madeleine. Hun har et knippe handleposer med dagens «funn» ved siden av seg.
– Vi kunne fint ha shoppet i et par-tre timer til og merket oss flere ting vi ville kjøpe, så vi må tilbake.
For noen år siden åpnet for øvrig Valkyrien, det splitter nye, eksklusive «kjøpesenteret» med moderne vri som subtilt føyer seg inn blant områdets karakteristiske bygårder med forlokkende butikker på gateplan og oppover i etasjene, kombinert med en bugnende mathall og Vinmonopolet i kjelleren.

Lite som skal til
– Det er så lite som skal til for at alt føles litt annerledes og mer eksklusivt. Man trenger ikke reise så langt heller. Du trenger ikke ta en full uke – en helg holder, så kan man dra litt tidligere fra jobb på en fredag, sier Marianne. Hun jobber i det daglige med å sy Lises festdrakt i systuen svigermoren driver, mens man­nen Anders arbeider innen IT.
– Før vi fikk barn, hadde vi egentlig bestemt oss for at vi skulle ta minst en storbytur i året. Nå vet vi jo at storbyfølelsen ligger bare en halvtimes busstur unna, så da kan vi kanskje unne oss Oslo-tur litt oftere. De gangene vi har dratt hit, har det gjerne vært for å besøke familie eller venner. Når vi har vært i Oslo, har vi dessuten oftest holdt oss i bykjernen, forteller paret.
– Denne helgen vil absolutt gjøre at vi vil bruke byen på en annen måte. Vi kommer helt klart tilbake til Bogstadveien, sier Marianne og Anders som attpåtil fikk lagt inn et vennebesøk før de satte seg på bussen hjem igjen.
– Det har vært så mange inntrykk at jeg kjenner man blir litt utladet – på en god måte vel å merke, avslutter Marianne.

Foto Aurora Torres Heyerdahl og Fredrik Arff

Les mer i julemagasinet her: