LOADING

Type to search

Gi hverandre nyttige julegaver!

bogstadpuls interiør

Gi hverandre nyttige julegaver!

Nina og Pål Reinung ønsker alle velkommen til Hegdehaugens Jernvarehandel

Søsknene Nina og Pål Reinung er tredje generasjon drivere av Hegdehaugens Jernvarehandel i Bogstadveien. Med over 100 års erfaring har butikken sørget for julegaver i generasjoner. I år oppfordrer søsknene deg til å legge nyttige julegaver under treet.

– Nyttige gaver er alltid det beste! Det er så hyggelig å få noe man faktisk har bruk for og hvor det ligger en tanke bak, sier Nina Reinung.
Nina viser oss rundt i den tre etasjer store butikken som deres bestefar Bjarne Olsen etablerte i 1916. Hos Hegdehaugens Jernvarehandel kan man finne alt man måtte trenge og det man ikke visste at man trengte. I butikkens underetasje finner man for eksempel en egen avdeling for trillebager.
– Vi har Norges største utvalg av trillebager! Det finnes jo så mange varianter. Her kan du finne en som passer ditt behov, og ikke minst en som matcher din stil, forteller hun.

Steinar Hunnestad og Nina Reinung med et imponerende utvalg av håndtak

Nyttige julegaver
Med et stort varelager er det ikke mangel på forslag til hva man kan kjøpe av nyttige gaver.
– Elektroverktøy er alltid fint å få, og spesielt til yngre generasjoner som kanskje skal etablere seg. Å gjøre det selv er tilfredsstillende og det skaper mestring, sier Pål Reinung.
Søsknene snakker varmt om personlige gaver.
– Hvis du kjenner noen som pusser opp kan du jo kjøpe noe fint til for eksempel badet, eller hva med nye knagger i gangen? Nye knotter på kjøkkenet er også en fin gave. Det setter virkelig prikken over i-en, sier Nina.
– Vi har mange fine kakebokser, så hvorfor ikke putte hjemmelagde kjeks oppi? Eller hva med et pent sylteglass med hjem­me­laget karamell? Hjemmelaget likør er jo også en morsom gave å få som man kan lage med andre. Det er de personlige og omtenksomme gavene som er hyggeligst å få, og det trenger ikke alltid å koste så masse, forteller hun.

Jenny Norden­strøm Bruu og Sebastian Reinung Martinsen hjelper deg med julehandelen.

Fagfolk i spissen
– Det morsomste med denne jobben er helt klart å tilfredsstille kundene våre. Det er gøy når kundene har et besøk som var bedre enn forventet. Å overgå forventninger er god service for oss, forteller Pål.
De ansatte har egne ansvarsområder og håndterer sine egne leverandører for å kunne bestille det kundene etterspør.
– Når de ansatte håndterer sine egne leverandører blir det enklere å kunne bestille varer som de vet at kundene etterspør og vil ha. Det gjør at vi har et bredt sortiment med varer, og vi hører ofte at folk tar turen til oss når de ikke finner det andre steder, forteller Pål.
– Møll og sølvkre er for eksempel blitt et økende problem i norske husholdninger, og der har vi klart å finne produkter som faktisk fungerer, legger han til.

Pål Reinung bak det historiske gelenderet som er sveiset sammen av forskjellige materialer fra butikkens lange fartstid.

En travel tid
– Julekampanjen vår har vi planlagt i lang tid, og vi gleder oss alltid til å sette i stand juleutstillingen i vinduene. Når vinterbelysningen i tillegg kommer opp i Bogstadveien, kommer vi virkelig i julestemning. Vi er helt avhengig av julen, det er en fin og travel tid, sier Nina.
Pål og Nina snakker varmt om sine «kolleger» i Bogstadveien.
– Det er trivelig å drive butikk med så mange hyggelige mennesker rundt oss. Vi er en del av et veldig fint fellesskap her. Det er mange nisjebutikker her med lang fartstid, akkurat som oss. Det er hyggelig å møtes og å dele erfaringer med hverandre. Vi setter stor pris på det lokale samholdet vi har i gaten her, avslutter de.

Bogstadveien 17 | 22 46 06 05 | www.Hegdehaugen.no

Les mer i julemagasinet her: